Cytat Zamieszczone przez airfoto Zobacz posta
witam,
stawiam pierwsze kroki na stockach.
Póki co założyłem konta na shutter, istock, fotoli i expercie, przeszedłem weryfikację dokumentową na wszystkich oraz zdjęciową na fotoli i istocku.
Zrobiłem pierwsze uploady i...właśnie.
1. Na istocku wszystkie fotki są "pending" od paru dni. Czy to zwykle tak długo trwa? Czy tylko u mnie się zacięło i mam do nich pisać?
2. Z kolei na fotoli przujęli mi chyba 5 czy 6 pierwszych fotek ale nie widzę ich przy wyszukiwaniu po słowach kluczowych. Jak ułożę sobie wyniki od najświeższego to widże że nr-y fotek są sporo niższe od moich, więc wyglądałoby na to że jeszcze muszę poczekać ( jesli jest taka zależność ). Z drugiej strony w mailu akceptacyjnym piszą że po 24 godz będą możliwe do wyszukanie a nie są...
Ktoś może coś doradzić?
3. Aha, przy uploadzie pozostawiać zaznaczone opcje "rozszerzone" Tak robię ale chciałbym się upewnić.
No i jak robić z fotolą i ich "free section" Zgadać się na przesunięcia przy tym jak fotka nie wejdzie do bazy sprzedawanych, zy nie?
1. to normalne, oni dostają po kilka tysięcy nowych fotek dziennie do weryfikacji.

2. poczekaj aż ich baza danych się uaktualni.

3. unikaj 'free section' - ponoć więcej fotek odrzucają jak się na to pozwala, ale sam tego nie sprawdziłem więc nie ręcze.