Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

wd
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    akurat dwukrotne powiekszanie jest w 100% bezstratne bo mozna po prostu z kazdego jednego piksela zrobic kwadrat z czterech
    To chyba nie tak Bo to by znaczyło, że równie dobrze możemy bezstratnie powiększać 4x, 8x itd. Tylko coś co powszechnie określa się "pikselozą" będzie coraz bardziej widoczne, a więc straty na jakości obrazu muszą być. Cienias jestem, ale podstawy jak tworzony jest obraz na matrycy i potem w kompie, to sobie jakieś przyswoiłem.
    Cytat Zamieszczone przez mmw Zobacz posta
    Z działalności twórczej, ale nie uzyskanej za granicą? Byłeś "za granicą" i pracowałeś tam?
    Ja nie, ale płatnik i jego siedziba tak Ale to dalej "na chłopski rozum" :P
    Off topic (moderatorzy, wybaczcie albo skasujcie):
    Owszem mamy kretyńskie przepisy, ale nie wymyślają ich US.
    Fakt, ale i tak ich nie lubię Jak większości państwowych urzędów, które bezproduktywnie przeżerają moje podatki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wd2001 Zobacz posta
    To chyba nie tak Bo to by znaczyło, że równie dobrze możemy bezstratnie powiększać 4x, 8x itd. Tylko coś co powszechnie określa się "pikselozą" będzie coraz bardziej widoczne, a więc straty na jakości obrazu muszą być. Cienias jestem, ale podstawy jak tworzony jest obraz na matrycy i potem w kompie, to sobie jakieś przyswoiłem.
    OT: no to powtorka tych podstaw Cie czeka! Samo slowo 'bezstratnie' wyjasnia wszystko - bez utraty informacji. Dlaczego mialbys utracic informacje przy powiekszaniu x2, x4 itd? Przeciez kazdy pixel jest kopiowany odpowiednia ilosc razy. A pikseloza to cos innego jest...:rolleyes:
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia, Gnieżdżewo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wd2001 Zobacz posta
    Fakt, ale i tak ich nie lubię Jak większości państwowych urzędów, które bezproduktywnie przeżerają moje podatki
    Wynika z tego, że nie lubisz szkolnictwa, policji, straży pożarnej, służby zdrowia, wojska, urzędów miast/gmin/powiatów, drogowców (którzy robią drogi za pieniądze z budżetu) oraz górnictwa i stoczni do których podobno rząd dopłaca oraz wiele innych...

wd
    Guest

Domyślnie

Co do tematy "zwiększanie, zmniejszanie", to chciałem tylko zauważyć, że użyłem określenia "podobno" a zaraz za nim "niemal bezstratna" - chodzi mi o to "niemal", które podobnie jak "prawie" robi czasem dużą różnicę

Wynika z tego, że nie lubisz [...] oraz wiele innych...
    OT: Zgadłeś Dokładnie tak jest. Płacę za wszystko i mam z tego niewiele. Ale to chyba nie na to forum duskusja.
    Ostatnio edytowane przez wd ; 06-12-2006 o 23:05

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam pytanie do osób rozliczających się ze stockmi za pośrednictwem Paypal
    (chodzi mi głównie o ShutterStock). W jaki sposób stock realizuje przekaz na Paypal: ze swojego konta Paypal czy przelewem/kartą? Jeżeli to drugie to znaczy, że powinienem mieć konto firmowe zamiast osobistego w Paypal-u (w kontekście tego co napisał Vitez w tym poście)?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Jeżeli to drugie to znaczy, że powinienem mieć konto firmowe zamiast osobistego w Paypal-u (w kontekście tego co napisał Vitez w tym poście)?
    Nie musisz miec firmowego. Mozesz miec konto specjalne (rozszerzone konto osobiste).

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mozesz miec konto specjalne (rozszerzone konto osobiste).
    OK, tylko czy jest taka konieczność w kontekście stocków (żeby przekaz doszedł do skutku), czy też samo osobiste wystarczy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    OK, tylko czy jest taka konieczność w kontekście stocków (żeby przekaz doszedł do skutku), czy też samo osobiste wystarczy?
    konto osobiste jak najbardziej ok nie trzeba tu zadnych kombinacji.
    matka
    ((((()))))

Uprawnienia umieszczania postów