Strona 125 z 254 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

@karol - fotki masz naprwdę fajne... mało ich, ale dobre :> rób więcej bo masz fajne pomysły...

Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    a gdzie te fotki wrzuciłeś?
    Na razie kilka na fotolię i SS, jedno na IS, po czym poszedłem spać Samo robienie jest przyjemne, ale obróbka zajmuje sporo czasu. Dziś pierwszą partię wrzuce na pozostałe stocki i zajmę się resztą. Jesienne klimaty może nie są chodliwe, ale przyjemne i może coś z tego wpadnie. Ale najpierw muszę dotrzeć do domu.
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    Na razie kilka na fotolię i SS, jedno na IS, po czym poszedłem spać Samo robienie jest przyjemne, ale obróbka zajmuje sporo czasu. Dziś pierwszą partię wrzuce na pozostałe stocki i zajmę się resztą. Jesienne klimaty może nie są chodliwe, ale przyjemne i może coś z tego wpadnie. Ale najpierw muszę dotrzeć do domu.
    jest jesień więc myślę że szanse na sprzedaż jesiennych fotek są teraz wyższe niż w innych porach roku...

odnośnie sx to faktycznie mają jakieś problemy ze sobą... dają głupie powody żeby odrzucać fotki... np dla poniższej napisali mi że tło nie jest wystarczająco białe (!) [albo ja mam coś nie tak ze wzrokiem/monitorem albo oni...]

jeśli chcecie zobaczyć w powiększeniu to kliknijcie sobie...

Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 10-10-2007 o 14:49

Domyślnie

IMO jest wyrazny (czy mniej wyrazny) gradient z lewej na prawa. Jesli napisales, ze jest "isolated" to mogli odrzucic

Ja zawsze moj LCD w lapku przechylam pod opowiednim "dziwnym" katem, wtedy widze czy cos z tlem jest nie tak ... Bardzo dobra metoda przy LCDekach.

pixelman
    Guest

Domyślnie

jest jesień więc myślę że szanse na sprzedaż jesiennych fotek są teraz wyższe niż w innych porach roku...

odnośnie sx to faktycznie mają jakieś problemy ze sobą... dają głupie powody żeby odrzucać fotki... np dla poniższej napisali mi że tło nie jest wystarczająco białe (!) [albo ja mam coś nie tak ze wzrokiem/monitorem albo oni...]

Zgadza się nie jest białe, po za tym widać dość ostry cień, nie powinno przejść jako isolated.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pixelman Zobacz posta
    Zgadza się nie jest białe, po za tym widać dość ostry cień, nie powinno przejść jako isolated.
    zarówno w opisie jak i keywordach było 'over white' więc bym się trochę z nimi posprzeczał... 'isolated' w słowach kluczowych na istock automatycznie dodał ich system ds słów kluczowych...
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 10-10-2007 o 19:40

firea
    Guest

Domyślnie

Pnieważ jest to mój pierwszy post..więc na początek się przywitam :-)

tu bym się z Tobą nie do końca zgodził...zdjęcia związane z porami roku zaczynaja się sprzedawać juz pól roku przed nastaniem konkretnej pory...dotyczy to także zdjęć np. związanych ze świętami BN czy walentynek ...przynajmniej taką zależność zauważyłem na IST, gdzie od dłuższego czasu wystawiam zdjęcia...na shutter ta zależność jest widoczna w mniejszym stopniu, ale to chyba z powodu sposobu sprzedaży na tym stocku

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na zwykłym monitorze to nawet już na miniaturce widać że tło z lewej jest ciemniejsze. Gumka i jazda

Bywalec

Domyślnie

robert, u mnie też widać, że tło nie jest białe, może masz słaby monitor? albo karta graficzna?
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    robert, u mnie też widać, że tło nie jest białe, może masz słaby monitor? albo karta graficzna?
    od jakiegoś czasu został mi tylko laptop, a w nim szarość z tego zdjęcia było widać dopiero pod bardzo nienaturalnym kątem...

Pozdrawiam,
    Robert

Strona 125 z 254 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów