Strona 25 z 254 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

wd
    Guest

Domyślnie

A ja pociągnę wątek i pytania dalej
    Na stockach widzę, że zdjęcia wystawiane są (zazwyczaj) w wersjach małe, średnie i duże. Czy to znaczy, że jakbym wrzucał swoje, to muszę przygotować zdjęcia odpowiedniego rozmiaru czy to jakoś automatycznie przez stocka jest załatwiane?

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

wrzucasz najwieksze jakie masz.. Te rozmiarówki to oni sami robią. Chociaż nie wiem jak oni z moich 6.1mpix (3070x2046) robią 6140x4092
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja mam jeszcze pytanko odnośnie tego pita. Czy to są dochody uzyskiwane za granicą czy dochody z działalności twórczej, czyli pozycja "inne" ??

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

wd
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    Chociaż nie wiem jak oni z moich 6.1mpix (3070x2046) robią 6140x4092
    Widziałem taki program PhotoZoom - podobno niemal bezstratnie powiększa. Chociaż przy dwukrotnym powiększeniu o jakim mówisz to chyba nie wierzę w "bezstratność".
    Dzięki za odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow Zobacz posta
    Czy to są dochody uzyskiwane za granicą czy dochody z działalności twórczej??
    Z działalności twórczej uzyskiwane za granicą Tak by na chłopski rozum mi wychodziło, ale US ma pewnie inne zdanie na ten temat. Jak zwykle...

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

akurat dwukrotne powiekszanie jest w 100% bezstratne bo mozna po prostu z kazdego jednego piksela zrobic kwadrat z czterech

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia, Gnieżdżewo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wd2001 Zobacz posta
    Z działalności twórczej uzyskiwane za granicą Tak by na chłopski rozum mi wychodziło,
    Z działalności twórczej, ale nie uzyskanej za granicą? Byłeś "za granicą" i pracowałeś tam?

ale US ma pewnie inne zdanie na ten temat. Jak zwykle...
    nie US, a przepis "ma inne zdanie"...
    Owszem mamy kretyńskie przepisy, ale nie wymyślają ich US.

bialy94
    Guest

Domyślnie

witam wszystkich!
    Ja mam pytanie dla ludzi działających na iistockphoto.com. Na czym polega opcja "creative Network" ?? Poza tym że mozna z portfolio jednego użytkownika wskoczyć do portfolio innego. Czy warto przyłączać się do takich sieci ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow Zobacz posta
    To ja mam jeszcze pytanko odnośnie tego pita. Czy to są dochody uzyskiwane za granicą czy dochody z działalności twórczej, czyli pozycja "inne" ??
    zrodla przychodow - przychody z tytulow okreslonych w art. 13 pkt 2, 4 i 6-9 ustawy, bez posrednictwa platnika - pozycja 24 na picie.
    matka
    ((((()))))

wd
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    akurat dwukrotne powiekszanie jest w 100% bezstratne bo mozna po prostu z kazdego jednego piksela zrobic kwadrat z czterech
    To chyba nie tak Bo to by znaczyło, że równie dobrze możemy bezstratnie powiększać 4x, 8x itd. Tylko coś co powszechnie określa się "pikselozą" będzie coraz bardziej widoczne, a więc straty na jakości obrazu muszą być. Cienias jestem, ale podstawy jak tworzony jest obraz na matrycy i potem w kompie, to sobie jakieś przyswoiłem.
    Cytat Zamieszczone przez mmw Zobacz posta
    Z działalności twórczej, ale nie uzyskanej za granicą? Byłeś "za granicą" i pracowałeś tam?
    Ja nie, ale płatnik i jego siedziba tak Ale to dalej "na chłopski rozum" :P
    Off topic (moderatorzy, wybaczcie albo skasujcie):
    Cytat Zamieszczone przez mmw Zobacz posta
    Owszem mamy kretyńskie przepisy, ale nie wymyślają ich US.
    Fakt, ale i tak ich nie lubię Jak większości państwowych urzędów, które bezproduktywnie przeżerają moje podatki

Domyślnie

To chyba nie tak Bo to by znaczyło, że równie dobrze możemy bezstratnie powiększać 4x, 8x itd. Tylko coś co powszechnie określa się "pikselozą" będzie coraz bardziej widoczne, a więc straty na jakości obrazu muszą być. Cienias jestem, ale podstawy jak tworzony jest obraz na matrycy i potem w kompie, to sobie jakieś przyswoiłem.
    OT: no to powtorka tych podstaw Cie czeka! Samo slowo 'bezstratnie' wyjasnia wszystko - bez utraty informacji. Dlaczego mialbys utracic informacje przy powiekszaniu x2, x4 itd? Przeciez kazdy pixel jest kopiowany odpowiednia ilosc razy. A pikseloza to cos innego jest...:rolleyes:
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Strona 25 z 254 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów