Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
chodzi o to że te zdjęcia mi już raz odrzucili i mają żółtą mocną kropkę, po zmianie słów kluczowych i zatwierdzeniu nie zmieniają się na pending... wiem że jest funkcja podmiany zdjęcia, ale chciałem uniknąć wysyłania ich na nowo, ale jednak tak zrobię bo inaczej się chyba nie da
PS: chyba zerżne od Ciebie jeden pomysł ;] bo akurat mi na balkonie rosną czarne winogrona ;d mam nadzieje że sie nie obrazisz
ale fotki które są w kolejce mają inny kolor..Zamieszczone przez pixelman
PS2: możesz napisać jak robisz te wszystkie zdjęcia z wodą? jak uzyskujesz takie białe tło, akwarium masz oklejone białymi plakatami ? ;]
Ostatnio edytowane przez Alzail ; 31-08-2007 o 00:07
350D
na wszystkich stockach jestem fotoaloja, tak jak tu, więc zapraszam do moich galerii, można nawet ściągać moje fotki, najlepiej te najbardziej badziewiaste;PPPPPPP;Dfotoaloja - pokaz fotki ;] ja na 123RF jeszcze nie mam żadnego downloadu...
nie wiem czy to do mnie czy do pixselmana, ale jeśli do mnie, bo akurat mam w porftolio fotki owoców z wodą, to już mówię, że po prostu spryskałam owoce wodą i mam za telewizorem takie mini studio, gdzie na białym tle strzelam fotki. dosyć mocno się nad tym białym tłem 'znęcam', dlatego może jest takie białe. wcześniej w tym wątku była rozmowa o uzyskiwaniu białego tła, zresztą ja ją zaczęłam, jak coś to pytaj jeszcze, ale ja robię dokładnie to samo co wszyscy czyli 'przepalam' fotkę i ewentualnie potem jeszcze poprawiam w PSPS2: możesz napisać jak robisz te wszystkie zdjęcia z wodą? jak uzyskujesz takie białe tło, akwarium masz oklejone białymi plakatami ? ;]
dziś w nocy kolejny download
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ktoś tu wyżej pytał o to czy CanonPowerShot S3 IS to jest porywanie się z motyką na słońce ....
ja mam Canon PowerShot S2 IS i fotki mi już niezłe wychodzą, chyba jak się chce, to się z aparatu wyciśnie 'to i owo', ale ja doświadczenia nie mam, to mój pierwszy aparat
robert
tam chyba mało strasznie płaci się za zdjęcie, bo od fotki mam $0,36, a niby jest 50% od downloada?wejdź na 'my earnings' czy jakoś tak i tam będziesz miała podaną kwotę w usd
hm
Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 31-08-2007 o 08:02 Powód: Automerged Doublepost
słuchajcie, mam bardzo ważne pytanie, którym już zamęczałam coniektórych chyba na privi nadal mam wątpliwości, które wynikają wciąż z bariery językowej 9netowy tłumacz mi subtelnych różnic nie wyjaśni
)
otóż.
na każdym ze stocków jest inny interfejs itp. i w różny sposób się człowiek musi tam rejestrować i są różne, choć niby podobne opcje sprzedaży i kupna
no i.
ja wciąż nie rozumiem, czy opcję Extended License zaznaczać przy fotkach. bo np. na dreamstime ta opcja jest do zaznaczenia za pomocą ptaszka przy wrzuconych już i zatwierdzonych zdjęciach, a jak czytam opis tej opcji o nazwie, którą powtórzę: Extended License, no to ja ją rozumiem w ten sposób, że Extended License polega na tym, że tę fotkę sprzedaję tylko na tym danym portalu i nigdzie więcej, a tak póki co nie chcę robić, chcę wszystkie fotki mieć na wszystkich portalach
a np. na bigstockphoto można sobie wchodząc w zakładkę pt. Special Licensing ustalić dostępność wszystkich (lub tylko wybranych) fotek w sprzedaży ze specjalną licencją, czyli rozumiem, że ktoś sobie wykupi taką licencję na fotkę, np. terminy ma jakieś wyzbnaczone do jej używania itp., ale ja nadal mam tę fotkę na wszystkich portalach
uściślę ten wywód:
czym się różni opcja Special Licensing od Extended License?
chciałabym to raz na zawsze wyjaśnić i pojąć i już się tym nie kłopotać, pomóżcie please
special licensing i extended license to to samo i nie chodzi o włączność. Zaznaczając te opcje pozwalasz na szersze zastosowanie swoich fotografii.
wyłączność to exclusive - i jeśli w ten sposób oflagujesz fotkę to nie powinnaś jej publikować na innych stockach
to że twojego nie widać jest bardzo dziwne - na pewno Ci ją zatwierdzili?
kumpel wczoraj wysłał zdjęcia, a dzisiaj już można je znaleźć w wyszukiwarce...
Pozdr.
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-08-2007 o 14:34
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
To to samo tylko innaczej nazwane - to znaczy ze ktos moze to drukowac na np. kubkach, kalenarzach itd. Za to dostajesz niezla kase (lepsza niz "normalnie"). Jesli nie chcesz zeby "twoje wypociny" szlajaly sie po jakichs kubkach, koszylkach to nie zaznaczaj - jesli nie masz nic przecie - zaznacz a wiecej dostaniesz
kurde, teraz zobaczyłam, że na dreamstime jest do zaznaczenia: Exclusive Image czy to to samo co tamto???
EXCLUSIVE = tylko i wylacznie na jakims stocku. Jesli zaznaczysz to nie mozesz zdjecia wysylac na inne stocki (nie polecam, polecam za ot slownik oraz lekture danego stoc'ka - tam jest wszystko opissane - co i jak)
nie, exclusive image to jest właśnie wysłanie zdjęcia na wyłączność, tak jak w Istocku exclusive photographer itp, fotoaloja, chodziło mi o pixelmanaale dzięki
PS: spóźniłem się ;]
350D