Strona 78 z 244 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Stockxpert ma troszkę wyższe wymagania niz SS ale i tak mnie akceptują tam 90% wyslanych zdjęć. Bardzo szybko działa proces akceptacji zdjęć, wypłata już od 50$. Prowizja od sprzedanych zdjęć to bodajże 50%
    Chyba na Stockxpert mam najwyższą średnią cenę sprzedanego zdjęcia.... zwykle za fote mam 2.5$.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Sergi. Myślę, że muszę się bardziej przyłożyć, bo w aplikacji napisałem
    szerszy zakres tematyki zdjęć niż posłałem i być może to jest powodem odrzucenia.
    Poza tym, gratuluję DL. Pod jakim nickiem jesteś na Stockxpert ?
    Pozdrawiam.
    Być albo nie być, oto jest pytanie.

Domyślnie

W to nie watpie, z tym, ze moje pytanie tyczylo sie gdzie warto jeszcze wyslac swoje foty oprocz SS ... bo pewnie nie wszystkie stoki z roznych wzgledow daja wymierne korzysci.

Jak na razie odpowiedz ostrzymalem, potestuje jeszcze inne stoki m.in StockExperta i IS'a ...

pixelman
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Na początku chiałem się przywitać ponieważ to mój pierwszy post tutaj na forum.
    Długo szukałem forum na ten temat, ale widocznie źle, jeśli dopiero teraz udało mi się Was znaleźć.Tydzień zajęło mi przebrnięcie przez cały wątek, ale warto było wiele nowego się dowiedziałem.
    W temacie sprzedaży zdjęć na stockach nie jestem całkiem nowy, ponieważ trudze się tym już drugi rok z (małymi przerwami).
    Cieszę się że trafiłem do prawdziwej skarbnicy wiedzy na temat stocków.
    Myślę że ten sposób sprzedaży zdjęć ma wielką przyszłość.
    Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pixelman Zobacz posta
    Witam.
    Na początku chiałem się przywitać ponieważ to mój pierwszy post tutaj na forum.
    Długo szukałem forum na ten temat, ale widocznie źle, jeśli dopiero teraz udało mi się Was znaleźć.Tydzień zajęło mi przebrnięcie przez cały wątek, ale warto było wiele nowego się dowiedziałem.
    W temacie sprzedaży zdjęć na stockach nie jestem całkiem nowy, ponieważ trudze się tym już drugi rok z (małymi przerwami).
    Cieszę się że trafiłem do prawdziwej skarbnicy wiedzy na temat stocków.
    Myślę że ten sposób sprzedaży zdjęć ma wielką przyszłość.
    Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów.
    Podziwiam za wytrwałość, ja nie miałem siły żeby przeczytać wszystkie 800 postów.

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

pixelman
    Guest

Domyślnie

Szybko czytam i trochę wybiórczo. Najbardziej interesowały mnie sprawy podatkowe dotyczące tej działalności i znalazłem.Choć prawdę mówiąc nie ma tego za dużo.Ale to co jest pomogło mi rozwiać moje wątpliwości.

pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez pixelman ; 23-08-2007 o 18:09

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Szybko czytam i trochę wybiórczo. Najbardziej interesowały mnie sprawy podatkowe dotyczące tej działalności i znalazłem.Choć prawdę mówiąc nie ma tego za dużo.Ale to co jest pomogło mi rozwiać moje wątpliwości.

pozdrawiam.
    wow... chetnie bym pcozytał... możesz napisać na której stronie tematu zaczeła się konkretna dyskusja na ten temat?

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

też czytałem cały wątek z tego co pamiętam to rozlicza się to poprzez pit 53 jako dochód inny z poza kraju
    350D

pixelman
    Guest

Domyślnie

Tak było . Lecz od początku tego roku pit53 przestał istnieć.
    I teraz należy rozliczać to bez użycia tego papierka.
    Dla mnie najistotniejsze w tym jest to że :z tego co się dowiedziałem na forum, nie trzeba zakładać działalności gospodarczej i płacić składek na ZUS.
    A te 19% z dochodu fiskusowi niestety trzeba oddać.
    W przypadku handlu z polskimi foto-bankami z dochodu odlicza się 50% kosztów uzyskania przychodu a podatek płaci się z pozostałych 50%.
    Żaden zagraniczny stock nie wystawi nam stosownego papierka abyśmy mogli odliczyć sobie te 50%. No cóż może kiedyś..

robgr85.... na stronie 23 tego wątku zaczęła się dyskusja na temat podatków.
    Ostatnio edytowane przez pixelman ; 23-08-2007 o 20:33

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

robgr85.... na stronie 23 tego wątku zaczęła się dyskusja na temat podatków.
    ok dzieki... bede potrzebował rozliczyć się z stockowych przychodów to zerknę tam

Pozdr.

Strona 78 z 244 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów