Strona 164 z 254 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

heee ?? no to po co sa te programy referencyjne ??? jak maja dzialac jak nie bedziesz o nich informowal nowych ludzi ?? Sergi wiesz jak przeszkadza ci moja obecnosc na forum zaden problem zebym ci ulatwil zycie i przestal sie udzielac bo nie uwazam zebym czymkolwiek zasmiecal forum.... wszyscy wyjechaliscie z takimi osadami jakbyscie nigdy nikomu nie powiedzieli zeby z waszych linkow do stocka sie zarejestrowal....

Sergi ty to wogoole juz jakies uprzedzenie do mnie masz....

RICO mowie ci juz teraz nie dostaniesz sie za pierwszym razem do SX na 99% po drugie to jak w ciagu roku zarobisz gdzie kolwiek $100 mozesz to uznac za przogromny sukces... stocki dla takich ludzi jak ty to nie kopalnia zlota tyko brudnego wegla, ja ci zycze jak najlepiej ale prawda jaka jest kazdy wie tylko o niej glosno nie mowi....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

konkurencja

RICO mowie ci juz teraz nie dostaniesz sie za pierwszym razem do SX na 99% po drugie to jak w ciagu roku zarobisz gdzie kolwiek $100 mozesz to uznac za przogromny sukces...
    hmm nie zgodziłbym się z tym... na shutterstock mam ok 120-150 (?, już sam nie wiem, a nie chce mi się teraz sprawdzać) fotek i wyciągam miesięcznie tam średnio około 80 - 100USD. Galerii kolegi RICO nie widziałem, więc nie będę się wypowiadał na temat wartości stockowej jego fotek.

Serdecznie pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    a to ciekawe, bo nie pamiętam abym z Tobą wcześniej rozmawiał

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    RICO mowie ci juz teraz nie dostaniesz sie za pierwszym razem do SX na 99% po drugie to jak w ciagu roku zarobisz gdzie kolwiek $100 mozesz to uznac za przogromny sukces... stocki dla takich ludzi jak ty to nie kopalnia zlota tyko brudnego wegla, ja ci zycze jak najlepiej ale prawda jaka jest kazdy wie tylko o niej glosno nie mowi....
    Czy Ty czytasz wogóle to co tu wypisujesz? 100$ na rok to przeogromny sukces?? Jeżeli tyle wyciagasz ze stocków to moje gratulacje LOL

PS. Dostałeś bana na innym forum to tutaj zacząłeś wywalać swoje frustracje?
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 16-02-2008 o 17:06
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Coś już napisał Awatar RICO

Domyślnie

słuchajcie, nie kłóćcie się z powodu mojej niewiedzyja nie traktuję tego jako główny zarobek tylko jako dopełnienie swojego hobbyile mam czekać? tygodnie???Łudzę się, że może będzie szybciejA na jakich stockach nie wymagają skanu paszportu?

Domyślnie

Mowiac o tych $100 na rok nie mowie do Rob czy Sergio mowie do RICO ktory nie ma pojecia o stockach, to ze wy zarabiacie wiecej to mnie nie dziwi bo macie szerokie pojecie o fotografi, duza wiedze o stockach i nie pstrykacie kompaktem... tylko niech nikt mi tu nie wyjedzie z tekstem ze kompaktem tez mozna ladne zdjecia na stocki robic... pewnie ze mozna ale przy obecnym poziomie konkurencji i ilosci zdjec bedzie ciezko sie przebic.... na start pewnie to wystarczy i tutaj wlasnie mowie o zarobku $100 rocznie....

RICO wszedziej musisz potwierdzic swoja tozsamosc bo jak juz cos zarobisz to musza wiedziec komu to wyslac... Prawojazdy albo Paszport innego wyjscia nie ma

Domyślnie

[QUOTE=rypson;429615]Mowiac o tych $100 na rok nie mowie do Rob czy Sergio mowie do RICO ktory nie ma pojecia o stockach, to ze wy zarabiacie wiecej to mnie nie dziwi bo macie szerokie pojecie o fotografi, duza wiedze o stockach i nie pstrykacie kompaktem... tylko niech nikt mi tu nie wyjedzie z tekstem ze kompaktem tez mozna ladne zdjecia na stocki robic... pewnie ze mozna ale przy obecnym poziomie konkurencji i ilosci zdjec bedzie ciezko sie przebic.... na start pewnie to wystarczy i tutaj wlasnie mowie o zarobku $100 rocznie....

rypson,to że nie mam lustrzanki to nie świadczy o tym,ze nie mam pojęcia o fotografowaniu.Fotografią interesuje się już któryś rok i nie obrażaj mnie mówiąc,że nie znam się na fotografii,skoro wogóle mnie nie znasz.

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie.Zarejestrowałem się właśnie na FOTOLII i przesłaniu swoich danych,mogę już wysyłać swoje zdjęcia-czy to normalne?Nie muszę czekać na przyjęcie mnie?

Bywalec

Domyślnie

to ja wtrącę swoje pięć groszy:
    zaczynałam od kompakta w lipcu 2007 nie mając pojęcia zbytniego o fotografii oraz nie znając zbytnio angielskiego (co ma miejsce do dziś;DDD) w listopadzie kupiłam lustrzankę, chociaż nie zarobiłam jeszcze na nią.
    potwierdzam, że z kompaktem przebić się będzie trudno. ale skoro ja, ciemnota fotograficzna w lipcu zaczęłam zarabiać trochę na stockach, to ktoś, kto zna się na fotografii ma szanse. pytanie tylko co zacznie fotografować i czy ma pojęcie o kompozycji, czy będzie mieć coś ciekawego do zaproponowania. myślę, że mnie się jakoś powiodło, bo jestem po pierwsze uparta, po drugie pomysłowa, po trzcie mam oko, bom plastyczka - ot i co
    ktoś zielony w temaci fotografii i nie mający 'oka' może mieć kiepsko sądzę, może ponieść porażkę, chyba, że opanuje technikę i powysyła ciekawe obiekty, ładne dziewczyny, po prostu trafi w niszę.
    (dobre, wrzucę to na moją www w stopce)
    mnie się udało, ale nie mogę powiedzieć, żebym dziś zarabiała krocie. nie mam jednak zupełnie zdjęć ludzi, co być może znacznie obniża mi poziom sprzdaży (w sumie tylko tak zgaduję)
    na shutter wypłaciłam już pierwsze dolarki i rośnie nowa ich kupka
    na innych stockach jest nieco słabiej, wiadomo, ale też grosz się zbiera.
    zakup lustrzanki z pewnością był dobrym pomysłem, gdyż cenię swoją "twórczość" za pomysły i szkoda mi je było marnować na kompakcie

podsumuję: sądzę, że niemal każdy, kto czuje "foto-żyłkę" ma szanse na rozwój sprzedaży, tylko kwestia tego, jak podejdzie do sprawy i czy wytrwa w pracy, która nie od razu się każdemu wydaje opłacalna
    ktoś, kto zarejestrował się niedawno chwalił się, że na istock ma już ponad 100 DL, ale ten ktoś od dawna zajmuje się fotografią
    a ja na istock mam dopiero ok. 20 DL ;DDD
    zatem kazdy ma inną drogę
    nikt nikogo do niczego nie zmusza, kto się zapali do fotografii ten chyba "wygra"
    ale chyba, bo na pewno to przecież nikt nie wie jak będzie

hm, dodam jeszcze, że zarobkami ogólnie na dzień dzisiejszy nieco jestem roczarowana, marzyło mi się mieć dziś je większe, ale zdawałam sobie sprawę, że ci co mnie zachęcali (ci od linków referencyjnych) chęci mięli dobre, w sumie chyba bez ich pomocy i otuchy bym nie wytrwała? nie wiem sama, teraz już inaczej patrzę na cały stockowy biznes, ale nie zamierzam tego porzucić, chyba, żeby zarobki pozostawały na tym samym poziomie przez następny rok, to wtedy ... kto wie?
    zatem nie będę nikomu kitu wciskć że będzie gwiazdą i miliony skasuje, bo nie chcę aby się ktoś przykro rozczarował. no a kto mam być gwiazdą - ten będzie. kto ma zarobić krocie - ten zarobi. podpowiedzi z forum i stron z linkami referencyjnymi to tylko takie małe schodki, mały kop na początek, potem każdy sam musi zbierać własne doświadczenia, uczyc się na własnych błędach, ewentualnie pytać, pytać, ja nie mam czasu pilnować swoich "referalków", przynajmniej na razie, bo mam mnóstwo pracy, już gdzieś pisałam, że sytuacja moja zawodowa nieciekawa i stocki mają mi pomóc w jej zmianie
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 16-02-2008 o 20:06
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Jolka - świetny post.

Cytat Zamieszczone przez RICO Zobacz posta
    Mam jeszcze pytanie.Zarejestrowałem się właśnie na FOTOLII i przesłaniu swoich danych,mogę już wysyłać swoje zdjęcia-czy to normalne?Nie muszę czekać na przyjęcie mnie?

hmmm powiem szczerze że nie do końca pamiętam jak tam było z weryfikacją... wysyłaj fotki, przypisz kategorie, a jak za kilka/kilkanaście godzin pojawią się przy nich 'zielone światełka' to znaczy że zostały zaakceptowane, i w ciągu najbliższego dnia/dwóch będzie można je znaleźć w wyszukiwarce.

Nie przejmuj się że masz kompakta, czasami mogą się czepiać bo więcej szumów (zatem czeka Ciebie trochę więcej roboty aby je usunąć w PS'ie) ale nie ma jakiegoś konkretnego wymogu strzelania lustrzanką. Wątpię, żeby mogli czepiać się czegoś prócz szumów/artefaktów (których przy pracy lustrzanką, strzelaniem w RAWach jest znacznie mniej) jeśli będziesz przesyłał dobre zdjęcia.

Pozdrawiam,
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 16-02-2008 o 20:24
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Dzięki.To wyślę parę fotek.Co do szumów to jestem na to przewrażliwiony i jeśli mam wyjdzie zaszumione zdjęcie to nawet go nie poprawiam tylko odrazu kasuję.
    Problem z moim aparatem, bo nie każde zdjęcie mogę nim zrobić.Ustawienia manualne są ale ograniczone.

Strona 164 z 254 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów