Strona 4 z 244 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho
    mozesz tak jak spora grupa osób wysyłać zdejcia na serwisy typu Shutterstock itd - zaplaca Ci, uwaga... 20 centow za zdjecie - super, sciagnie ktos je 100 razy i masz cale 20 dolców
    Tyle tyko, ze takie coś, sprowadza fotografię do poziomu gleby, i w 100 % uprawnia do twierdzenia, ze "kiedyś fotografowie pracowali w ciemni, a dzisiaj ciemni zajmują się fotografia". Niestety. Najlepiej ucz się robić piękne zdjęcia, i pomysl o zarabianiu za kilka lat.
    No dobra ja właśnie dostałem czek z shutterstock.com 81$ jestem zadowolony. Będe jeszcze bardziej jak go zamienie na gotówkę. Tylko w tym miesiącu uzbierało się 21$.
    Jakoś nie widze problemu w pstryknięciu komerchy w namiocie bezcieniowym, a następnego dnia próbowaniu bycia tfurczym artystą/fotografem. W moim odczuciu komercyjność nie koliduje z artyzmem.
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    No dobra ja właśnie dostałem czek z shutterstock.com 81$ jestem zadowolony. Będe jeszcze bardziej jak go zamienie na gotówkę. Tylko w tym miesiącu uzbierało się 21$.
    Jakoś nie widze problemu w pstryknięciu komerchy w namiocie bezcieniowym, a następnego dnia próbowaniu bycia tfurczym artystą/fotografem. W moim odczuciu komercyjność nie koliduje z artyzmem.
    routlaw, ale jezeli te foty w bezcieniowym sa tak dobre, mozesz je sprzedac w wydawnictwie/agencji za kilka stów od zdjęcia. Za dobra okładke w przecietnym wydawnictwie łykasz 2000..... no cóz, oplacic trzeba modelke, fryzjerke itd, ale jednak lepsze to niz 100 dolców za wiele zdjęc.

dlaczego nikt tego nie zrobi :wink:

odpowiedz: trzeba mieć prawdziwy fach w ręku (i układy z artystycznym wydawnictwwa hehe)

a spoko, powodzenia, ja przez najblizsze X lat o zarabianiu z zdjec nie mysle

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Aż zadam pytanie.
    A ile wydałeś aby zarobić to 81 dolarów?
    (spróbuj także wliczyć w to poświęcony czas. )
    Namiot bezcieniowy 60zł. Aparat tak się składa że już miałem. Czas.. no cóż ile czasu poświęcasz na robienie zdjęć? Jak wpadam na pomysł pstryknięcia jakiegoś przedmiotu to go pstrykam i ftpuje do shutterstocka. Czasu zabiera to mniej niż pójście w plener..
    Dobrze odpowiedział Toffic
    Cytat Zamieszczone przez Toffic
    Tak czy siak wydajemy pieniądze na sprzęt i poświęcamy czas. Wysyłanie zdjęc do takiego 'shutterstock' moim zdaniem motywuje do większego wysiłku przynajmniej od strony technicznej
    Dokładnie tak

routlaw, ale jezeli te foty w bezcieniowym sa tak dobre, mozesz je sprzedac w wydawnictwie/agencji za kilka stów od zdjęcia.
    żadna to rewelacja. Ot różne przedmioty. Ale schodza ładnie..
    Za dobra okładke w przecietnym wydawnictwie łykasz 2000..... no cóz, oplacic trzeba modelke, fryzjerke itd, ale jednak lepsze to niz 100 dolców za wiele zdjęc.
    nie mam zamiaru się w to bawić.. Zostawiam to tym co mają:
    prawdziwy fach w ręku (i układy z artystycznym wydawnictwwa hehe)
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Aż zadam pytanie.

tzn nie to, że chcę Ciebie zniechęcać.... nie odbieraj tak tego...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Aż zadam pytanie.
    No ale przecież dla większości z nas tutaj fotografia to przyjemnośc, nierzadko i pasja. Tak czy siak wydajemy pieniądze na sprzęt i poświęcamy czas. Wysyłanie zdjęc do takiego 'shutterstock' moim zdaniem motywuje do większego wysiłku przynajmniej od strony technicznej
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

brodwars
    Guest

Domyślnie

czasem na pasję trzeba zarobić , ja zaczynałem na starych analogach lustrzanych , nawet? jeden sobie zostawiłem - wiem jedno , fotografia tak naprawdę to jest rak, który zżera nas od środka , ciągle kupujemy nowe aparaty , dzięki nim możemy zaistnieć w mediach, możemy przekazać
    nasze wizje otaczającej nas żeczywistości albo narzucić nam swoją . niestety
    to są koszty, szkła, ekrany ,body,filtry,gripy, zmiany komputerów i oprogramowania , aktualnie pracuję na emacu ,lepiej nie wiedzieć ile kosztował w sklepie.
    są pośrednie koszty które też musimy wziąć pod uwagę
    koszty dojazdu na plan, żarcie paliwo bieganie w każdą porę roku z aparatem
    wszystko ? jest jeszcze wiele innych czynników -- dlatego wychodzę z założenia że? nie mam nic przeciwko dorabianiu na fotografii!!!
    mamy jeszcze jedną opcję bogatych rodziców kturzy kupią nam kamerę z kompletem szkieł a my będziem z tym majdanem latać z przyjęcia na przyjęcie i będziemy cały ten melanż klikać -------prawdaa że nie o to chodziło?

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez znajmości g... zarobisz.
    Wiem, bo pracuję w ogromnym, jak nie największym wydawnictwie w Polsce... i zarabiam ZERO.
    Takie kolesiostwo, że możesz być fotograficznym Michałem Aniołem (ja nim nie jestem -jakby co i g... zarobisz.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy
    Wiem, bo pracuję w ogromnym, jak nie największym wydawnictwie w Polsce... i zarabiam ZERO.
    To po co tam pracujesz? zresztą jak nic nie zarabiasz to pewnie nie pracujesz bo by ci płacili za prace :wink: No chyba że charytatywnie
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Trochę głupio... pracuje dostaje pęsję, nie pracuje nie dostaję

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Chlopaki dajcie spokoj ... przeciez moze pracowac w czasopismie jako spec od innych rzeczy, robi dobre zdjecia ale kolesiostwo nie pozwala mu na nich dodatkowo zarobic. Ja to tak rozumiem.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Strona 4 z 244 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów