Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

wiesz niby warto rosylac do wielu stockow, ale zajmuje to duzo czasu wiec lepiej zrobic nowe zdjecia w tym czasie :P
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robootb Zobacz posta
    wiesz niby warto rosylac do wielu stockow, ale zajmuje to duzo czasu wiec lepiej zrobic nowe zdjecia w tym czasie :P
    a ja powiem tak jak ja to widzę. otóż, na dobranie słów kluczowych do zdjęcia, opis, wyedytowanie znaczków formowych itp edycje poświęcasz co najmniej 15-30 minut dla jednego zdjęcia.

Wysłanie to problem? Ja wysyłam skryptem korzystając z ftp jednorazowo do wszystkich (jak znajdę czas to wrzucę go na swoją stronkę), potem na wybranie kategorii itp (nie wszędzie to jest potrzebne) zajmuje maksymalnie 60s /zdjęcie... czy problemem jest dłuższe wysyłanie? dla mnie nie - w wakacje po prostu zostawiam komputer włączony i idę robić coś innego, a w sezonie wysyłam przez łącze uniwersytetu *34Mbit/s* więc idzie błyskawicznie. Według mnie warto rozsyłać do jak największej liczby, ale nie będę się tutaj sprzeczać. Jak uważasz tak postępuj.

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna Awatar jagódka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    a ja powiem tak jak ja to widzę. otóż, na dobranie słów kluczowych do zdjęcia, opis, wyedytowanie znaczków formowych itp edycje poświęcasz co najmniej 15-30 minut dla jednego zdjęcia.

Wysłanie to problem? Ja wysyłam skryptem korzystając z ftp jednorazowo do wszystkich (jak znajdę czas to wrzucę go na swoją stronkę), potem na wybranie kategorii itp (nie wszędzie to jest potrzebne) zajmuje maksymalnie 60s /zdjęcie... czy problemem jest dłuższe wysyłanie? dla mnie nie - w wakacje po prostu zostawiam komputer włączony i idę robić coś innego, a w sezonie wysyłam przez łącze uniwersytetu *34Mbit/s* więc idzie błyskawicznie. Według mnie warto rozsyłać do jak największej liczby, ale nie będę się tutaj sprzeczać. Jak uważasz tak postępuj.

Pozdrawiam,
    Robert
    Zgadzam się z Robertem. Wysyłanie, to nie problem. Gdybym poprzestała tylko na Fotolii, to dziś miałabym tam portfolio jedno z większych i tylko trochę $.
    Mam zdjęcia na kilku stockach i na większości zarobki większe (mimo mniejszej ilości zdjęć).

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów