Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

Bez znajmości g... zarobisz.
    Wiem, bo pracuję w ogromnym, jak nie największym wydawnictwie w Polsce... i zarabiam ZERO.
    Takie kolesiostwo, że możesz być fotograficznym Michałem Aniołem (ja nim nie jestem -jakby co i g... zarobisz.

Komentarz

• snow
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1145

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
      Wiem, bo pracuję w ogromnym, jak nie największym wydawnictwie w Polsce... i zarabiam ZERO.
      To po co tam pracujesz? zresztą jak nic nie zarabiasz to pewnie nie pracujesz bo by ci płacili za prace :wink: No chyba że charytatywnie

Komentarz

• Zakk Wylde
        Początki nałogu
        • 2006
        • 349

Trochę głupio... pracuje dostaje pęsję, nie pracuje nie dostaję
        sprzęt | | |

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

Chlopaki dajcie spokoj ... przeciez moze pracowac w czasopismie jako spec od innych rzeczy, robi dobre zdjecia ale kolesiostwo nie pozwala mu na nich dodatkowo zarobic. Ja to tak rozumiem.
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Toffic
            Bywalec
            • 2005
            • 235

Zamieszczone przez adamek
            Aż zadam pytanie.
            A ile wydałeś aby zarobić to 81 dolarów?
            (spróbuj także wliczyć w to poświęcony czas. )
            No ale przecież dla większości z nas tutaj fotografia to przyjemnośc, nierzadko i pasja. Tak czy siak wydajemy pieniądze na sprzęt i poświęcamy czas. Wysyłanie zdjęc do takiego 'shutterstock' moim zdaniem motywuje do większego wysiłku przynajmniej od strony technicznej
            Fotografia

-

Komentarz

• gargamelos
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 30

hmm...ja troche zarabiam na zdjeciach.Wszystko zaczelo sie od tego,ze zrobilem koledze (tez fotoamator)na jego slubie dwie rolki filmu...no i on po obejrzeniu zdjec zaproponowal mi prace w jego nowo powstalej firmie robiacej reportaze slubne.Co prawda nie bardzo lubie focic sluby z roznych wzgledow,ale troche kasy za sprzet sie wraca...
              30D,grip, C17-40@4, C50@1.8, C24-70@2.8, C70-200@2.8, C430EX,

Komentarz

• Zakk Wylde
                Początki nałogu
                • 2006
                • 349

Ale przynajmniej masz tak jakby stałą pracę ,,,, ja muszę czekac na klientów
                sprzęt | | |

Komentarz

• emisiaczek
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 548

Zamieszczone przez Zakk Wylde
                  rozwody pstrykasz

Komentarz

• leiho
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 117

Zamieszczone przez Routlaw
                    No dobra ja właśnie dostałem czek z shutterstock.com 81$ jestem zadowolony. Będe jeszcze bardziej jak go zamienie na gotówkę. Tylko w tym miesiącu uzbierało się 21$.
                    Jakoś nie widze problemu w pstryknięciu komerchy w namiocie bezcieniowym, a następnego dnia próbowaniu bycia tfurczym artystą/fotografem. W moim odczuciu komercyjność nie koliduje z artyzmem.
                    routlaw, ale jezeli te foty w bezcieniowym sa tak dobre, mozesz je sprzedac w wydawnictwie/agencji za kilka stów od zdjęcia. Za dobra okładke w przecietnym wydawnictwie łykasz 2000..... no cóz, oplacic trzeba modelke, fryzjerke itd, ale jednak lepsze to niz 100 dolców za wiele zdjęc.

dlaczego nikt tego nie zrobi :wink:

odpowiedz: trzeba mieć prawdziwy fach w ręku (i układy z artystycznym wydawnictwwa hehe)

a spoko, powodzenia, ja przez najblizsze X lat o zarabianiu z zdjec nie mysle

Komentarz

• gargamelos
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 30

Napisał Zakk Wylde

rozwody pstrykasz
                      Moznaby o tym pomyslec

A tak powazniej, slubami zarabiam tylko na sprzet foto.Oprocz tego pracuje i studjuje, a poza tym trudno mowic o stalej pracy, bo sluby to sa troche jakby sezonowo
                      30D,grip, C17-40@4, C50@1.8, C24-70@2.8, C70-200@2.8, C430EX,

Komentarz

• Routlaw
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 983

Zamieszczone przez adamek
                        Aż zadam pytanie.
                        A ile wydałeś aby zarobić to 81 dolarów?
                        (spróbuj także wliczyć w to poświęcony czas. )
                        Namiot bezcieniowy 60zł. Aparat tak się składa że już miałem. Czas.. no cóż ile czasu poświęcasz na robienie zdjęć? Jak wpadam na pomysł pstryknięcia jakiegoś przedmiotu to go pstrykam i ftpuje do shutterstocka. Czasu zabiera to mniej niż pójście w plener..
                        Dobrze odpowiedział Toffic
                        Zamieszczone przez Toffic
                        Tak czy siak wydajemy pieniądze na sprzęt i poświęcamy czas. Wysyłanie zdjęc do takiego 'shutterstock' moim zdaniem motywuje do większego wysiłku przynajmniej od strony technicznej
                        Dokładnie tak

Zamieszczone przez leiho
                        routlaw, ale jezeli te foty w bezcieniowym sa tak dobre, mozesz je sprzedac w wydawnictwie/agencji za kilka stów od zdjęcia.
                        żadna to rewelacja. Ot różne przedmioty. Ale schodza ładnie..
                        Zamieszczone przez leiho
                        Za dobra okładke w przecietnym wydawnictwie łykasz 2000..... no cóz, oplacic trzeba modelke, fryzjerke itd, ale jednak lepsze to niz 100 dolców za wiele zdjęc.
                        nie mam zamiaru się w to bawić.. Zostawiam to tym co mają:
                        Zamieszczone przez leiho
                        prawdziwy fach w ręku (i układy z artystycznym wydawnictwwa hehe)
                        14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• ErnestPierwszy
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 734

Zamieszczone przez McKane
                          Chlopaki dajcie spokoj ... przeciez moze pracowac w czasopismie jako spec od innych rzeczy, robi dobre zdjecia ale kolesiostwo nie pozwala mu na nich dodatkowo zarobic. Ja to tak rozumiem.
                          Dokładnie tak, oczywiście pracuję na innym stanowisku Jakość moich fotek wielokrotnie przewyższa to co przynoszą "profesjonaliści", ale nie mam jak ugryźć tego tortu. Choćby nie wiem jak dobre by były moje zdjęcia to i tak pójdą do druku "kolesiowe".

Komentarz

• Routlaw
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 983

Tja.. ten post na forum shutterstocka mnie zabił.. Koles napisał go by zmotywować innych

Shutterstock is a global marketplace for artists and creators to sell royalty-free images, footage, vectors and illustrations. We want to see the world through your eyes.
                            14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• hyzop
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 413

A tak może po naszemu.

Komentarz

• r65
                                Dopiero zaczyna
                                • 2005
                                • 44

Zamieszczone przez hyzop Zobacz wpis
                                A tak może po naszemu.
                                To bedzie jakos tak(w wolnym tłumaczeniu):
                                "Witam,

Chciałem Was lekko zmotywowac tym postem(ponieważ nie potrafię nie podzielić się z Wami moja radościa!!)

Mój ostatni dodatek do osprzetu fotograficznego, dzięki przychodom z microstock: Mahindra Scorpio 2.6 TDi GLX SUV.

(Zdjęcie pochodzi z folderu, Mój posiada czarne listwy boczne. Jak tylko go zarejestruję na siebie, zrobie mu ładniejsze zdjęcia!)

Jak ja kocham ten sport!!! "
                                FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Komentarz

Pracuję...
                                X