Strona 39 z 254 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Coś już napisał Awatar radzio
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    juz kiedys forumowo-stockowy guru czyli matka_wariatka madrze napisala, zaparzyc kawe/herbate* poswiecic pare godzin i poprzegladac co sie sprzedaje a co nie,
    ja tylko dodam ze wiekszosc stocko (jesli nawet nie wszystkie) maja cos takiego jak TOP 50 lub TOP 100 lub TOP KEYWORDS
    W sumie racja, jak to człowiek czasami nie myśli . Dzięki za pomoc i gratulacje super fotka
    Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
    Moje zdjęcia
    Radzio Jogger - mój blog
    Redlog.pl - blog piłkarski

cinkek
    Guest

Domyślnie

Czytając wątek zauważyłem problem zarejestrowania się jeżeli ma się poniżej 18 lat. Ja rozwiązałem to w ten sposób - otóż kiedy rok temu się rejestrowałem ( miałem 16 lat ) wpisałem w formularz dane jednego z moich rodziców, wysyłając również ich dowód tożsamości. Następnie po zakończeniu całej procedury wszedłem do opcji mojego konta i podmieniłem na moje dane - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy ( po zmianie danych ) nie zażądali ponownego okazania dowodu tożsamości - możecie spróbować. Na potwierdzenie link do mojego konta na IS

http://istockphoto.com/cinek20

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

byłby ktoś tak miły i mógłby mnie poprowadzić przez proces wysyłania pierwszych 10 zdjęć na SS przez gg?

naprawde byłbym bardzo wdzięczny za taką miłą pomoc

a jeżeli nie przez gg to chociaż krok po kroku jak wysyłąć fotki przez ftp, i późniejsze opisywanie ze strony.

bo robiłem tak, że wrzucałem przez ftp, wchodziłem na swój profil, później w "Waiting to be submitted" opisywałem fotki i klikałem "remove"

zrobiłem tak 2 razy .. i od dłuższego czasu nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi :/

help

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    bo robiłem tak, że wrzucałem przez ftp, wchodziłem na swój profil, później w "Waiting to be submitted" opisywałem fotki i klikałem "remove"

zrobiłem tak 2 razy .. i od dłuższego czasu nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi :/

help
    Nie znam się na stockach ale po mojemu "remove" to coś jak "usuń"/"wycofaj" więc może słuznie nie ma odpowiedzi..
    Pozdr
    Artur
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 13-03-2007 o 23:59 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

jezuuu .. jezuuuu .. ale jest głupiiii, głupiii

na faktycznie to znaczy wycofaj, usuń hehehe

http://www.dict.pl/plen?word=remove&lang=PL

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Fotki czekały na zatwierdzenie, a Tyś im je spod nochala zabierał
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

no fajna zabawa z tymi microstock'ami

wczoraj wieczorem zarejestrowałem się na shutterstocku (w koncu wyslalem skan paszportu), dzisiaj rano wstawilem 8 fotek z moich okolic i jednej wycieczki, teraz wszedłem w swój profil i nie dość ze zdjęcia zostały już zatwierdzone to już mam 12 "downloadsów"
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Ligi
    Guest

Domyślnie

Masz sie czym cieszyć ;] ja dalej walczę z nimi o dokumenty, mają już ich cały komplet, jak mi znów nie przyjmą to im jeszcze legitymacje studencką i kartę z biblioteki podeśle ;P Na fotoli wrzuciłem trochę zdjęć, wszystkie zaakceptowali ale jakoś niekoniecznie chcą je kupować ;(

A pomysł żeby spisa na jakim serwisie co sie sprzedaje rewelacyjny, tylko trzeba sie będzie zrzuci na sześciopak piwa dla osoby która to wykona

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

sergi, nie powiem, zachęciłeś mnie i się zarejestrowałem właśnie
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Domyślnie

Witam,
    Troszkę sobie poczytałem na temat zarabiania na zdjęciach wystawianych na stockach.
    Jest jednak jedna sprawa, która budzi moje wątpliwości.

Jak wygląda sprawa wykazywania dochodu ze sprzedaży zdjęć na stockach i opłaceniu podatków z tym związanych? Mam na myśli oczywiście nasz kraj. W dobie wszechobecnej podejrzliwości i "węszenia" spisku takie rozważania chyba nie są bezpodstawne.

Liczę, że znajdą się forumowicze, którzy podejdą do tej sprawy poważnie i nie otrzymam odpowiedzi w stylu, brać pieniądze i nigdzie się tym nie chwalić.

Wystarczy przecież ktoś "życzliwy" i zaczyna się burza ze skarbówką.

Z góry dziękuję za opdowiedzi,
    Pozdrawiam.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Strona 39 z 254 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów