Strona 142 z 254 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

w fotach do akceptacji moga wystepowac znaki towarowe etc.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A to gdzieś jest w regulaminie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JanJar Zobacz posta
    Mam pytanie do osób, które pomyślnie zaliczyły kwalifikacje do istockphoto (ale może nie tylko do nich). Otóż w ramach tej procedury wysłałem swoje 3 sample image, dokładnie takie

http://www.janjar.getphoto.pl/high/a...ecce243324.jpg
    http://www.janjar.getphoto.pl/high/9...060b80869a.jpg
    http://www.janjar.getphoto.pl/high/f...0704d3bb86.jpg

a w odpowiedzi administrator stwierdził, że prosi o kolejne 3, ponieważ powyższe są zbyt jednorodne w tematyce. Może ktoś podpowie co właściwie im wysłać. Widoczki, makro, kwiatuszki, reporterkę? Czy poprzednie zdjęcia nie zostały zaakceptowane ponieważ nie mają charakteru komercyjnego?

Pozdrawiam
    PS. Chyba w swojej naiwności liczyłem, że łatwiej "łykną" ładne dziewczyny. A może tylko miałem pecha i trafiłem na moderatora-kobietę i w dodatku feministkę.

nie pamiętam już co wysyłałem do istock photo, z tego co mi się przypomina to nie robili jakichś większych problemów... ale fotki miały charakter wyraźnie [na pewno bardziej niż te które Ty podesłałeś] 'stockowy'

Pozdrawiam i życzę powodzenia
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Lublin

Domyślnie znaki towarowe na samplach

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    Edyta: No i na 2 są jakieś znaki towarowe.
    A jakie tam są znaki towarowe? To napis "play the game". Koszulka z bazaru. Nie przesadzajmy. No i kto powiedział, że na samplach nie może być logo itp.? Nigdzie o tym nie pisali. Przecież to nie są fotki for sale.

Ogólnie dziękuję za zainteresowanie tematem. Trochę mi sie rozjaśniło. Za 33 godz. kolejne podejście.

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla nich to są znaki które mogą być objęte licencją i nie wnikają w to czy rzeczywiście są. Nie ma ich być i tyle. Ale nigdzie też nie jest napisane że sample mogą być nie zgodne z regulaminem. Zresztą po co wysyłać im fotki które nie przedstawiają tego co chcecie sprzedać. No ale jak ktoś lubi być odrzucany to jego sprawa.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

sample tak czy tak trzeba ladowac od nowa jesli chesz je sprzedac. Idea jest taka, by pokazac swoje najlepsze fotki do weryfikacji. Nie trzeba nic wywalac. Ja wrzucalem foty z cala masa roznych logosow, np buty nike ktore focilem kiedys tam do reklamy w prasie. Na drugiej focie byly zdjecia promocyjne dla marki Deemeed itd.

Zasada jest taka, ze foty ktore ida pod ocene i dodanie do serwisu musza miec usuniete wszelakie znaki towarowe, nawet te chinskie typu "sport wear" lacznie z "made in xxxxx"
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

nie pamiętam jak istock (już dość długo tam jestem jako fotograf), ale np SS wymaga podczas przesyłania 'fot testowych' takiego obrobienia fotek, jakie zrobiłbyś uploadując fotki do sprzedaży - wyedytowane znaki firmowe, dołączone PR/MR jeśli potrzebne, słowa kluczowe, opisy, kategorie.

Pozdrawiam,
    Robert

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

do kolegi który zakłada stocka.
    ja mam na wszystkie ftpy w okolicach 15kb/s --> ale to z powodu mojego łącza.
    Daje taki transfer radę - ale jest to absolutne minimum dla jednej osoby.
    Poniżej prościej by było chyba tym cd-romem.

A powiedzcie mi - dlaczego zdjęcia odrzucone muszą być na serwerze?
    Nie można ich tak po prostu.. skasować?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta

A powiedzcie mi - dlaczego zdjęcia odrzucone muszą być na serwerze?
    Nie można ich tak po prostu.. skasować?

pewnie chodziło o ponowny reuploading odrzuconych fotek, ja bym zostawił miniaturki (dajmy na to 400x300 px, i do tego hashe (np md5)) oryginalnych plikow. Łatwo w ten sposób wyeliminować powtórne, lub zdublowane pojawienie się fotki na stocku.

tematem stocków idąc dalej jak już wróciliśmy do tego tematu, to na przedmiot specjalnosciowy 'bazy danych' robię właśnie projekt takiego stocka. W styczniu powinno mieć to już ręce i nogi :P

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 24-11-2007 o 22:18

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ile czekacie na akceptacje zdjęć na stockxpert?
    ja już czekam ponad tydzień. Od niedawna tam wysyłam, z pierwszej partii nawet szybko część zaakceptowali, reszta do poprawki. Po poprawkach czekam i czekam.

Strona 142 z 254 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów