Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
Moje zdjęcia
Radzio Jogger - mój blog
Redlog.pl - blog piłkarski
Czytając wątek zauważyłem problem zarejestrowania się jeżeli ma się poniżej 18 lat. Ja rozwiązałem to w ten sposób - otóż kiedy rok temu się rejestrowałem ( miałem 16 lat ) wpisałem w formularz dane jednego z moich rodziców, wysyłając również ich dowód tożsamości. Następnie po zakończeniu całej procedury wszedłem do opcji mojego konta i podmieniłem na moje dane - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy ( po zmianie danych ) nie zażądali ponownego okazania dowodu tożsamości - możecie spróbować. Na potwierdzenie link do mojego konta na IS
http://istockphoto.com/cinek20
byłby ktoś tak miły i mógłby mnie poprowadzić przez proces wysyłania pierwszych 10 zdjęć na SS przez gg?
naprawde byłbym bardzo wdzięczny za taką miłą pomoc
a jeżeli nie przez gg to chociaż krok po kroku jak wysyłąć fotki przez ftp, i późniejsze opisywanie ze strony.
bo robiłem tak, że wrzucałem przez ftp, wchodziłem na swój profil, później w "Waiting to be submitted" opisywałem fotki i klikałem "remove"
zrobiłem tak 2 razy .. i od dłuższego czasu nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi :/
help
jezuuu .. jezuuuu .. ale jest głupiiii, głupiii
na faktycznie to znaczy wycofaj, usuń hehehe
http://www.dict.pl/plen?word=remove&lang=PL
Fotki czekały na zatwierdzenie, a Tyś im je spod nochala zabierał![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
no fajna zabawa z tymi microstock'ami
wczoraj wieczorem zarejestrowałem się na shutterstocku (w koncu wyslalem skan paszportu), dzisiaj rano wstawilem 8 fotek z moich okolic i jednej wycieczki, teraz wszedłem w swój profil i nie dość ze zdjęcia zostały już zatwierdzone to już mam 12 "downloadsów"![]()
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Masz sie czym cieszyć ;] ja dalej walczę z nimi o dokumenty, mają już ich cały komplet, jak mi znów nie przyjmą to im jeszcze legitymacje studencką i kartę z biblioteki podeśle ;P Na fotoli wrzuciłem trochę zdjęć, wszystkie zaakceptowali ale jakoś niekoniecznie chcą je kupować ;(
A pomysł żeby spisa na jakim serwisie co sie sprzedaje rewelacyjny, tylko trzeba sie będzie zrzuci na sześciopak piwa dla osoby która to wykona![]()
sergi, nie powiem, zachęciłeś mnie i się zarejestrowałem właśnie![]()
Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z
Witam,
Troszkę sobie poczytałem na temat zarabiania na zdjęciach wystawianych na stockach.
Jest jednak jedna sprawa, która budzi moje wątpliwości.
Jak wygląda sprawa wykazywania dochodu ze sprzedaży zdjęć na stockach i opłaceniu podatków z tym związanych? Mam na myśli oczywiście nasz kraj. W dobie wszechobecnej podejrzliwości i "węszenia" spisku takie rozważania chyba nie są bezpodstawne.
Liczę, że znajdą się forumowicze, którzy podejdą do tej sprawy poważnie i nie otrzymam odpowiedzi w stylu, brać pieniądze i nigdzie się tym nie chwalić.
Wystarczy przecież ktoś "życzliwy" i zaczyna się burza ze skarbówką.
Z góry dziękuję za opdowiedzi,
Pozdrawiam.
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 LPotem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.