Strona 92 z 254 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta

apropo właśnie sprzedałem na SS zdjęcie za 20$ i za pewne właśnie ktoś je kupił na dodatkowej licencji, da się zobaczyć która wybrał itp.? jak kogoś by to interesowało fotka: tutaj

również bym chciał kilka oglądnąć jeśli można ( te z Twojej stopki są koszmarnej jakości )

to zdjecie z linka masz naprawde w rozdzielczosci 6912x4608 ?? czy interpolowane
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

przecież piszę approx., nie nie mam takiego fajnego aparatu co robi tyle MP stocki interpoolują zdjęcia, tak samo jak np. robią tiffy z jpgów ;]
    350D

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Raczej nie jest nikt w stanie na bieżąco kontrolować co kto robi z kupionym zdjęciem i jaką ma licencje. Ale na zachodzie raczej nikt nie ryzykuje procesu dla paru marnych dolców no i jak sprzedaje koszulki to nie na stadionie tylko w sieci sklepów lub w necie a tu łatwo wpaść.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

@alzail - czy pare stron wcześniej nie chwaliłeś się tą sprzedażą? wydaje mi się że czytając twój post miałem de-ja-vu.

Pozdr
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nie i nie napisałem tego posta żeby się pochwalić sprzedażą, a zadałem pytanie na które dostałem w sumie odpowiedź. Zapewniam że nie piszę co minutę nowego posta na forum, a tym bardziej żeby się czymś pochwalić.
    350D

Bywalec

Domyślnie

rypson a gdzie można oglądać te Twoje świetne zdjęcia bo na stronie w stopce jakoś ich nie widzę. Widzisz w stokach liczy się przede wszystkim jakość zdjęć ich wartość artystyczna jest nie istotna za to istotna jest wartość użytkowa. Stocki to nie sztuka tylko manufaktura. Czysta produkcja masowa i tyle.
    nie zgadzam się z tym
    z moich skromnych na razie obserwacji wynika, że na stockach są różne TYPY fotografów, tak jak są różne kategorie fotografii
    jedni preferują fotografię taką, którą bardziej nazwałabym "przedmiotową" czy "dokumentalną" inni- robią zdjęcia mniej lub bardziej artystyczne, koncepcyjne czy 'odjechane'
    zarówno jedni jak i drudzy znajdują swoich kupców, zależy co komu leży w danej chwili
    zresztą, aby zdjęcie zostało zaakceptowane, musi mieć poprawną kompozycję, to jest warunek niezbędny chyba na każdym portalu,
    zatem może nie od razu dzieła sztuki, ale neizłe fotki mają wzięcie
    chociaż z drugiej strony ...
    wiele fotek wydaje mi się naprawdę ciekawych i aż żal patrzeć, że nie mają wcale DL bo albo zginęły w natłoku innych fajnych zdjęć, albo są dopiero co wrzucone?. albo mają pewnie jakieś braki techniczne albo bóg jeden wie co jeszcze powoduje, że ciekawe zdjęcia nie mają wzięcia, przynajmniej w/g mnie tak też tam bywa na tych stockach
    o
    daleko szukać nie trzeba
    moje fotki są najpiękniejsze na świecie a świat je jakoś na razie słabo ogląda i kupuje;DDD
    to się pochwaliłam, a teraz lulu;P
    canon 400D+50mm /f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    Nie i nie napisałem tego posta żeby się pochwalić sprzedażą, a zadałem pytanie na które dostałem w sumie odpowiedź. Zapewniam że nie piszę co minutę nowego posta na forum, a tym bardziej żeby się czymś pochwalić.
    spoko... mój post nie był pisany z chęcią ataku, choć tak zapewne go odczytałeś...

pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

och cizus, właśnie wysyłam na shutter pierwsze fotki do zakwalifikowania, emołszen, emołszen
    canon 400D+50mm /f1.8

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    och cizus, właśnie wysyłam na shutter pierwsze fotki do zakwalifikowania, emołszen, emołszen
    Trzymam kciuki!

Domyślnie

moje foty na shutterstocku odrzucili i kazali mi czekać pół roku na kolejną prubę

a dzisiaj:
    http://submit.shutterstock.com/top50...&filter=photos
    moja fotka na 42 miejscu w top 50 images ever po wybraniu opcji photos only

Strona 92 z 254 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów