Strona 50 z 244 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

zaraz sprawdzę :P
    edit:
    miałeś rację ... tylko że nie ma paszportu ani prawka ..
    wysłałem dowód .. ale z tego co czytałem to nie przejdzie ;(
    no cóż czas wyrobić paszport
    czyli jest taka opcja ze na tym drugim stocku też sie nie zarejestrowałem tam gdzie trzeba ..?
    Ostatnio edytowane przez ukasus ; 25-06-2007 o 22:40
    Eos system

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Czy macie jakieś doświadczenie ze stockami:
    LuckyOlivier - http://www.luckyoliver.com
    FeaturePics - http://featurepics.com/
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Z tego co poczytałem to istock w zasadzie potrzebuje zdjęć reklamowych, studyjnych. Jeśli robicie zdjęcia krajobrazów, portrety, architekturę, zwierzęta, czy makra owadów i kwiatów to nie macie tam co szukać. Ich interesują tylko uśmiechnięte twarze trzymające w ręku jakiś gadżet z łatwym do wyodrębnienia tłem. Wówczas kasy troszkę będzie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal Zobacz posta
    Witam,

Fotografia jest dosyć kosztowna jeśli się na niej nie zarabia.
    Zakup: akumulatorków, filtrów, obiektywów, gripa, karty pamięci to są duże koszty.

Czy łatwo jest zarobić na fotografi? Na czym polegają stocki? Czy są chętnie kupowane? Wogóle jak się wziąć za to aby być rozpoznawanym w sieci jako fotogaf (portfolio)?
    I jakie ceny za zdjęcia?

jak chcesz się więcej dowiedzieć to sprawdź stronę w mojej stopce. Myślę że troszke rozjaśni sprawę.

Czy można na tym konkretnie zarobić? Jeśli jesteś profesjonalistą to pewnie tak... nie trudno znaleźć użytkowników z powiedzmy downloadem ponad 200k w przeciągu dwóch lat... Chyba największa zaleta stocków to fakt iż robisz coś raz, a potem to już do końca życia będzie powoli dla Ciebie procentowało...

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Podaj jeszcze te "reason(s)" boś ich nie wkleił.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

wronap
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Podaj jeszcze te "reason(s)" boś ich nie wkleił.
    "Reason:
    Poor lighting setup, poor contrast or incorrect exposure."
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zaczynam dopiero ze stockami, to pierwsze zdjęcia które wysłałem... Za pierwszym razem nie zauważyłem tych "reason"
    Ostatnio edytowane przez wronap ; 17-07-2007 o 13:42 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam fociarzy stokowych ;-)
    Jedno z moich zdjęć na Bigstock foto dostało dopisek od oceniającego Cerbera "wonderful shot", czy to jakoś przekłada się na coś?
    Zręczne ręce i nic więcej oprócz Canona Eosa 20D

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

możesz se kupić piwo i się z tego cieszyć sącząc je przez słomkę.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Witam, no to i ja moze napisze cos w tym wątku, mam pytanie do Was, powiedzcie mi bo dopiero zaczynam prawdziwa zabawe z fotografia, skad bierzecie tla pod Wasze rzeczy i czy mozecie podac jakies linki do ludzi ktorzy maja naprawde dobry towar i w przyzwoitej cenie, czy poprostu najlepiej isc do sklepu z materialami i se kupic z 2 metry i to wystarczy. Ktos kiedys wspominal o brystolu ale czy aby tylko tego sie uzywa? aha i czy uzywacie do tych zdjec obiektywow staloogniskowych czy zmiennoogniskowych i jakich? z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    Witam, no to i ja moze napisze cos w tym wątku, mam pytanie do Was, powiedzcie mi bo dopiero zaczynam prawdziwa zabawe z fotografia, skad bierzecie tla pod Wasze rzeczy i czy mozecie podac jakies linki do ludzi ktorzy maja naprawde dobry towar i w przyzwoitej cenie, czy poprostu najlepiej isc do sklepu z materialami i se kupic z 2 metry i to wystarczy. Ktos kiedys wspominal o brystolu ale czy aby tylko tego sie uzywa? aha i czy uzywacie do tych zdjec obiektywow staloogniskowych czy zmiennoogniskowych i jakich? z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
    Używałam folii do plotera. Teraz mam "profesjonalne tło", które okazało się być zwykłą ceratą - poszukaj w sklepach AGD idealnie gładkiej ceraty kuchennej.

Ernest - nie bardzo rozumiem pytanie. Teraz sprzedaję na stockach i nie mam wpływu na to, co się potem ze zdjęciem dzieje, raz wypatrzyłam swoje zdjęcie w "Tygodniu Powszechnym", oczywiście bez mojego nazwiska, może ktoś kupił za dolara a może za 25 centów. Chodzi o cenę za sprzedaż praw do zdjęcia?
    Ostatnio edytowane przez Reno ; 17-07-2007 o 22:33

Strona 50 z 244 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów