Strona 94 z 244 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Napiszcie, czy na stockach z wersją polskojęzyczną wstawiacie słowa kluczowe po naszemu, czy w jedynie słusznym języku ?

pixelman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Napiszcie, czy na stockach z wersją polskojęzyczną wstawiacie słowa kluczowe po naszemu, czy w jedynie słusznym języku ?
    Oczywiście słowa kluczowe należy pisać w jęz angielskim na takich stokach.
    Chyba że chodzi o stocki typowo polskie to tam piszemy w jęz ojczystym.
    Jest również polski nie polski stock Buy-photo.eu tam należy słowa pisać po ang.
    Ale te informacje można wyczytać na danych stockach w FAQ lub regulaminach.

Coś już napisał

Domyślnie

Witam,
    a co robicie zeby przy zdjeciu osiagnac tło białe w 100% ? Ja na poczatku myslalem o brystolu ale jednak sa rozne odcienie tego białego ... Oczywiscie chodzi mi o tani sposob
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja mam parę rolek papieru do plotera (szerokość 61 lub 91 cm - na rolce 50m) - przy żarówkach błyskowych i lampie nie ma problemu z tłem - można delikatnie prześwietlić (+0.5 EV) i będzie białe, z reguły po "sesji" jak jest zużyte (czyli ubrudzone) to odcinam i tyle..

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Ja uzywam wbudowanej lampy blyskowej tylko i niestety wychodzi mi bialy z odcieniem szarego juz prawie jest to ...
    Dodaje juz +1,5 ...
    Jakis sposob na to oprocz ps?

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

światło i jeszcze raz światło. Przy słabych lampach lepiej zrobić - kupić stół bez cieniowy. Świeci się od spodu przez białą plexi i nie ma bata musi wyjść. Po nawet najgorszych zdjęciach myjesz to i jest ok.

Coś już napisał

Domyślnie

Qbexus, widzisz nie kazdy ma na zbyciu tak odrazu z 250zł na stół... Narazie sprzedalem dopiero 1 fote dlatego chce probowac jesli mi sie uda wiecej to napewno zaopatrze sie w taki stol...
    Jesli ktos ma tansze rozwiazania prosze pisac...

Domyślnie

jest duzo tansze rozwiazanie niz stol bezcieniowy...( ale stol polecam bardzo swietna sprawa) no wiec sposobem na to jest studio lampkowe... potrzebujesz dwie lampki troche poczytac o swietle i ustwaieniach duzy kawalek bialego papieru i robisz zdjecia w swoim malym studiu lampkowym... duzo robilem zdjec tego typu nigdy nie bylo problemu z cienie itp a nawet mozna sie fajnie swiatlem pobawic polecam zdjecia szkla w takich warunkach mozna poeksperymentowac... wiem gdzie znalezc caly poradnik jak zrobic takie studio ale nie chce reklamowac innych zrodel tutaj wiec jesli ktos chce wiecej informacji na ten temat to zapraszam na PW dam namiary

a tak BTW roboth chyba juz ci mowilem zebys narazie sie nie bawil w stocki....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    jest duzo tansze rozwiazanie niz stol bezcieniowy...( ale stol polecam bardzo swietna sprawa) no wiec sposobem na to jest studio lampkowe... potrzebujesz dwie lampki troche poczytac o swietle i ustwaieniach duzy kawalek bialego papieru i robisz zdjecia w swoim malym studiu lampkowym... duzo robilem zdjec tego typu nigdy nie bylo problemu z cienie itp a nawet mozna sie fajnie swiatlem pobawic polecam zdjecia szkla w takich warunkach mozna poeksperymentowac... wiem gdzie znalezc caly poradnik jak zrobic takie studio ale nie chce reklamowac innych zrodel tutaj wiec jesli ktos chce wiecej informacji na ten temat to zapraszam na PW dam namiary

a tak BTW roboth chyba juz ci mowilem zebys narazie sie nie bawil w stocki....
    mozna kupić mleczne tworzywo w castoramie, coś a la plexi, zagiąć odpowiednio i mamy świetną podstawę do robienia zdjęć... koszt ok 30pln...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Plexi i do tego 3 kobyłki po 10 PLN na allegro i statyw do tła na allegro za 350 - 500PLN + kilka ścisków stolarskich po parę złotych i mamy profesjonalne studio.

Strona 94 z 244 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów