przecież piszę approx., nie nie mam takiego fajnego aparatu co robi tyle MPstocki interpoolują zdjęcia, tak samo jak np. robią tiffy z jpgów ;]
350D
Raczej nie jest nikt w stanie na bieżąco kontrolować co kto robi z kupionym zdjęciem i jaką ma licencje. Ale na zachodzie raczej nikt nie ryzykuje procesu dla paru marnych dolców no i jak sprzedaje koszulki to nie na stadionie tylko w sieci sklepów lub w necie a tu łatwo wpaść.
@alzail - czy pare stron wcześniej nie chwaliłeś się tą sprzedażą? wydaje mi się że czytając twój post miałem de-ja-vu.
Pozdr
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Nie i nie napisałem tego posta żeby się pochwalić sprzedażą, a zadałem pytanie na które dostałem w sumie odpowiedź. Zapewniam że nie piszę co minutę nowego posta na forum, a tym bardziej żeby się czymś pochwalić.
350D
nie zgadzam się z tymrypson a gdzie można oglądać te Twoje świetne zdjęcia bo na stronie w stopce jakoś ich nie widzę. Widzisz w stokach liczy się przede wszystkim jakość zdjęć ich wartość artystyczna jest nie istotna za to istotna jest wartość użytkowa. Stocki to nie sztuka tylko manufaktura. Czysta produkcja masowa i tyle.
z moich skromnych na razie obserwacji wynika, że na stockach są różne TYPY fotografów, tak jak są różne kategorie fotografii
jedni preferują fotografię taką, którą bardziej nazwałabym "przedmiotową" czy "dokumentalną" inni- robią zdjęcia mniej lub bardziej artystyczne, koncepcyjne czy 'odjechane'
zarówno jedni jak i drudzy znajdują swoich kupców, zależy co komu leży w danej chwili
zresztą, aby zdjęcie zostało zaakceptowane, musi mieć poprawną kompozycję, to jest warunek niezbędny chyba na każdym portalu,
zatem może nie od razu dzieła sztuki, ale neizłe fotki mają wzięcie
chociaż z drugiej strony ...
wiele fotek wydaje mi się naprawdę ciekawych i aż żal patrzeć, że nie mają wcale DL bo albo zginęły w natłoku innych fajnych zdjęć, albo są dopiero co wrzucone?. albo mają pewnie jakieś braki techniczne albo bóg jeden wie co jeszcze powoduje, że ciekawe zdjęcia nie mają wzięcia, przynajmniej w/g mnie tak też tam bywa na tych stockach
o
daleko szukać nie trzeba
moje fotki są najpiękniejsze na świecie a świat je jakoś na razie słabo ogląda i kupuje;DDD
to się pochwaliłam, a teraz lulu;P
canon 400D+50mm /f1.8
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
och cizus, właśnie wysyłam na shutter pierwsze fotki do zakwalifikowania, emołszen, emołszen![]()
canon 400D+50mm /f1.8
moje foty na shutterstocku odrzucili i kazali mi czekać pół roku na kolejną prubę
a dzisiaj:
http://submit.shutterstock.com/top50...&filter=photos
moja fotka na 42 miejscu w top 50 images ever po wybraniu opcji photos only![]()