ja to o SS nie mam pojecia za cienki w uszach jestem zeby mnie przyjeli![]()
ja to o SS nie mam pojecia za cienki w uszach jestem zeby mnie przyjeli![]()
istock to sie czepiają o byle coi jak wiadomo mają często bezsensowne wytłumaczenia dlaczego odrzucają..
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Rob Fajna seria na Dreamstime tych owocow... bys moze zrobil jakis tutorial jak stworzyc takie prace... naprawde fajne i efektowne zdjeci oby teraz sie dobrze sprzedaly czego zycze....
Numery łodzi najprościej wymazać za pomocą pędzla korygującego w Photoshopie (na lewym panelu ikona przypominająca opatrunkowy plaster). Najpierw w trybie Zastąp zamazać numery, a potem w trybie Zwykły poprawić i ujenolicić z otoczeniem.
tx,
numery wymazane, teraz zobaczymy czy fotki przejdą.
Nadmorski ludek tez poszedl, dam znac czy przeszly czy nie.
czas oczekiwania na ocene na dreamstime straszliwie się wydłużył
Pozdrav
[/QUOTE]
jeszcze jedno, jeżeli twarz modela jest nierozpoznawalna, np. jest sfotografowany z tyłu, muszę mieć MR do tego zdjęcia? jeseli nie mam takiego dokumentu, muszę zamieścić fotkę jako Editorial Image?[/QUOTE]
------------------------------------------------------
zdjecia nie widzialem ale mysle ze moga odrzucic, na istocku teraz wymagaja model release nawet jesli osoba ma zrobione zdjecie z tylu (chodzi o to ze sama moze sie rozpoznac)
dzięki! Jak znajdę czas to postaram się coś na ten temat napisać i dam znać... mam jeszcze kilkadziesiąt pomysłów na wrzucanie rzeczy/owoców/jedzenia do wody, jak zacznę realizować kolejne to postaram się wziąć idiotenkamerę ojca i nagrać co i jak. Generalnie problem w tym, że czasu brak (tak mi plan na zaocznych ustawili że wszystkie weekendy nauka, ponadto w czerwcu planuję zdać egz. licencjacki, kończy mi się ubezpieczenie w aucie więc planuje zmienić = szukanie nowego + sprzedaż starego, do tego jeszcze praca :/ strasznie to wszystko czasochłonne...)
Odnośnie oczekiwania na dreamstime to pewnie dlatego tak długo trwa, bo ktoś postępuje dokładnie tak jak ja :P tzn za jednym razem wysłałem grubo ponad 150 zdjęć, i teraz edytuje tak z 10 dziennie... a że już sobie chwilę leżały na serwerze więc bez kolejki przechodzą...
Pozdrawiam,
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
czasem na pasję trzeba zarobić , ja zaczynałem na starych analogach lustrzanych , nawet? jeden sobie zostawiłem - wiem jedno , fotografia tak naprawdę to jest rak, który zżera nas od środka , ciągle kupujemy nowe aparaty , dzięki nim możemy zaistnieć w mediach, możemy przekazać
nasze wizje otaczającej nas żeczywistości albo narzucić nam swoją . niestety
to są koszty, szkła, ekrany ,body,filtry,gripy, zmiany komputerów i oprogramowania , aktualnie pracuję na emacu ,lepiej nie wiedzieć ile kosztował w sklepie.
są pośrednie koszty które też musimy wziąć pod uwagę
koszty dojazdu na plan, żarcie paliwo bieganie w każdą porę roku z aparatem
wszystko ? jest jeszcze wiele innych czynników -- dlatego wychodzę z założenia że? nie mam nic przeciwko dorabianiu na fotografii!!!
mamy jeszcze jedną opcję bogatych rodziców kturzy kupią nam kamerę z kompletem szkieł a my będziem z tym majdanem latać z przyjęcia na przyjęcie i będziemy cały ten melanż klikać -------prawdaa że nie o to chodziło?
Rob czasu nie masz?? poczeaj kiedys dzieci bedziesz mial to do tego co masz teraz doluz razy 5
Jak ktos wczesniej czytal pisalem o odrzutach moich zdjec na istock z powodu : nagich osob ponizej 18 roku zycia... " dzisiaj dostalem odpowiedz po 3 tygodniah ale to na iStock normano i 4 zdjecia trafily do portfolio czyli juz drugi raz pisze do iStock i drugi raz przyznaja mi racje
) czasem warto powalczyc
![]()