Strona 137 z 254 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dość trudno jest ukraść fotkę w odpowiedniej rozdzielczości. A po za tym tak się nie godzi

Domyślnie

To prawda ciezko dzisiaj ukras fotke w dobrej rozdzielczosci, raczej ludzie nie udostepniaja dobrych fotek od tak na stroach... zawsze to znak wodny albo rozdzielczosc nie za duza... ludzie staraja sie chronic jak sie da zdjecia... a tak na marginesie zapytam cy istnieje mozliwosc ustawienia w aparacie zeby w exifie zdjecia bylo imie i nazwisko autora ?? w xifie jest takie miejsce na imie i nazwisko ale jest puste zawsze i tak mnie ciekawilo to kiedys jak ustawic zeby exif zawieral informacje o autorze... wiem wiem mozna to sobie wyedytowac i dodac ale tak z poziomu aparatu zeby utawic....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    cy istnieje mozliwosc ustawienia w aparacie zeby w exifie zdjecia bylo imie i nazwisko autora ??
    tak, uruchom program, ktory dostales na plytce razem z aparatem i polacz sie kabelkiem przez kompa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    tak, uruchom program, ktory dostales na plytce razem z aparatem i polacz sie kabelkiem przez kompa
    dokładnie... ale w sprawie ochrony 'praw do zdjęcia' ma to nie zbyt wielką moc, gdyż exif można z zdjęcia usunąć...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

mam male pytanie, nie chce zakladac nowego watku bo temat pasuje
    potrzebuje informacji na temat jaka cene powinienem podac za zdjecie, ktore ma byc wykorzystane na opakowaniu produktu, ktorego sprzedaz jest w setkach tys. sztuk? chodzi mi o praktyczne wskazowki, znam stawki ZPAFu, ale jak to z nimi jest to kazdy wie
    aby nie zasmiecac ew. informacje mozna na PM
    z gory dziekuje

Domyślnie

Żeby kraść foty które można mieć za 7PLN trzeba być ciężkim idiotą!
    Za samą sprawę sądową taki delikwent zapłaci dużo dużo więcej.
    Gdybym znalazł gdzieś moją fotę która została skradziona to bym się nie martwił tylko zacierał łapki i czekał na kasę.

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    mam male pytanie, nie chce zakladac nowego watku bo temat pasuje
    potrzebuje informacji na temat jaka cene powinienem podac za zdjecie, ktore ma byc wykorzystane na opakowaniu produktu, ktorego sprzedaz jest w setkach tys. sztuk? chodzi mi o praktyczne wskazowki, znam stawki ZPAFu, ale jak to z nimi jest to kazdy wie
    aby nie zasmiecac ew. informacje mozna na PM
    z gory dziekuje

Rozumiem, że zdjęcie będzie wykorzystane na wyłączność.

Wg mnie minimum to 2000zł. I teraz zależy jak duża jest to firma i jak oryginalne zdjęcie to można wziąć nawet wielokrotność tej kwoty
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Hombre
    Guest

Domyślnie

Czytałem, że przez Dreamstime sprzedano różę na opakowanie czekoladek za około 5000 dolarów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hombre Zobacz posta
    Czytałem, że przez Dreamstime sprzedano różę na opakowanie czekoladek za około 5000 dolarów.
    bardzo możliwe... chociaż wydaje mi się że nie poszło to przez standardową sprzedaż fotki, ale dodatkową opcję kupna zdjęcia na wyłączność (po czym wypada ze stocka, a kupujący może robić z nią co zechce). Standardowo cena takiej fotki to 350$ (domyslnie podczas uploadu, mozna to zmieniac) , najwyrazniej autor ustawił na 5000$

chciałbym też trafić na takiego klienta :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hombre Zobacz posta
    Dobrze wyczytałeś...
    Miesiąc temu padł rekord na Dreamstime i zdjęcie poszło za 5100$. A zdjęcie przedstawiało... różę
    Fotograf dostał z tego 2550$, no chyba, że był exlusive to 3000$. ;/

Zazdroszczę tego uczucia... budzisz się rano, sprawdzasz stan konta a tu extra 2500$

link do oryginalnego wpisu właściciela Dreamstime
    http://blog.dreamstime.com/2007/10/2...$5100_art24784
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Strona 137 z 254 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów