Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
Ja się muszę pochwalić że na fotolii mam już 5 lub 6 fotek i w każdej jedną odsłonę

Co do bieli to ja robie tak: robiąc zdjęcie staram się żeby wyszła biel, a jak nie wyjdzie to biorę białą pipetę w levelsach i klikam w tło czasem tylko prześwietla obiekt

Jeszcze kilka pytań

Czy mogę wysłać dwa różne zdjęcia z identyczną nazwą na jeden serwis?
Dlaczego nie mogę się zalogować na mój ftp na fotoli...? gdy wchodzę w "upload by ftp" pokazuje mi się moje ID i z tego co wyczytałem to login to jest właśnie to ID, a hasło to jest IDhasło ( np. ID = 123456, hasło = 123456mojehaslo ) wpisuję tak i piszę za każdym razem zły login lub hasło... co robię źle?
zatem - biel w tle:

najlepiej jest ustawić 'custom white balance' w aparacie, jeśli ma taką opcję, potem można obrobić raw'y pobierając pipetą barwy tła i odpowiednio podnosić dla nich krzywe.

odnośnie ftp:

mi ftp na fotoli działa, jak się logujesz to podajesz id jakie Ci podali, a hasło takie samo jakbyś się na stronie logował (z tego co mi się przypomina)

nazwy zdjęć mogą być dokładnie takie same

Pewnie że może się doczepić, kupisz coś - typu samochód czy działka (coś od czego płaci się podatek przy zakupie) i wtedy US może cię zapytać skąd kasa, ty powiesz że z zagranicy - oni spytają z której (nie tylko ciebie - twojego banku też )potem sprawdzą w ichnim USie czy zapłaciłaś podatek i czy w ogóle tam przebywałaś).. i wtedy zamiast 19% zapłacisz 75% czy ile tam jest teraz w KKSie ale zawsze możesz spróbować..
zawsze może powiedzieć że kasę ma z nieżądu, z tego co słyszałem to nie ma przepisów zakazujących sponsoringu/sprzedawania się... nie można sprzedawać innych :P

ja nie urząd skarbowy,
dałem tyle emotek i wziełaś tego posta na poważnie?

Pozdr.
Robert