Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

a co powiecie na takie małe domowe studio
    -białe tło
    -2x taki zestaw http://allegro.pl/item219470061_stud...m_oprawka.html
    -jakaś blend

to moje pierwsze studio wiec chyba cudów na początek nie będe potrzebował, ale czy takie coś wystarczy na całe postacie .. bo na stocki to raczej napewno

sry za OT ale w temacie o domowym studio nikt nie pisze i nie odpisuje

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    a co powiecie na takie małe domowe studio
    -białe tło
    -2x taki zestaw http://allegro.pl/item219470061_stud...m_oprawka.html
    -jakaś blend

to moje pierwsze studio wiec chyba cudów na początek nie będe potrzebował, ale czy takie coś wystarczy na całe postacie .. bo na stocki to raczej napewno

sry za OT ale w temacie o domowym studio nikt nie pisze i nie odpisuje
    jak bedziesz mial biale tlo to powinno wystarczyc...ale nie obiecuj soebie zbyt duzo, jednak na poczatek moze byc, z czasem kupisz lepsze ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    tło to chyba także szare i czarne by się przydało - na allegro sporo tego.

Myślę że jak na początek dla amatora powinno wystarczyć. Do stocku powinno wystarczyć
    jeszcze tylko chcialem uscislic..pisze ze na stocki wystarczy....to nie jest tak ze 'stock' jako stock to jakies dziadostwo jest ;-) istock np. jest bardzo wymagajacy jesli chodzi o samo zdejcie (technicznie) szumy, artefakty, bliki - z tych powodow najczesciej zdjecie jest odrzucane, jesli chodzi o bigstocka (tu klada mniejszy nacisk i wiem z doswiadczenia bo aprobuje te zdjecia, ze to co na istocku nie przeszlo na bigstocku 'wchodzi', o shutterstocku, dreamstime i innych nie bede juz pisac.....
    'cala postac' tez nie zawsze znaczy jedno....jesli bedziesz mial jedna postac, biale tlo to te lampki powinny wystarczyc, powinny, bo nie wiemy przeciez jakie bedziesz mial szklo podpiete do puszki ;-)) poza tym jesli to bedzie juz wiecej osob, trzy lub wiecej to z pewnoscia to swiatlo bedzie za slabe.

pozdrawiam;-)
    Ostatnio edytowane przez persival ; 26-07-2007 o 12:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

jeszcze tylko chcialem uscislic..pisze ze na stocki wystarczy....to nie jest tak ze 'stock' jako stock to jakies dziadostwo
    ale ja nie to miałem na myśli! Chodziło mi o to ze spokojnie powinno wystarczyć do strzelania fotek dajmy na to jakichś obiektów na białym tle. iStock ma juz tak mocną selekcję głównie ze względu na to że mają już tak wielką bazę, i nie muszą wabić klientów ilością zdjęć bazy... pozatym czy getty nie kupiło istocka?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uprawnienia umieszczania postów