w fotach do akceptacji moga wystepowac znaki towarowe etc.
w fotach do akceptacji moga wystepowac znaki towarowe etc.
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
A jakie tam są znaki towarowe? To napis "play the game". Koszulka z bazaru. Nie przesadzajmy. No i kto powiedział, że na samplach nie może być logo itp.? Nigdzie o tym nie pisali. Przecież to nie są fotki for sale.
Ogólnie dziękuję za zainteresowanie tematem. Trochę mi sie rozjaśniło. Za 33 godz. kolejne podejście.![]()
Dla nich to są znaki które mogą być objęte licencją i nie wnikają w to czy rzeczywiście są. Nie ma ich być i tyle. Ale nigdzie też nie jest napisane że sample mogą być nie zgodne z regulaminem. Zresztą po co wysyłać im fotki które nie przedstawiają tego co chcecie sprzedać. No ale jak ktoś lubi być odrzucany to jego sprawa.
sample tak czy tak trzeba ladowac od nowa jesli chesz je sprzedac. Idea jest taka, by pokazac swoje najlepsze fotki do weryfikacji. Nie trzeba nic wywalac. Ja wrzucalem foty z cala masa roznych logosow, np buty nike ktore focilem kiedys tam do reklamy w prasie. Na drugiej focie byly zdjecia promocyjne dla marki Deemeeditd.
Zasada jest taka, ze foty ktore ida pod ocene i dodanie do serwisu musza miec usuniete wszelakie znaki towarowe, nawet te chinskietypu "sport wear" lacznie z "made in xxxxx"
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
nie pamiętam jak istock (już dość długo tam jestem jako fotograf), ale np SS wymaga podczas przesyłania 'fot testowych' takiego obrobienia fotek, jakie zrobiłbyś uploadując fotki do sprzedaży - wyedytowane znaki firmowe, dołączone PR/MR jeśli potrzebne, słowa kluczowe, opisy, kategorie.
Pozdrawiam,
Robert
do kolegi który zakłada stocka.
ja mam na wszystkie ftpy w okolicach 15kb/s --> ale to z powodu mojego łącza.
Daje taki transfer radę - ale jest to absolutne minimum dla jednej osoby.
Poniżej prościej by było chyba tym cd-romem.
A powiedzcie mi - dlaczego zdjęcia odrzucone muszą być na serwerze?
Nie można ich tak po prostu.. skasować?
pewnie chodziło o ponowny reuploading odrzuconych fotek, ja bym zostawił miniaturki (dajmy na to 400x300 px, i do tego hashe (np md5)) oryginalnych plikow. Łatwo w ten sposób wyeliminować powtórne, lub zdublowane pojawienie się fotki na stocku.
tematem stocków idąc dalejjak już wróciliśmy do tego tematu, to na przedmiot specjalnosciowy 'bazy danych' robię właśnie projekt takiego stocka. W styczniu powinno mieć to już ręce i nogi :P
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 24-11-2007 o 22:18
ile czekacie na akceptacje zdjęć na stockxpert?
ja już czekam ponad tydzień. Od niedawna tam wysyłam, z pierwszej partii nawet szybko część zaakceptowali, reszta do poprawki. Po poprawkach czekam i czekam.