Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    No to jestem mile zaskoczony ze mozna takie pieniadze na tym zarobic Tylko mysle ze jednak lekka inwestycka w sprzet by sie przydala mimo wszystko, bo skoro jest mozliwosc zwrotu kosztow a i tak czlowiek ma zamiar sobie dokupic to czy tamto to po co czekac kolejny rok jak mozna wydac i juz pstrykac powiedz mi jakich szkiel uzywasz do tych stockowych fotek i w jakie warto zainwestowac bo wlasnie jestem przed kupnem, dzieki z gory, pozdr

ale koleżanka ma ponad 1000 fotek w galerii... zanim napstrykasz taką ilość to trochę czasu minie i z początku musisz przygotować się na mniejsze zyski.

A ja mam małe pytanko, fotka poniżej jest że tak powiem, poprawnie zrobiona jako właśnie powiedzmy fotka do stocków? Tak na prawde fotka mi była potrzebna do Allegro, ale tak się zapytam pewnie zaraz usłyszę że jest do bani ( Pomijajcie fakt banalnego kadru )
    wykadruj i będzie ok... nawet bez tego powinni zaakceptowac na większości stocków

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-07-2007 o 11:54
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    wykadruj i będzie ok... nawet bez tego powinni zaakceptowac na większości stockówPozdr
    Tzn, ciąć ile wlezie ?
    350D

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

ale koleżanka ma ponad 1000 fotek w galerii... zanim napstrykasz taką ilość to trochę czasu minie i z początku musisz przygotować się na mniejsze zyski.
    No wiem ze ma "pare" tych fotek ale mi chodzilo o zainwestowanie w jakies szkla ktorymi mozna pstrykac takie foty i od razu zapytam czy 50/1.8 , 100/2.8 macro nadadza sie do takich sesji czy moze warto zainwestowac w inne a jesli inne to jakie? pozdr

Cytat Zamieszczone przez Dominik
    Poza tym, napływ fotek na stocki jest ostatnio przytłaczający, co odbija się na ilości DL. Trzeba cały czas uzupełniać galerię, co wymaga sporo czasu.
    Nie siedze jeszcze w tym mozna powiedziec wcale z przyczyny kompletowania sprzetu ale moge sie jedynie domyslac co sie dzieje jak ludzie wyczili ze na tym mozna zarobic te "pare" groszy
    Ostatnio edytowane przez titit ; 31-07-2007 o 12:05
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Jedno jest pewne - najlepszy moment do wkroczenia w microstock był jakieś 5 lat temu... niemniej dając dobre słowa kluczowe nasze fotki nadal będą łatwo odnajdywalne przez wyszukiwarkę...

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Jedno jest pewne - najlepszy moment do wkroczenia w microstock był jakieś 5 lat temu... niemniej dając dobre słowa kluczowe nasze fotki nadal będą łatwo odnajdywalne przez wyszukiwarkę...
    Oczywiscie masz racje ale kto to wiedzial ze to tak sie rozwinie a wielu ludzi nie stac bylo na sprzet do fotografowania teraz troche sie sytuacja zmienila na rynku ale i tak nie jest tak kolorowo i wystarczy sobie poczytac nasze forum aby sie przekonac jak ludzie odkladaja grosz do grosza aby cos kupic, a jakich Ty uzywasz obiektywow jesli mozna spytac do swoich zdjec stockowych?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    Oczywiscie masz racje ale kto to wiedzial ze to tak sie rozwinie a wielu ludzi nie stac bylo na sprzet do fotografowania teraz troche sie sytuacja zmienila na rynku ale i tak nie jest tak kolorowo i wystarczy sobie poczytac nasze forum aby sie przekonac jak ludzie odkladaja grosz do grosza aby cos kupic, a jakich Ty uzywasz obiektywow jesli mozna spytac do swoich zdjec stockowych?
    jak na razie to większość moich fot jest zrobiona kitowym obiektywem (ef-s 18-55 3.5-5.6 II). Niemniej planuję sobie w najbliższym czasie zafundować ef 50mm@1.4, i pewnie będzie wykożystywany znacznie częściej niż obecny.

Pozdr.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

jak na razie to większość moich fot jest zrobiona kitowym obiektywem (ef-s 18-55 3.5-5.6 II). Niemniej planuję sobie w najbliższym czasie zafundować ef 50mm@1.4, i pewnie będzie wykożystywany znacznie częściej niż obecny
    aha, ja caly czas sie zastanawiam wlasnie nad 50/1.8 lub 50/1.4 lub 100/2.8 i juz mam taki metlik od tego myslenia i czytania ze w tym to nie chodzi najlepiej a w tym tamto itd ze az mnie glowa boli i tak bede musial zapodac sobie to cacko na raty bo to troche kasiory jest zeby tak na raz wywalic a jakich lamp uzywasz? czy tak jak wszyscy jakies blyskowe, czy zwykle halogeny a moze tak jak Hallgerd swiatlo dzienne?

Uprawnienia umieszczania postów