Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja się muszę pochwalić że na fotolii mam już 5 lub 6 fotek i w każdej jedną odsłonę

Co do bieli to ja robie tak: robiąc zdjęcie staram się żeby wyszła biel, a jak nie wyjdzie to biorę białą pipetę w levelsach i klikam w tło czasem tylko prześwietla obiekt

Jeszcze kilka pytań

Czy mogę wysłać dwa różne zdjęcia z identyczną nazwą na jeden serwis?
    Dlaczego nie mogę się zalogować na mój ftp na fotoli...? gdy wchodzę w "upload by ftp" pokazuje mi się moje ID i z tego co wyczytałem to login to jest właśnie to ID, a hasło to jest IDhasło ( np. ID = 123456, hasło = 123456mojehaslo ) wpisuję tak i piszę za każdym razem zły login lub hasło... co robię źle?
    350D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    Ja się muszę pochwalić że na fotolii mam już 5 lub 6 fotek i w każdej jedną odsłonę

Co do bieli to ja robie tak: robiąc zdjęcie staram się żeby wyszła biel, a jak nie wyjdzie to biorę białą pipetę w levelsach i klikam w tło czasem tylko prześwietla obiekt

Jeszcze kilka pytań

Czy mogę wysłać dwa różne zdjęcia z identyczną nazwą na jeden serwis?
    Dlaczego nie mogę się zalogować na mój ftp na fotoli...? gdy wchodzę w "upload by ftp" pokazuje mi się moje ID i z tego co wyczytałem to login to jest właśnie to ID, a hasło to jest IDhasło ( np. ID = 123456, hasło = 123456mojehaslo ) wpisuję tak i piszę za każdym razem zły login lub hasło... co robię źle?
    zatem - biel w tle:

najlepiej jest ustawić 'custom white balance' w aparacie, jeśli ma taką opcję, potem można obrobić raw'y pobierając pipetą barwy tła i odpowiednio podnosić dla nich krzywe.

odnośnie ftp:

mi ftp na fotoli działa, jak się logujesz to podajesz id jakie Ci podali, a hasło takie samo jakbyś się na stronie logował (z tego co mi się przypomina)

nazwy zdjęć mogą być dokładnie takie same

Pewnie że może się doczepić, kupisz coś - typu samochód czy działka (coś od czego płaci się podatek przy zakupie) i wtedy US może cię zapytać skąd kasa, ty powiesz że z zagranicy - oni spytają z której (nie tylko ciebie - twojego banku też )potem sprawdzą w ichnim USie czy zapłaciłaś podatek i czy w ogóle tam przebywałaś).. i wtedy zamiast 19% zapłacisz 75% czy ile tam jest teraz w KKSie ale zawsze możesz spróbować..
    zawsze może powiedzieć że kasę ma z nieżądu, z tego co słyszałem to nie ma przepisów zakazujących sponsoringu/sprzedawania się... nie można sprzedawać innych :P

ja nie urząd skarbowy,
    dałem tyle emotek i wziełaś tego posta na poważnie?

Pozdr.
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    zawsze może powiedzieć że kasę ma z nieżądu, z tego co słyszałem to nie ma przepisów zakazujących sponsoringu/sprzedawania się... nie można sprzedawać innych :P
    Może, ale jak udowodni skoro bank wykaże że przelewy szły ze Stanów a podatnik cały rok siedział w Polsce ;-)

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Może, ale jak udowodni skoro bank wykaże że przelewy szły ze Stanów a podatnik cały rok siedział w Polsce ;-)

Pozdrawiam
    może zawsze czekać dłużej i latać po bankach z czekami :P chyba nie rejestrują wypłat poniżej 1000euro czy jakoś tak

też dałam emotka, gapo
    moglaś dać tyle ile ja... a ja sądziłem że był on odnośnie
    ja tylko tak sobie zapytałam, żeby się choć cudzymi sukcesami nacieszyć
    dość offtopa
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    zatem - biel w tle:
    najlepiej jest ustawić 'custom white balance' w aparacie, jeśli ma taką opcję, potem można obrobić raw'y pobierając pipetą barwy tła i odpowiednio podnosić dla nich krzywe.
    Tak robię tzn WB daje na custom, ale biel wolę poprawiać w PS niż przy wywoływaniu RAWa, jakoś tak mi łatwiej

A co do ftp to nie wiem, dalej mi nie działa ;/

W ogóle mam szczęście do ftp, bo ten z BigStockPhoto niby działa ale jak przerzucam fotkę to piszę że nie mam dostępu... ehh
    350D

Uprawnienia umieszczania postów