To ja mam jeszcze pytanko odnośnie tego pita. Czy to są dochody uzyskiwane za granicą czy dochody z działalności twórczej, czyli pozycja "inne" ??
Oakhallow
Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...
Widziałem taki program PhotoZoom - podobno niemal bezstratnie powiększa. Chociaż przy dwukrotnym powiększeniu o jakim mówisz to chyba nie wierzę w "bezstratność".
Dzięki za odpowiedź.
Z działalności twórczej uzyskiwane za granicąTak by na chłopski rozum mi wychodziło, ale US ma pewnie inne zdanie na ten temat. Jak zwykle...
![]()
To chyba nie takBo to by znaczyło, że równie dobrze możemy bezstratnie powiększać 4x, 8x itd. Tylko coś co powszechnie określa się "pikselozą" będzie coraz bardziej widoczne, a więc straty na jakości obrazu muszą być. Cienias jestem, ale podstawy jak tworzony jest obraz na matrycy i potem w kompie, to sobie jakieś przyswoiłem.
Ja nie, ale płatnik i jego siedziba takAle to dalej "na chłopski rozum" :P
Off topic (moderatorzy, wybaczcie albo skasujcie):
Fakt, ale i tak ich nie lubięJak większości państwowych urzędów, które bezproduktywnie przeżerają moje podatki
![]()
OT: no to powtorka tych podstaw Cie czeka!Samo slowo 'bezstratnie' wyjasnia wszystko - bez utraty informacji. Dlaczego mialbys utracic informacje przy powiekszaniu x2, x4 itd? Przeciez kazdy pixel jest kopiowany odpowiednia ilosc razy. A pikseloza to cos innego jest...:rolleyes:
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...