Strona 57 z 254 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom634 Zobacz posta
    Witam,
    czy nie jest tak, że żarówki energooszczędne dają w rzeczywistości mało światła matrycy?
    Pozdrawiam.
    Zwykłe świetlówki dają tylko złudzenie białego światła. Ich widmo jest nieciągłe, składa się tylko z kilku wąskich fragmentów o różnych barwach. Potrafi płatać psikusy podczas pracy z kolorem.

Jednakże istnieje wersja oświetlenia fluorescencyjnego, która ponoć spełnia wymagania zarówno filmowe jak i fotograficzne. Oryginalnie to jest sprzęt kanadyjskiej firmy Kinoflo. Istnieje wiele podróbek, ponoć również polskich. Takie świetlówki są dobre i przede wszytkim - drogie.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    na allegro jest duzo takich... ale jaka ich jakość? Czy jakiś porządny/renomowany producent robi takie żarówki? czy mógłbys polecić jakieś konkretne modele?
    Robi je porządny i renomowany chińczyk.
    Konkretny model zależy od mocy jakiej potrzebujesz.
    Warto mieć kilka różnych i choć parę jednakowych - mocniejszych.
    Mam kilka, używam w różnych konfiguracjach, jeszcze mi się żadna nie popsuła. W jednej tylko słabo fotocela działa, ale używam ją jako wyzwalającej pozostałe.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Mam kilka, używam w różnych konfiguracjach, jeszcze mi się żadna nie popsuła
    To zdradz tajemnice ile takie lampi kosztuja? i moze daj jakiegos linka do tego sprzetu
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryk Zobacz posta
    http://funsports.pl/ podany wcześniej
    ktoś tam kupował? strona wyglada na jakąś zrobioną przez gimnazjalistę... no offence ale jakoś chyba mniej bałbym się kupować przez allegro...

odnośnie samych wynalazków. Czy jakaś renomowana firma sprzedajaca sprzęt oswietleniowy/fotograficzny też robi takie cuda?

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    To zdradz tajemnice ile takie lampi kosztuja? i moze daj jakiegos linka do tego sprzetu
    O tych żarówkach było już bardzo dużo na forum, również w tym wątku.
    Cen oszukaj na allegro albo funsports, są podobne. Najmocniejsza kosztuje na pewno poniżej 100zł (coś koło 80 chyba), najtańsze od 30-40, nie pamiętam, nie chce mi się sprawdzać.

ktoś tam kupował? strona wyglada na jakąś zrobioną przez gimnazjalistę... no offence ale jakoś chyba mniej bałbym się kupować przez allegro...
    Na forum było również sporo opinii o funsports. Ja uważam ich za raczej solidną i przede wszystkim tanią firmę (no ale handlują chińszczyzną, ale serwis do tego mają dobry moim zdaniem), ale zawsze kupuję u nich na miejscu.
    odnośnie samych wynalazków. Czy jakaś renomowana firma sprzedajaca sprzęt oswietleniowy/fotograficzny też robi takie cuda?
    A chcesz za to samo zapłacić 3x więcej?

Domyślnie

Na zestaw oświetleniowy renomowanej firmy trzeba szykować co najmniej 10 tysięcy złociszy...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pozdr.
    W funsporcie kupowało już pewnie parę tysięcy osób i jakoś nikt nie narzeka.. strona ma być funkcjonalna i dostarczać informacji a nie grać, buczeć i skakać jakimś flaszem więc co to ma do rzeczy? Skoro pytasz to dostajesz odpowiedź - jeśli ktoś coś poleca to nie dlatego żeby tak sobie pożartować tylko daje ci podpowiedź gdzie i czego szukać..
    Renomowane firmy fotograficzne robią oczywiście takie "cuda" ale koszt kilka tysięcy za lampę np. Bowensa pewnie Ci się nie spodoba http://www.sklepfotograficzny.pl/spr...ampy-blyskowe/

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Ceny i oferta, która znajduje się na na stronie funsports.pl jest w 50% nieaktualna. Można ją przeglądać aby mieć jakiś zarys co oni sprzedają jednak i tak trzeba tam dzwonić aby się cokolwiek dowiedzieć czy tez zamówić.

Ja już dwa razy robiłem u nich zakupy. Mili ludzie jednak za pierwszym jak i drugim razem dostałem nie całkiem to co zamawiałem,czekałem chyba dwa dni az w koncu otrzymalem nr konta do dokonania przelewu. Przelew wykonałem, 3 dni później kurier przyjechał a paczka była pobraniowa... Oczywiscie udało się to odkręcić w przeciągu 30 minut no ale...
    Za drugim razem też były nieprzyjemne "jaja". Ale ogólnie to jest to tania chińszczyzna, która u mnie jak na razie się sprawdza.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Polecam firme www.eltec.pl 2 razy już kupowałem od nich wszystko idealnie.

Domyślnie

To wszystko jest jedna china

Kupowałem i w funsports, i w eltecu - a teraz kupuję u fripersa.
    Ostatnio edytowane przez Eryk ; 21-07-2007 o 13:29

Strona 57 z 254 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów