Cytat Zamieszczone przez gutek Zobacz posta
Ile standardowo czeka się na przelanie pieniędzy na fotolii?
Pierwszy raz osiągnąłem limit
Dałem "convert into cash", od dwóch dni jest pending.
różnie, czasami to jest 3-5 dni, a czasami kilka godzin.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
Ja już u siebie zgromadziłem dość przyzwoitą kwotę, a jak widzę że dolar idzie w dół to coraz bardziej chcę je wypłacić. Czy może ktoś tutaj w jednym poście napisać dokładnie jak wygląda droga jego zarobionych $ z konta na stocku do konta w banku (+wszystko po drodze).
no składasz zlecenie wypłaty w danym stocku i czekasz aż system będzie rozsyłał kase. Tak jak pisałem różnie to jest w różnych stockach. Czekasz od kilku godzin do tygodnia i kasa pojawia się na paypalu lub moneybookers bez żadnych potrąceń. Następnie składasz polecenie przelewu do swojego banku i po 4-5 dniach kasa jest na koncie.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
Chciałbym usłyszeć, co prócz zlecenia wypłaty trzeba zrobić. Generalnie chodzi o kwestię rozliczenia ze skarbówką. Ściśle i zwięźle. Z tego co wyczytałem to trzeba zrobić jakiś przelew do US, a potem uwzględnić w rozliczeniu rocznym... ale co, jak, ile, kiedy i dlaczego akurat tak? Proszę napisz jak TY rozliczasz się z US z fotografii stockowej.
ja wrzucam przychody ze stocków na firme także nie wiem jak to robić dla osób fizycznych. Ale chyba było już to poruszane na forum (ale kto to znajdzie...)