Strona 84 z 254 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pixelman Zobacz posta
    Czy wiecie może co się dzieje na Stocxpert ?. Moje foty czekają w kolejce na akceptację już tydzień .Tego jeszcze nie grali..
    U mnie jest dokładnie to samo.

pixelman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    U mnie jest dokładnie to samo.
    Dziękuje to znaczy że są problemy. Trudno trzeba czekać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    Mam pytanie ;] czy w StockXpert jak odrzucili mi zdjęcie i napisali żebym wyrzucił nazwy firmowe z opisu da się jakoś tym fotkom zmienić status na "pending" czy muszę od nowa je uploadować?
    W takim przypadku trzeba oczywiście usunąć znaki i załadować je z powrotem jako reuploading jest taka opcja. Zresztą na Stockxpert masz to napisane po polsku dobrze poszukaj

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez pixelman ; 28-08-2007 o 11:14 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pozdrawiam
    proponuje zmienic linki do stockow na takie ktore by przekierowywaly na Twoje porfolio, albo chociaz ustawialy "referera"... no chyba ze tak po prostu chciales bezinteresownie zareklamowac te serwisy

nyk
    Guest

Domyślnie

Witam. Mam okazje przejść na IS na exclusive, ale niestety mam dokładnie 6 zdjęc na dreamstime i musze czekać jeszcze 4 miesiące aż będe je mógł usunąć.IS wymaga aby na innych RF stokach nie sprzedawać żadnych zdjęć. Nie wiem czy ryzykować i przejść na exclusive czy może lepiej poczekać te kilka miesięcy. Może ktoś wie jakie są ewentualne konsekwencje i czy może były już przypadki ukarania za złamanie regulaminu?

Mala
    Guest

Smile

Cytat Zamieszczone przez iblip Zobacz posta
    teraz sytuacja wygląda tak:

wpłacasz zaliczkę (19% od przychodów) do 20 dnia, następnego miesiąca, oraz składasz deklaracje pit 36 i załącznik ZG

Dzieki za informacje.

Ale ja mam jeszcze tak wiele pytań.... U mnie narazie sytuacja wyglada tak: nie mam skonczonych osiemnastu lat a wiec bede zakladac konto na tate jeszcze nie wiem na jakim serwerze. Ja jestem do tego przekonana, poniewaz lubie robic zdjecia a sa one dobre szczegolnie te w terenie a dlaczego nie mialabym zarabiac z czegos co lubie robic. Ale moj tata chce troche wiecej informacji, tzn
    1. Jak ktos kupi ode mnie zdjecie to co potem sie robi?? Jakie jest moje zadanie?? Jak dana osoba kupi juz to zdjecie to ja musze jej cos napisac itp.
    2. Dla poczatkujacych sa jakies zyski??
    3. Moze sie w koncu dowiem w jakiej walucie jest wyplata....
    4. i czy na karzdym stocku chca jakis dokument torzsamosci?? I jak chca to dlaczego akurat paszport a nie np. dowod osobisty??

Pozdrawiam serdecznie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    proponuje zmienic linki do stockow na takie ktore by przekierowywaly na Twoje porfolio
    Z tym sie zgodze.

albo chociaz ustawialy "referera"
    A z tym sie nie zgodze bo za referowanie dostaje sie jakies tam grosze, czyli zarabia na clickach z forum przez taki referer, czyli pkt 8 Regulaminu sie klania. Co innego bezinteresowne polecenie serwisu na ktorym kazdy robiacy zdjecia moze probowac cos sprzedac a co innego zarabianie dzieki forum na takim "polecaniu" .

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Vitez nie jesteś zbyt zasadniczy z tymi groszami ???

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mala Zobacz posta
    Dzieki za informacje.

Ale ja mam jeszcze tak wiele pytań.... U mnie narazie sytuacja wyglada tak: nie mam skonczonych osiemnastu lat a wiec bede zakladac konto na tate jeszcze nie wiem na jakim serwerze. Ja jestem do tego przekonana, poniewaz lubie robic zdjecia a sa one dobre szczegolnie te w terenie a dlaczego nie mialabym zarabiac z czegos co lubie robic. Ale moj tata chce troche wiecej informacji, tzn
    1. Jak ktos kupi ode mnie zdjecie to co potem sie robi?? Jakie jest moje zadanie?? Jak dana osoba kupi juz to zdjecie to ja musze jej cos napisac itp.
    2. Dla poczatkujacych sa jakies zyski??
    3. Moze sie w koncu dowiem w jakiej walucie jest wyplata....
    4. i czy na karzdym stocku chca jakis dokument torzsamosci?? I jak chca to dlaczego akurat paszport a nie np. dowod osobisty??

Pozdrawiam serdecznie

1. nic nie musisz robić
    2. jak sprzedasz zdjęcia to tak, jeśli chodzi czy warto, wydaje mi się że tak, przez jakieś może 2 tyg mam na SS ponad 20$, może to nie dużo, ale zdjęć też nie mam dużo ( koło 25 ) i dopiero teraz wiem mniej więcej jak zrobić białe było białe, z 1 lampą którą mam.
    3. wydaje mi się że $, ale nie wiem dokładnie
    4. Nie na każdym, ale nie pamiętam na którym chcą a na którym nie, paszport dlatego że oni uważają że nie wiem w Polsce to są same podrabiane dowody.... i chcą paszport.

Cytat Zamieszczone przez pixelman
    W takim przypadku trzeba oczywiście usunąć znaki i załadować je z powrotem jako reuploading jest taka opcja. Zresztą na Stockxpert masz to napisane po polsku dobrze poszukaj
    Czy po polsku czy nie to mała różnica dla mnie, ale przyznam się, nie suzkałem zbyt dokładnie tej opcji
    350D

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tzn za samo wejscie po linku z refererem sie raczej nic nie dostaje, trzeba zalozyc sobie konto i zaczac kupowac/sprzedawac zeby polecajacy cos zyskal. Tak czy siak, spoko, zeby nie naruszac regulaminu mozna podac link do portfolio i wszyscy beda szczesliwi.

Mala
    Guest

Domyślnie

Kto z Was wie na jakich stockach nie trzeba okazac jakiego kolwiek dokumentu tozsamisci??

Strona 84 z 254 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów