Strona 180 z 254 PierwszyPierwszy ... 80130170178179180181182190230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 791 do 1 800 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

ja to o SS nie mam pojecia za cienki w uszach jestem zeby mnie przyjeli

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

istock to sie czepiają o byle co i jak wiadomo mają często bezsensowne wytłumaczenia dlaczego odrzucają..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emiel Zobacz posta
    hejo, z tym przerabianiem chodzi mi o numery łodzi.
    niestety sztuka retuszu jest mi jeszcze malo znana

narzędzie do klonowania (stempel), albo lasso... w sieci pełno tutoriali na ten temat.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Rob Fajna seria na Dreamstime tych owocow... bys moze zrobil jakis tutorial jak stworzyc takie prace... naprawde fajne i efektowne zdjeci oby teraz sie dobrze sprzedaly czego zycze....

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Numery łodzi najprościej wymazać za pomocą pędzla korygującego w Photoshopie (na lewym panelu ikona przypominająca opatrunkowy plaster). Najpierw w trybie Zastąp zamazać numery, a potem w trybie Zwykły poprawić i ujenolicić z otoczeniem.

Coś już napisał Awatar emiel
    Miasto
    Okolica piękna, ale dziura zajebista...

Domyślnie

tx,
    numery wymazane, teraz zobaczymy czy fotki przejdą.
    Nadmorski ludek tez poszedl, dam znac czy przeszly czy nie.
    czas oczekiwania na ocene na dreamstime straszliwie się wydłużył

Pozdrav
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    17-50mm|70-200mm|50mm|85mm|100mm|8mm|Lampki|Statyw...

www.forum.subaru.pl

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

[/QUOTE]
    jeszcze jedno, jeżeli twarz modela jest nierozpoznawalna, np. jest sfotografowany z tyłu, muszę mieć MR do tego zdjęcia? jeseli nie mam takiego dokumentu, muszę zamieścić fotkę jako Editorial Image?[/QUOTE]
    ------------------------------------------------------

zdjecia nie widzialem ale mysle ze moga odrzucic, na istocku teraz wymagaja model release nawet jesli osoba ma zrobione zdjecie z tylu (chodzi o to ze sama moze sie rozpoznac)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Rob Fajna seria na Dreamstime tych owocow... bys moze zrobil jakis tutorial jak stworzyc takie prace... naprawde fajne i efektowne zdjeci oby teraz sie dobrze sprzedaly czego zycze....

dzięki! Jak znajdę czas to postaram się coś na ten temat napisać i dam znać... mam jeszcze kilkadziesiąt pomysłów na wrzucanie rzeczy/owoców/jedzenia do wody, jak zacznę realizować kolejne to postaram się wziąć idiotenkamerę ojca i nagrać co i jak. Generalnie problem w tym, że czasu brak (tak mi plan na zaocznych ustawili że wszystkie weekendy nauka, ponadto w czerwcu planuję zdać egz. licencjacki, kończy mi się ubezpieczenie w aucie więc planuje zmienić = szukanie nowego + sprzedaż starego, do tego jeszcze praca :/ strasznie to wszystko czasochłonne...)

Odnośnie oczekiwania na dreamstime to pewnie dlatego tak długo trwa, bo ktoś postępuje dokładnie tak jak ja :P tzn za jednym razem wysłałem grubo ponad 150 zdjęć, i teraz edytuje tak z 10 dziennie... a że już sobie chwilę leżały na serwerze więc bez kolejki przechodzą...

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

brodwars
    Guest

Domyślnie

czasem na pasję trzeba zarobić , ja zaczynałem na starych analogach lustrzanych , nawet? jeden sobie zostawiłem - wiem jedno , fotografia tak naprawdę to jest rak, który zżera nas od środka , ciągle kupujemy nowe aparaty , dzięki nim możemy zaistnieć w mediach, możemy przekazać
    nasze wizje otaczającej nas żeczywistości albo narzucić nam swoją . niestety
    to są koszty, szkła, ekrany ,body,filtry,gripy, zmiany komputerów i oprogramowania , aktualnie pracuję na emacu ,lepiej nie wiedzieć ile kosztował w sklepie.
    są pośrednie koszty które też musimy wziąć pod uwagę
    koszty dojazdu na plan, żarcie paliwo bieganie w każdą porę roku z aparatem
    wszystko ? jest jeszcze wiele innych czynników -- dlatego wychodzę z założenia że? nie mam nic przeciwko dorabianiu na fotografii!!!
    mamy jeszcze jedną opcję bogatych rodziców kturzy kupią nam kamerę z kompletem szkieł a my będziem z tym majdanem latać z przyjęcia na przyjęcie i będziemy cały ten melanż klikać -------prawdaa że nie o to chodziło?

Domyślnie

Rob czasu nie masz?? poczeaj kiedys dzieci bedziesz mial to do tego co masz teraz doluz razy 5

Jak ktos wczesniej czytal pisalem o odrzutach moich zdjec na istock z powodu : nagich osob ponizej 18 roku zycia... " dzisiaj dostalem odpowiedz po 3 tygodniah ale to na iStock norma no i 4 zdjecia trafily do portfolio czyli juz drugi raz pisze do iStock i drugi raz przyznaja mi racje ) czasem warto powalczyc

Strona 180 z 254 PierwszyPierwszy ... 80130170178179180181182190230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów