Strona 31 z 254 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@kris75 to jest typowa komercja i nie o poziom tworczy tu chodzi tylko o to kto co chce kupic. Asystentow do biegania z blendami to zawsze sa stada chetnych a z modelkami to tez nie jest problem i przewaznie jak wezmiesz 2 to w cenie klada sobie tapete same Generalnie to checi i samozaparcie się liczy. Ja na przyklad leniwy jestem i wole studio. Robie zdjecia do DTP produktow pykne pare sloiczkow albo innych podpasek skasuje $ i juz hehe.
    Ale takie stocki maja wiele zalet
    1. Nie uzerasz sie z klientami.
    2. Nie czekasz na kase miesiacami.
    3. Pracujesz kiedy chcesz.
    4. Jak juz stworzysz odpowiednia oferte to zarabiasz nawet jak spisz

Generalnie jak nigdy wczesniej siec stwarza mozliwosc zrealizowania marzenia "co tu robic zeby nic nie robic a zarobic" heheh oczywiscie przesadzam ale zarabianie na efektach swojego hobby jest bliskie ideau

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    Potrzeba po 1 dobrego, bardzo dobrego programu graficznego i modeli i to nie sasiadki a kogos z duzym doswidczeniem. Ja tu widze takze potezna sesje w plenerze z asystentem blendami itp..... ale jak na moje rozeznanie to wymaga takze sporych nakladow finansowych - m.in. oplacenie modeli, wizazystki.
    Fakt foty są lekko wypracowane i koszty pewnie jakieś były ale jeżeli ściągalność utrzyma się na takim poziomie to inwestecja szybciutko się zwróci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    przejrzalem 1 strone z tego linku - abstrachujac od poziomu ze tak powiem "tworczego", to mam zgola wrazenie ze sama chec i troche wysilku to za malo. Potrzeba po 1 dobrego, bardzo dobrego programu graficznego i modeli i to nie sasiadki a kogos z duzym doswidczeniem. Ja tu widze takze potezna sesje w plenerze z asystentem blendami itp. To moze i jest "troche" wysilku jak sie to porowna do sesji w Sydney T. Gudzowatego z troche innego swiata ale jak na moje rozeznanie to wymaga takze sporych nakladow finansowych - m.in. oplacenie modeli, wizazystki.
    fotograf i "modelka" to malzenstwo z czasem wypracowali sobie styl i renome.
    zobacz na poczatkowe zdjecia, swiatlo, kompozycje itp. doszli do perfekcji, wiedza czego chca stocki.

pierwsze zdjecia zarobia na sprzet, pozniej mozna dzialac na calego.
    wiadomo - potrzebne sa pewne umiejestnosci, mozna sie douczyc, eksperymentowac.

ja teraz probuje z modelka_kolezanka naklady finansowe prawie zerowe - kilka kolorowych bluzeczek, owoce.
    widze roznice pomiedzy pierwsza a czwarta sesja uczymy sie w trakcie - obie.

upieram sie - dla chcacego nic trudnego

bialy - allow prints - zaznaczam ale od poczatku ani razu nie zalapalam sie na sprzedaz
    kto to kupi na zdrowy rozum - sciagasz fote - najwiekszy rozmiar i sam sobie drukujesz
    matka
    ((((()))))

bialy94
    Guest

Domyślnie

wie ktoś czy zdjęcia które są wysyłane na stocki można również wystawiać na swojej prywatnej stronce z fotkami??

Początki nałogu

Domyślnie

Ja mam takie pytanie (przepraszam jeśli się pojawiło już w wątku, ale nie zdołałem jeszcze przeczytać wszystkiego):

Czy zamieszczane zdjęcia mogą posiadać znaki i loga, np. opakowanie kremu Nivea albo coś takiego?

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialy94 Zobacz posta
    wie ktoś czy zdjęcia które są wysyłane na stocki można również wystawiać na swojej prywatnej stronce z fotkami??
    mozna, dlaczego nie licencja RF.

rene - zadne logo nie przejdzie niestety:

All trademarks must be removed. This includes logos, brands and entities with copyright or trademarked elements. This may also extend to trademarked products such as cast sculptures, toys, architecture and other elements of design. Copyright is checked with each file.
    matka
    ((((()))))

wd
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie
    Próbowałem się zarejestrować na Shutterstock i tu widzę ostrzeżenie "Please avoid FREE email accounts (yahoo/gmail/hotmail)" Miałem zamiar podać konto na gmail, ale po zobaczeniu tego wstrzymałem się. Macie jakieś doświadczenia? Może jednak lepiej odżałować te 50-60 zeta rocznie na jakieś "profesjonalne" konto e-mail?

Początki nałogu

Domyślnie

Dziękuję mamo

To ja podpinam się pod pytanie wd2001, a także dodam kolejne (było, ale zostało przeoczone/zignorowane): Czy gdy dojdę do wniosku, że jednak nie mam już ochoty dzielić się jakimś zdjęciem ze światem (np gdy sfotografowane kiczowato pudełko zapałek nagle stało się dla mnie bardzo osobiste), mogę je z tych stocków usunąć?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Ja tam zarejestrowałem się np:z .....@neostrada.pl bez problemu.

Domyślnie

rene: oczywiscie, ze mozesz je usunac ze sprzedazy. roznie to wyglada w zaleznosci od sotcku. na jednych mozesz to zrobic od razu, na innych zdjecie musi polezec np. 3 miesiace od momentu uploadu i dopiero wtedy masz mozliwosc jego usuniecia. szukaj w regulaminie interesujacej cie firmy (stocku).

Strona 31 z 254 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów