Strona 76 z 254 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    Kolejna wątpliwość ;] da się na istockphoto wysyłać jakoś zdjęcia np. przez ftp? bo wysyłanie po jednym to tragedia...
    niestety nie. Było poruszane u nich kilkakrotnie na forum - nie chcą udostępnić tej opcji, ponieważ nie dałoby się przestrzegać limitów uploadu.

ja wysyłam firefoxem otwierając w kilku zakładkach strone do wysyłania i w ten sposób wysyłam im w większej ilości 'jednorazowo'.

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

można wysyłać używając programiku prostockmaster. Jednak ja mam z nim caly czas jakies problemy i nie wiem czy to przez mój komp czy przez program. Być może zakup pelnej wersji rozwiaze te problemy. W demie mozna wyslac jednocześnie do 5 zdjec na dobe do wiekszosci najpopularniejszych agencji
    http://prostockmaster.com/
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 15-08-2007 o 21:37
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    można wysyłać używając programiku prostockmaster. Jednak ja mam z nim caly czas jakies problemy i nie wiem czy to przez mój komp czy przez program. Być może zakup pelnej wersji rozwiaze te problemy. W demie mozna wyslac jednocześnie do 5 zdjec na dobe do wiekszosci najpopularniejszych agencji
    http://prostockmaster.com/
    oo i mi się coś przypomniało... wertując to forum istockphoto, polecali jakiś program króry można sobie za darmo zassać z ich strony istockmanager czy jakoś tak.

Bywalec

Domyślnie

a korzystacie z tej jakieś specjalnej licencji dla niektórych zdjęć?

chodzi mi o to, że jak jakieś zdjęcie wydaje mocno pomysłowe i lepsze niż większość, to sobie można je objąć tą licencją żeby drożej sprzedać czy jak to jest?

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

Ja zaznaczam te rozszerzone licencje (oprócz sprzedania praw na dreams) przy wszystkich zdjęciach Ten, kto kupuje sam decyduje, czy to właśnie jest dla niego to specjalne.

Bywalec

Domyślnie

nie rozumiem

ja nie zaznaczam, nie są jeszcze te moje pierwsze zdjęcia aż takie 'specjalne' , ale już się szykują lepsze, więc nie wiem co robić

czy zaznaczenie tej licencji oznacza, że zdjęcie pójdzie drożej?

czy nie lepiej, jak się dopiero zaczyna nie zaznaczać tej licencji?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    nie rozumiem

ja nie zaznaczam, nie są jeszcze te moje pierwsze zdjęcia aż takie 'specjalne' , ale już się szykują lepsze, więc nie wiem co robić

czy zaznaczenie tej licencji oznacza, że zdjęcie pójdzie drożej?

czy nie lepiej, jak się dopiero zaczyna nie zaznaczać tej licencji?
    najczęście chodzi o to że osoba które je kupi będzie miała większą swobodę odnośnie wykorzystania Twojego zdjęcia - czasem wiąże się z tym lepsza cena.

Pozdr.

Bywalec

Domyślnie

najczęście chodzi o to że osoba które je kupi będzie miała większą swobodę odnośnie wykorzystania Twojego zdjęcia - czasem wiąże się z tym lepsza cena.
    nio chyba, coś mi się już w główce pokręciło od tego siedzenia przed kompuiterem

Coś już napisał Awatar 3SA

Domyślnie

Witajcie,

Zdaję sobie sprawę z tego, że moje zdjęcia nie są zbyt specjalne (choć wcześniej były jeszcze gorsze, ale zatwierdzali), ale zastanawiam się co jest nie tak bo ile zdjęć bym nie posłał na istockphoto to ciągle odrzucają mimo, że widuję gorsze, które są dopuszczane. Tłumaczą artefaktami albo terminem "overfiltered". Tym gorzej, że jest opcja "can resubmit" i gdy poprawię obróbkę (lub po prostu jej nie zrobię) to i tak odrzucają tłumacząc tym samym lub innym problemem. Te same zdjęcia na innych stockach przyjęli. Więc zachodzę w głowę i naprawdę nie wiem już co myśleć... czy są jakieś "niepisane" przesłanki, dla których mogliby odrzucać moje foty?

Czy mieliście podobne doświadczenia?

Dla porównania próbka:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To samo. Dlatego czasmi zrobie Cropa (minimalnego) - podostrze i czasme przyjma czasem nie. Z nimi to zagadka, wszystko zalezy od czlowieka po 2 stronie, jak ma dobry dzien to OK

Strona 76 z 254 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów