Strona 128 z 254 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

lmfoto
    Guest

Domyślnie

Ludzie którzy sprawdzają zdjęcia do akceptacji na stokach nie są idealni. To są zwyczajni ludzie, którzy siedzą przed komputerem i przeglądają zdjęcia cały dzień, być może że maja jakiś program, który im pomaga. Nie wiem ila ja sam bym tak wytrzymał, dlatego trzeba ich zrozumieć. Trzeba zwracać uwagę na zdjęcia, które się wysyła. Na stokach nie liczy się ilość ale jakość!

Domyślnie

Miałem taki przypadek na FOTOLII.
    Średnio mam 70 -80 % akceptacji a na fotolii zdarzało mi się że jakiś frustrat odrzucał mi 99% zdjęć.
    Prawdą jest, że to są tylko ludzie
    Można wysyłać te same fotki kilka razy, pod warunkiem że nie przyślą nam ostrzeżenia!
    Więc życzę powodzenia.

Skorupiak
    Guest

Domyślnie

Kurde...widze, ze zeby przyjeli fotki, trzeba miec niezle nerwy i cierpliwosc Jest na forum jakis faq (nie znalazlem nic procz wyostrzania) , ktory opisuje, co trzeba sprawdzic/zrobic, zaczym sie fotki wysle na stocka ? w jakich formatach itp itd ? Mysle, ze pomoglo by to nie tylko mi

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skorupiak Zobacz posta
    Kurde...widze, ze zeby przyjeli fotki, trzeba miec niezle nerwy i cierpliwosc Jest na forum jakis faq (nie znalazlem nic procz wyostrzania) , ktory opisuje, co trzeba sprawdzic/zrobic, zaczym sie fotki wysle na stocka ? w jakich formatach itp itd ? Mysle, ze pomoglo by to nie tylko mi
    http://jezykpolski.istockphoto.com/t....0_account.php
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Skorupiak
    Guest

Domyślnie

Dzieki wielkie sergi

pixelman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lmfoto Zobacz posta
    Ludzie którzy sprawdzają zdjęcia do akceptacji na stokach nie są idealni. To są zwyczajni ludzie, którzy siedzą przed komputerem i przeglądają zdjęcia cały dzień, być może że maja jakiś program, który im pomaga. Nie wiem ila ja sam bym tak wytrzymał, dlatego trzeba ich zrozumieć. Trzeba zwracać uwagę na zdjęcia, które się wysyła. Na stokach nie liczy się ilość ale jakość!
    Zgadzam się z powyższym. Czasem również miewałem złość na złą ocenę i odrzucenie fotki.
    Ale po osiągnięciu pewnego stażu zacząłem ich rozumieć i nigdy nie składałem reklamacji.
    Tutaj nikt nikomu nie robi na złość ani łaski
    Należy samemu wyselekcjonować zrobione fotki i nie wysyłać wszystkiego jak leci, byle więcej.
    Ale może to wszystko przychodzi z czasem.

Bywalec

Domyślnie

Należy samemu wyselekcjonować zrobione fotki i nie wysyłać wszystkiego jak leci, byle więcej.Ale może to wszystko przychodzi z czasem.
    myślę, że tu masz rację
    za czasem zarówno uczy się człowiek jak wysyłać, co wysyłać i ile wysyłać
    na początku się wielu rzeczy nie wie, nie widzę a i problem ma się z podjęciem decyzji co wywalić a co się nada
    myślę, że normalne i oni tam o tym wiedzą

w mojej stopce jest strona a na niej to, może ciut będzie ci łatwiej:
    http://fotografia.stocki.prv.pl/pl/001/013/
    canon 400D+50mm /f1.8

Skorupiak
    Guest

Domyślnie

Ano...nastepna strona, na ktorej jest sporo informacji..dzieki wielkie

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie chciałem zakładac nowego topicu wiec pisze tu bo to też sie zarabiania na fotografii tyczy. Otóż, fotografuje od 2lat mniej wiecej, póki co jeszcze się ucze wiec nie mam na to zbyt dużo czasu. Ale zdarza się, że np. w wakacje, na warsztatach tanecznych, czy w weekendy gdzies jade i robie zdjecia. I np. co do warsztatów - kolejnego dnia po pokazie finałowym widziałem i w wyborczej i tutej.pl i gdzies jeszcze zdjecia dużo gorsze od moich (w przyszłym roku z moich zdjec bedzie razem z warsztatami wystawa w szkole baletowej). Owszem, jakbym miał codziennie latac na jakieś nudne dla mnie uroczystosci to bym nie wkładał w zdjecia tyle serca. No, ale jakoś sie pogodziłem że inni zarobili na gorszych od moich zdjec. I tu sie pojawia pytanie. Czy internetowe serwisy wszelakie i regionalne wydania np. wyborczej mają własnych fotografów i TYLKO od nich biorą zdjęcia? Czy np. ja, przypadkiem robiąc swietne zdjecie na jutrzejszym poznańskim maratonie mam szansę je opublikowac w wyborczej (o odpłatnosci na razie nie myslę)? A jeśli tak to gdzie i kiedy musiałbym je wysłac i w ogóle?

Pozdrawiam focących z dłuższym stażem i doświadczeniem

Ale się rozpisałem, a nie pisałem o wyższosci canona nad nikonem ani eLek nad nie eLkami ;p
    Ostatnio edytowane przez Antolll ; 13-10-2007 o 14:54 Powód: (wielkie wrażenie)
    6DII + 17-200/2,8L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antolll Zobacz posta
    Nie chciałem zakładac nowego topicu wiec pisze tu bo to też sie zarabiania na fotografii tyczy. Otóż, fotografuje od 2lat mniej wiecej, póki co jeszcze się ucze wiec nie mam na to zbyt dużo czasu. Ale zdarza się, że np. w wakacje, na warsztatach tanecznych, czy w weekendy gdzies jade i robie zdjecia. I np. co do warsztatów - kolejnego dnia po pokazie finałowym widziałem i w wyborczej i tutej.pl i gdzies jeszcze zdjecia dużo gorsze od moich (w przyszłym roku z moich zdjec bedzie razem z warsztatami wystawa w szkole baletowej). Owszem, jakbym miał codziennie latac na jakieś nudne dla mnie uroczystosci to bym nie wkładał w zdjecia tyle serca. No, ale jakoś sie pogodziłem że inni zarobili na gorszych od moich zdjec. I tu sie pojawia pytanie. Czy internetowe serwisy wszelakie i regionalne wydania np. wyborczej mają własnych fotografów i TYLKO od nich biorą zdjęcia? Czy np. ja, przypadkiem robiąc swietne zdjecie na jutrzejszym poznańskim maratonie mam szansę je opublikowac w wyborczej (o odpłatnosci na razie nie myslę)? A jeśli tak to gdzie i kiedy musiałbym je wysłac i w ogóle?

Pozdrawiam focących z dłuższym stażem i doświadczeniem

Ale się rozpisałem, a nie pisałem o wyższosci canona nad nikonem ani eLek nad nie eLkami ;p
    weź może do wyborczej napisz mejla, i zobacz co odpiszą...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 128 z 254 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów