Strona 33 z 254 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    nie zaśmiecaj wątku....
    Dla przypomnienia sklerotykom bijaczom pianki :

"Witam,

Fotografia jest dosyć kosztowna jeśli się na niej nie zarabia.
    Zakup: akumulatorków, filtrów, obiektywów, gripa, karty pamięci to są duże koszty.

Czy łatwo jest zarobić na fotografi? Na czym polegają stocki? Czy są chętnie kupowane? Wogóle jak się wziąć za to aby być rozpoznawanym w sieci jako fotogaf (portfolio)?
    I jakie ceny za zdjęcia? "
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ale wątek potoczył się w kierunku stocków i nie ma co się nad tym rozwodzić.Tytuł moim zdaniem jest jednoznaczny i w życiu bym nie pomyślał,że trzeba go zmienić.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanonier Zobacz posta
    Ten watek ma bledny i mylacy tytul !!!
    " Zarabianie na zdjeciach"

Moze ktos, np. autor lub admin zmieni tytul na bardziej pasujacy typu:

zarabianie na stockach ?
    stocki i Ty ?
    sztok w stock ?

inne propozycje tytulu watku stockowego mile widziane.
    Przecież nikt ci nie zabrania opisania tu jakiegoś fajnego, rzeczywistego sposobu zarabiania na zdjęciach ale konkretnie i rzeczowo tak jak zrobiła to matka_Wariatka czy Routlaw, bo takich tam górnolotnych można by jeszcze dorzucać np.: praca dla VIVY, National Geograpic, VOGA,...itp., itd. Ale co to daje.

wd
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    problem jest jedynie na ile jest ona bezpieczne przed atakami chętnych na twoją kasę.
    Bezpieczny to żaden serwer nie jest Nawet specjalistów dużej (jak sądzę) klasy potrafią załatwić - http://hacking.pl/6330
    Dzięki za wyjaśnienie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanonier Zobacz posta
    Bzdurzysz chlopie !!
    Totalnie !!

Zdjecia to sie robi LUDZIOM !!!
    Nie jakims wysnionym agencjom czy sztoczkom !!

Czyli sluby, wesela, pogrzeby, chrzciny, komunie, bar micwah ...
    wysnionym
    wesela i pogrzeby powiadasz... ta co kto lubi nie?
    matka
    ((((()))))

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

No to się zapisałem I mimo braku 18 lat na shutterstock mnie przyjęli I mimo ISO 100 w 350D piszą, że szumy duże i każą odszumiać W związku z tym na shutterstocku jestem zablokowany na 30 dni Na iStock napisali, żebym się zgłosił jak skończę lat 18, a na innych serwisach narazie tylko jestem
    Ostatnio edytowane przez mungo ; 28-12-2006 o 14:30
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@matka_Wariatka Myślę że skoro już rozpętałaś wątek stockowy i bractwo się na to rzuciło to może w skrócie opiszesz jak co i czym fotografujesz (może jakaś fotka warsztatu pracy) i przede wszystkim jakiej obróbki wymagają zdjęcia żeby się stocki nie czepiały jakości.
    Może ja zacznę robię zdjęcia produktów ale do DTP małe rzeczy namiot własnej konstrukcji + 3 lampy JH-6800 tło najczęściej białe bo zdjęcia są potem szparowane. Większe sprawy to już studio 3x650Ws kolorowe filtry parasolki softboxy itp. wszystko 300d +m42 50mm 1,8 + te w studio to najczęściej średni format.

Domyślnie

Qbexus
    odkad zaczelam sie bawic ze stockami Nikon Coolpix 5700 - 99% zdjec robilam przy swietle dziennym.
    w grudniu 2005 dokupilam namiot 75*75, 2x lampy JH-6800, statywy.
    14 wrzesnia 2006 kupilam Canona 400D z kitem - glownie dzialania namiotowe, ludzie 50mm 1,8.
    do ludzi uzywam 2 parasolek i dodatkowej lampy oswietlajacej od tylu tlo.

obrobka - praktycznie bez obrobki, nie potrafie. usune fafolka albo dwa
    kadry zawsze oryginalne, tak wole, nie tne, nie kombinuje.
    wolalam nauczyc sie robic zdjecia niz siedziec w programach graficznych, przez dlugi czas moja zmora byl kolor bialy - zeby biale bylo biale i jest
    w koncu go wypracowalam.

w Nikonie ISO zawsze 100 wtedy nie szumialo, duzo zalezalo od swiatla, teraz 100 i 200 nikt sie nie czepia szumow.

to chyba wszystko, co moge napisac o swoim warsztacie pracy.
    zapomnialam o cierpliwosci gdyby byla do kupienia, ktokolwiek widzial ktokolwiek wie prosze o PW
    matka
    ((((()))))

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Matko, podpowiedz jak sobie poradzić z bielą bez użycia namiotu i lamp. Zauważyłam, że łatwiej jest sfotografować coś ciemnego bo wtedy tło po prostu się przepala i jest białe. Swoją drogą to nie wiedziałam wcześniej, że istnieje tyle odcieni bieli ...

szpindek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    No to się zapisałem I mimo braku 18 lat na shutterstock mnie przyjęli I mimo ISO 100 w 350D piszą, że szumy duże i każą odszumiać W związku z tym na shutterstocku jestem zablokowany na 30 dni Na iStock napisali, żebym się zgłosił jak skończę lat 18, a na innych serwisach narazie tylko jestem
    Powiem, że z tymi szumami to różnie jest; czasem zdjęcie się im nie podoba a nie mają się czego czepic to piszą, że szumy za duże. Trzeba się przyzwyczaic. To tak z mojego niewielkiego doświadczenia.

Strona 33 z 254 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów