Strona 134 z 254 PierwszyPierwszy ... 3484124132133134135136144184234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 331 do 1 340 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    A udało się komuś poprawnie pobrać prostockmaster.
    Ja wlasnie sciagnalem i size sie zgadza (17014545 bajtow).

Co do licencji tego softu to czulem, ze nie moze byc do konca za darmo :

Download and use ProStockMaster with the free license as long as you wish (limited to 5 uploads daily). You can purchase unlimited license at anytime - no need to re-download or re-install the software.
    Pytanie czy te 5 uploadow to sumarycznie do wszystkich stockow czy per stock ?

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rachwal Zobacz posta
    Pytanie czy te 5 uploadow to sumarycznie do wszystkich stockow czy per stock ?
    per stock
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rachwal Zobacz posta
    I co ... co drugi dzien bedziesz sprawdzal i zastanaiwal sie czy czegos nie zmienili procesie ? Takie cos IMO nie ma sensu ... zrobisz never ending story z takiego softu ..o no chyba ze na nim chcesz zarobic kilka $$$
    No bez przesady, az tak czesto nie zmieniaja bo by nie wyrobili. Jedyne co trzeba by aktualizowac regularnie to liste kategorii. Zobacz np. jak dziala SELLO od InsERT.

Co do zarobienia kilku $$$ na programie to czemu nie? W koncu po co wystawiasz swoje zdjecia na stocki? A takim programem ulatwilbys zycie i sobie i innym.

/EDIT: no widze ze ProStockMaster to wlasnie takie narzedzie o ktorym rozmawiamy.
    Ostatnio edytowane przez pazurek ; 25-10-2007 o 16:35

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Witam

Małe pytanko.
    Może ktoś mi to dokładnie przetłumaczyć na j.polski. miej więcej wiem co i jak ale mam problem z 2 i 3 punktem:
    Terms of Use
    1. I have a model release for any and all recognizable people in the file.
    2. I am the author of the file and own all artistic elements in the image.
    3. My file does not contain trademarks or elements protected by industrial or intellectual property laws
    4. My file is relevant to the needs of Fotolia customers.
    Zrobiłem dzisiaj zdjęcia krzyża na cmentarzu. Jakby nie patrzeć krzyż nie jest moim dziełem lecz kogoś innego. Czy mogę takie zdjęcie wrzucić na stocka.
    Dla mnie troszeczkę punk 2 i 3 jest niejasny.
    Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Witam

Zrobiłem dzisiaj zdjęcia krzyża na cmentarzu. Jakby nie patrzeć krzyż nie jest moim dziełem lecz kogoś innego. Czy mogę takie zdjęcie wrzucić na stocka.
    idąc tym tropem myślenia - co jest twoim dziełem? Samochód, budynek, człowiek?
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    1. I have a model release for any and all recognizable people in the file.
    2. I am the author of the file and own all artistic elements in the image.
    3. My file does not contain trademarks or elements protected by industrial or intellectual property laws
    4. My file is relevant to the needs of Fotolia customers.
    AD1 - mam zgode modela/ki i wszystkich osob, ktore da sie rozpoznac (rysy twarzy moga pozowlic na to, iz ktos powie "TO KURDE JA!"

AD2 - Jeste autorem zdjecia w calosci - artisitc elements odnosi sie do tego, czy np nie skopiowales sobie jakiegos elementu, postaci z innego foro i wstawiles np w PS

AD3 - Moje zdjecie nie zawiera logotypow, rozpoznawalnych elementow roznych marek itp chronionych prawem autorskim (w tym przypadku wlasnie logotypy, adresy www itp)

Ad4 - Zdjecie jest odpowiednie dla potrzeb klientow Fotolia - czyli nie jest to foto kotka, pieska w trakcie spaceru
    itp
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sumujac powyzsze... nie potrzebujesz pytac o zgode tworcy owego krzyza
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 25-10-2007 o 22:27 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

hmmm takie małe spostrzeżenie dotyczące zdjęć na stock-ach. Czy można się tam przebić przy takich ilościach zdjęć, gdzie naprawdę tematy zostały już wyczerpane ?

Wątpie, ale zawsze można próbować.....

Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Domyślnie

ciezko naprawde cizko dostac akceptacje zdjec z tematow wyczerpanych maksymalnie jak zachod slonca, landscaping, kwiaty i wiekszosc tego co w naturze mozna spotkac wszedziej... ja zajmuje sie glownie fotografia Nowego Jorku i ten team tez jest dobrze obstrykany, glownie skupiam sie na ulicy i street photo ale niestety na stockach to nie przechodzi a same landmarks to obcykane z kazdej strony... wiec czasem ejst ciezko ale puki co wysylam co mam i powoli juz zaczalem robic typowo stockowe zdjecia....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

wszystkie tematy wyczerpane?? Jest jeszcze tyle do obpstrykania, że starczy na kilkanascie lat

Wiadomo, landmarki, zachody itd - tego jest duzo, co nie zmienia faktu ze dobra fotka, ciekawy pomysl czy innowacyjny kadr zostaną zauważone oraz docenione
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

o co chodzi w Shutterstock z "Per-Photo sale". Swoja sprzedaz mam w tabeli download... tabela per photo sale jest zawsze pusta... czy shutterstock ma tez funkcje kupna zdjecia bez abonamentu? jedynie placac za konkretna fote ?? czy wtedy stawka jest inna ?
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 134 z 254 PierwszyPierwszy ... 3484124132133134135136144184234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów