Cytat Zamieszczone przez Dominik
Smieną ? Czemu nie, jeżeli będzie to dobre zdjęcie (pod kątem stocków), dobrze wywołane to można go zeskanować, obrobić i posłać. Skany też przyjmują, tyle że muszą być dobrej jakości o odpowiedniej rozdzielczości. Można o tym poczytać co i jak na stockach. Zapewne już trochę posiadłeś wiedzy na ten temat, więc wiesz jakimi
aparatami robione są zdjęcia i co wystawiają ludzie. A niektóre, wbrew logice sprzedają się świetnie. Co do parametrów to właśnie uzyskanie białego tła wymaga bardzo specyficznych ustawień aparatu. Możesz podglądnąć na Dreamstime exif-y fotek i pomimo że ustawisz tak samo swój sprzęt, do rzadkości należy uzyskanie identycznej ekspozycji, nawet jeśli będzie to taka sama kompozycja.
No fakt jesli chodzi o sprzet to ludzie raczej nie bawia sie smienami choc przyznaje racje ze znajacy sie na rzeczy fotograf zrobie rownie dobre zdjecie smiena jak i markiem wiec dla niego jest to bez roznicy Powiadasz ze niby pojalem juz troche wiedzy no na pewno wiecej niz mialem ale i tak jest wiele zagadek na ktore samemu ciezko bedzie rozszyfrowac a na pewno lepiej byloby aby ktos pomogl bo z jednej strony to szkoda czasu na dochodzenie do pewnych rzeczy samemu ale z drugiej strony to przez takie cos czlowiek sie uczy wiec sa + i - co do tych exif-ow to nie bardzo wiem o co chodzi bo nie wladam angielskim moze zapodasz jakis link ??
Cytat Zamieszczone przez adamek
a) wymyślasz sobie ujęcie - co nam będzie, jak to chcesz mieć oświetlone, jaki (i czy) kolor tła...
b) mając wiedzę co chcesz osiągnąć wymyąlsz jak to zerobić
c) wtedy dokupujesz (jeśli nie możesz tego zrobić tym, co posiadasz w domu...) odpowiednuie akcesoria.
No wiesz, troche trzebaby bylo miec kasiory aby tak sobie wymyslac i sobie kupowac srzecicho wiec moze bezpieczniej dla portfela byloby kupic i robic tym co sie ma niz caly czas kupowac bo fajnie by bylo cos tam miec ja chyba zostane przy wczesniejszym kompletowaniu sprzetu a pozniejszym foceniu
Cytat Zamieszczone przez mor_feusz
DO elektroniki mi sie nadaje
Ja mysle ze do wielu innych fotek by sie przydal taki namiot a tym bardziej kiedy pogoda nie dopisuje lub jest straszna zima gdzie dzien konczy sie o 17