http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=178233 moja galeria na Istocku![]()
http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=178233 moja galeria na Istocku![]()
matka
((((()))))
No cóż, jesteś uzdolniona i pracowita, co wynika z twojej galerii. Ależ znakomita odtrutka na onanizmy sprzętowe, z których niewiele wynika. A tu mamy panowie niewiastę, która udowadnia w naszej szarej RP że jak się chce to nie ma przeszkód. Życzę sobie takiego zapału![]()
Pozdrawiam matko_Wariatka (czy matko_Wariatko?)
to teraz powiedzcie co lepsze Shutterstock czy istockphoto??
Paproch chyba bardziej pracowitadzieki za Twojego posta i rowniez pozdrawiam zyczac nieslabnacego zapalu!
mario co lepsze - Istock jest bardziej "wybredny" i "czepliwy" ale moj ulubiony, od 2-3 miesiecy Shutters pod wzgledem zarobkow dorownuje Istockowi, zdarzaja sie bonusy, zainwestowali w promocje i sa tego wymierne efekty.
kazdy stock ma swoje + i -, wiadomo.
najwazniejsze - nie zniechecac sie, dzialac i robic swoje![]()
matka
((((()))))
czy można wysyłać te same fotki do kilku stock`ów i na czym polega ta "wybredność" czy oni decydują czy zdjęcie znajdzie się w ich zasobach czy wysyłasz co chcesz??
Matko Wariatko ;-) a możesz powiedzieć jakiego sprzętu używasz oraz jakie stosujesz oświetlenie? Pytam pod kątem akceptowalności zdjęć przez stocki pod względem rozdzielczości, szumów itp.
a i jeszcze jedno na stock`u można zarobić polecając komuś stronę może się mogę komuś przysłużyć??![]()
Routlaw dzieki
mario - te same zdjecia mozesz slac do kilku stockow, Ty decydujesz co wysylasz, admini decyduja co ich zdaniem sie nadaje a co nie. roznie to bywa.
dazz - wszystkie zdjecia robilam Nikonem Coolpixem 5700 - 4,9 mp. do grudnia zeszlego roku "swiecilam" swiatlem dziennym, tylko na takie bylo mnie staci odpowiadalo mi ono.
w grudniu 2005 kupilam namiot bezcieniowy i 2 lampy blyskowe - nowe przezycie i nauka dla matki
14 wrzesnia br kupilam Canona 400D i znowu nauka... ale jaka przyjemna
dotychczasowy dorobek to w 99% martwa natura, teraz planuje opanowanie sztuki portretow i zdjec ludziwczesniej mialam ograniczenia sprzetowe, teraz sprobuje, najwyzej poddam sie i padne...
stocki kochaja zdjecia ludzi, mozna na nich najwiecej zarobic, niestety nie mialam takiej mozliwosci.
admini zwracaja uwage na oswietlenie glownie, szumy, kompozycje, "przydatnosc" stockowa.
mam juz troche doswiadczenia w tej materii, na poczatku irytowaly mnie "odrzuty", myslalam, ze robie swietne zdjeciaale jak poogladalam galerie innych uzytkownikow to wiem, ze jestem CIENKIbolek, tak czy siak robie swoje i dobrze na tym wychodze.
polecam taka forme zarobkowania
mario mozna![]()
matka
((((()))))
mario: mozna ale... np. na Istockphoto bycie Exclusive Photographer czyli wystawianie fotek tylko u nich wiaze sie z wiekszymi stawkami za zdjecia dochodzacymi do dwukrotnosci stawki normalnej, przyklad: http://www.istockphoto.com/exclusivity_intro.php?ID=1
pzdr,
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl