Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartosz108
    Bywalec
    • 2006
    • 197

Żeby kraść foty które można mieć za 7PLN trzeba być ciężkim idiotą!
    Za samą sprawę sądową taki delikwent zapłaci dużo dużo więcej.
    Gdybym znalazł gdzieś moją fotę która została skradziona to bym się nie martwił tylko zacierał łapki i czekał na kasę.
    BARTOSZ

www.photoillustrator.eu

Komentarz

• sergi
      Początki nałogu
      • 2004
      • 413

Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz wpis
      mam male pytanie, nie chce zakladac nowego watku bo temat pasuje
      potrzebuje informacji na temat jaka cene powinienem podac za zdjecie, ktore ma byc wykorzystane na opakowaniu produktu, ktorego sprzedaz jest w setkach tys. sztuk? chodzi mi o praktyczne wskazowki, znam stawki ZPAFu, ale jak to z nimi jest to kazdy wie
      aby nie zasmiecac ew. informacje mozna na PM
      z gory dziekuje

Rozumiem, że zdjęcie będzie wykorzystane na wyłączność.

Wg mnie minimum to 2000zł. I teraz zależy jak duża jest to firma i jak oryginalne zdjęcie to można wziąć nawet wielokrotność tej kwoty
      5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
      :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
      :: Motywy wordpress

Komentarz

• Hombre

Czytałem, że przez Dreamstime sprzedano różę na opakowanie czekoladek za około 5000 dolarów.

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

Zamieszczone przez Hombre Zobacz wpis
          Czytałem, że przez Dreamstime sprzedano różę na opakowanie czekoladek za około 5000 dolarów.
          bardzo możliwe... chociaż wydaje mi się że nie poszło to przez standardową sprzedaż fotki, ale dodatkową opcję kupna zdjęcia na wyłączność (po czym wypada ze stocka, a kupujący może robić z nią co zechce). Standardowo cena takiej fotki to 350$ (domyslnie podczas uploadu, mozna to zmieniac) , najwyrazniej autor ustawił na 5000$

chciałbym też trafić na takiego klienta :P
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• sergi
            Początki nałogu
            • 2004
            • 413

Zamieszczone przez Hombre Zobacz wpis
            Dobrze wyczytałeś...
            Miesiąc temu padł rekord na Dreamstime i zdjęcie poszło za 5100$. A zdjęcie przedstawiało... różę
            Fotograf dostał z tego 2550$, no chyba, że był exlusive to 3000$. ;/

Zazdroszczę tego uczucia... budzisz się rano, sprawdzasz stan konta a tu extra 2500$

link do oryginalnego wpisu właściciela Dreamstime
            5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
            :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
            :: Motywy wordpress

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

Zamieszczone przez sergi Zobacz wpis
              Dobrze wyczytałeś...
              Miesiąc temu padł rekord na Dreamstime i zdjęcie poszło za 5100$. A zdjęcie przedstawiało... różę
              Fotograf dostał z tego 2550$, no chyba, że był exlusive to 3000$. ;/

Zazdroszczę tego uczucia... budzisz się rano, sprawdzasz stan konta a tu extra 2500$

link do oryginalnego wpisu właściciela Dreamstime
              http://blog.dreamstime.com/2007/10/2...$5100_art24784
              ciekawe kiedy padnie kolejny rekord

Pozdrawiam,
              Robert

Komentarz

• rachwal
                Bywalec
                • 2006
                • 125

Zamieszczone przez sergi Zobacz wpis
                Zwykla roza, ale wyglada bardzo ladnie, wiec sie nie dziwie ... To tylko dowodzi, ze kazdy z nas "moze" :P
                obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez rachwal Zobacz wpis
                  Zwykla roza, ale wyglada bardzo ladnie, wiec sie nie dziwie ... To tylko dowodzi, ze kazdy z nas "moze" :P
                  to nie ta róża z obrazka się sprzedała... napisali że podobna fotka, ale nie mogą jej opublikować bo została sprzedana z prawami autorskimi

Pozdr

Komentarz

• rachwal
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 125

whatever :P bylem zbyt leniwy aby dotrwac do drugiego akapitu. roza to roza - podobno b. podobna byla
                    obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Ja się na serio zabieram za strzelanie fotek z ludźmi te z moim braciszkiem całkiem nieźle wystartowały będzie chłopak miał zajęcie w wolnych chwilach :P

Pozdrawiam,
                      Robert

Komentarz

• disarrays

No to muszę się pochwalić.. od dwoch dni czytam ten watek i w końcu mi się udało 138 stron, 1375 postów... O ja zdeterminowana.. ;-) Pozdrawiam wszystkich - teraz już będe na bierząco

Komentarz

• hyzop
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 413

Zamieszczone przez disarrays Zobacz wpis
                          No to muszę się pochwalić.. od dwoch dni czytam ten watek i w końcu mi się udało 138 stron, 1375 postów... O ja zdeterminowana.. ;-) Pozdrawiam wszystkich - teraz już będe na bierząco
                          Musisz przyznać trochę można się dowiedzieć. :razz:

Komentarz

• olco
                            • 2007
                            • 5

disarrays wisz co włąśnie zrobiłm to samo tyle ze siedziałam prawie do 24 a naprawde Warto było przez duże W,
                            pozdrawiam wszystkich, ja też już jestem na bierząco

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Jak ktoś jeszcze napisze "bieżąco" przez rz to wszyscy oberwiecie .

Komentarz

• fotoaloja
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 203

no to dziewczyny i chłopaki do pracy, pstrykać zdjęcia i zarabiać
                                ja ostatnio mam remont a zatem brak czasu
                                i mam okazję zaobserwować, że jednak bez regularnego uploadu zdjęć DL spada, zatem jest to zajęcie dla wytrwałych, ale jak już się ma większe portfolio to ponoć ilość DL jest stabilniejsza niezależnie od tego jak często dosyła się nowe zdjęcia. no oczywiście istotne jest jeszcze jakie się wysyła fotki, chociaż w kwestii co jest dobre a co złe, co się sprzeda, a co nigdy, to wiadomo: nieco loteria
                                pozdrawiam forum
                                canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

Pracuję...
                                X