Strona 130 z 254 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

1. W oknie Layers przechodzisz na zakladke Paths
    2. Tworzysz nowa sciezke
    3. Pen Toolem rysujesz sciezke
    4. Klikasz prawym myszki z wcisnietym Ctrl na sciezce i masz w ten sposob zaznaczony obiekt
    5. Mozesz zapisac wszystko w formacie .jpg
    Tu jeszcze link to przykladowego Tutorialu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    mogę podesłać Ci prosty skrypt który napisałem - automatyzuje proces wysyłania zdjęć (poprzez ftp) - nie musisz męczyć się z dodawaniem wszystkiego przez 'formularz na stronie'.
    Ze tak "odgrzeje posta" Wczoraj mnie zirytowalo wysylanie reczne po FTP wiec napisalem w przerwie na kawe male "cos" co pozwala na upload po FTP do kilku serwisow za jednym razem. Najlepiej uruchomic jako CGI zdalnie na szybkim serwerze, opis i pliki do sciagniecia zamiescilem tutaj.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Moze ktos orientuje sie jak to dokladnie jest z prawami do sprzedawania na stockach zdjec:
    1. eksponatow ktore sa w muzeum
    2. zdjecie obrazu namalowanego przez kogos innego, ale na moje zamowienie ?

Coś już napisał

Domyślnie

Witam.
    Mam problem z programem FileZilla.
    Otóż, zalogowałem się na ftp.shutterstock.com, z menu po lewej stronie wybrałem 10 plików. Zaznaczyłem wszystkie, kliknąłem prawym i wyślij i rozpoczął się proces wysyłania.

Jednak, w czasie owego procesu wystąpiły błędy, jak np. nieudane wysyłanie plików, w menu logowania co jakiś czas przewijały się różne polecenia i odpowiedzi.

Zostawiłem program na noc w nadziei, że program wyśle te 10 plików. Rano, po zalogowaniu się na shuttera, okazało się, że FileZilla wysłała nie 10, a .... 254 zdjęcia! Co lepsze, po wejściu na zakładkę zdjęć okazało się że fizycznie ich nie ma - tak, jakby do serwera przyszły tylko informacje z rezerwacją miejsca na dany plik. Taka jakby deklaracja, że plik istnieje, jednak na serwerze tak naprawdę nie było ani jednego zdjęcia.

Ktoś spotkał się z czymś podobnym? Jak skonfigurować FileZille? Zastanawiam się czy nie wysłać ich najnormalniej w świecie przez protokół http.....
    z góry dziękuję za pomoc
    pozdrawiam
    "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
    Mikołaj Kopernik

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gotman Zobacz posta
    Witam.
    Mam problem z programem FileZilla.
    Otóż, zalogowałem się na ftp.shutterstock.com, z menu po lewej stronie wybrałem 10 plików. Zaznaczyłem wszystkie, kliknąłem prawym i wyślij i rozpoczął się proces wysyłania.

Jednak, w czasie owego procesu wystąpiły błędy, jak np. nieudane wysyłanie plików, w menu logowania co jakiś czas przewijały się różne polecenia i odpowiedzi.

Zostawiłem program na noc w nadziei, że program wyśle te 10 plików. Rano, po zalogowaniu się na shuttera, okazało się, że FileZilla wysłała nie 10, a .... 254 zdjęcia! Co lepsze, po wejściu na zakładkę zdjęć okazało się że fizycznie ich nie ma - tak, jakby do serwera przyszły tylko informacje z rezerwacją miejsca na dany plik. Taka jakby deklaracja, że plik istnieje, jednak na serwerze tak naprawdę nie było ani jednego zdjęcia.

Ktoś spotkał się z czymś podobnym? Jak skonfigurować FileZille? Zastanawiam się czy nie wysłać ich najnormalniej w świecie przez protokół http.....
    z góry dziękuję za pomoc
    pozdrawiam
    10sztuk do testowania to możesz spokojnie przesłać przez http.

Jeśli będziesz potrzebował dużego uploadu przez ftp to skombinuj sobie jakiegoś linuxa, najwygodniej chyba bedzie wersja 'live cd' - dlaczego? w najblizszym czasie mam zamiar na swojej stronce opublikowac skrypt automatyzujacy wysylanie plikow przez ftp do stockow - dziala jak ta lala, ale musze wszystko opisac tak aby kazdy laik potrafil go ustawic do swoich potrzeb.

Pozdr.
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał

Domyślnie

Cholera. Odrzucili. Kiedy następna możliwość uploadu? Tam nie pisze konkretnej daty.
    Mikołaj Kopernik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gotman Zobacz posta
    Cholera. Odrzucili. Kiedy następna możliwość uploadu? Tam nie pisze konkretnej daty.
    Za miesiac od daty odrzucenia (rozumiem ze to SS byl).

Coś już napisał

Domyślnie

Tak, ShutterStock

dostałem:
    "Uploading has been disabled after review of your initial uploaded photos. We hope that you develop your skills and return to us at a later date. In the mean time, you can still post banners or refer photographers to Shutterstock and make money from your referals!"

czyli w skrócie znaczy to chyba tyle co - popraw się . Nie powiem, lekko sie wkurzyłem i straciłem zapał.
    Mikołaj Kopernik

Domyślnie

No niestety (a raczej stety!), trzeba sie przylozyc do pierwszych fotek na SS, potem zreszta tez trzeba wysylac cukiereczki ;-)

Bywalec

Domyślnie

a na PayPal to trzeba założyć konto osobiste czy specjalne?
    canon 400D+50mm /f1.8

Strona 130 z 254 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów