Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
ja też nie rozumiem...
1. na pewno z paypala nie beda nic wysyłac do Twojej skarbówki więc wyluzuj. Wiem to z kilkuletniego doświadczenia.
2. Domyślam się ze niewiele zarobiłeś w 2007 roku na stockach więc nikt nie będzie cie za to gonił. A jezeli do tego nigdzie jeszcze nie praujesz to wogole nie przekroczyles kwoty wolnej od podatku.
3. A za 2008 rok rozliczysz się w 2009 roku
4. Jeżeli jeszcze nigdzie nie pracujesz a chce byc fotografem to załóż sobie działalność... przez 2 lata ZUS kosztuje okolo 300zł miesiecznie a do tego z urzędu Pracy dostaniesz z 13000 na rozpoczecie działalności.
1. ok może faktycznie panikuję, ale znajomy miał taką sytuację, że skarbówka poczekała sobie z upomnieniem się o należny podatek ustawowe 5 lat. Mniejsza z tym jak dowiedziała się że się nie rozliczył. Z tego co pamiętam to odsetki były tak wysokie, że nierozliczony przychód praktycznie przepadł... (tzn odsetki od podatku dorównały, a może i nawet przekroczyły - nie pamiętam dokładnie, kwotę od której miały być rozliczone).
2. Problem w tym że pracuję.
3. Wiem
4. i tak bez żadnych problemów dają te 13k każdemu kto chce rozpocząć działalność? Czy może trzeba mieć znajomości aby przebić się w tłumie ludzi chcących dostać tą 'pożyczkę'?

Pozdrawiam,