Strona 2 z 244 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Priest
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anzelm Zobacz posta
    Pytanie tradycjonalisty Czy można zamieszczać na stockach skany z negatywów?
    jak będą spełniały ich wymagania, to można
    20D | kit | 17-40 4 L | sigma 70-300 | 50 1.8 II
    moja galeria zdjęć

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal
    Czy łatwo jest zarobić na fotografi?
    Równie łatwo jak na malowaniu obrazów, pisaniu wierszy czy na kasie w hiper-markecie. Czyli niezbyt łatwo.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli jest się w tym dobry i ma się szczęście to można zarobić i to dużo, gorzej bo te dwie rzeczy niezaczęsto idą w parze:-)

Dopiero zaczyna Awatar popniunia

Domyślnie uu

ide w tym roku na 2 wesela i dodatkiem do prezentu dla panstwa mlodych bedzie albym ze zdjeciami zrbionymi przezemnie subtelny prezent od serca Nie mogla bym wziasc za to pieniedzy

wronap
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dreamstime Zobacz posta
    Our agency applies a pre-established set of criteria, against which each image is checked. In order to maximize your sales we maintain the right to select all images included in the database.
    Unfortunately, the image you have submitted was not selected. If you can fix the reason(s) mentioned below please re-upload the file. In this case, use the following ID when filling in the file details for your next submission, in order to obtain a priority review.
    O co im chodzi ??? pomoze ktos ??? z gory dzieki

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wronap Zobacz posta
    O co im chodzi ??? pomoze ktos ??? z gory dzieki
    trututu..nasza agencja, w skrocie ze kazde zdjecie znajdujace sie w ich bazie (plik-bo nie tylko zdjecia przyjmuja) jest sprawdzane wedlug okreslonych kryteriow, niestety zdjecie ktore zaaplodowales nie zostalo wybrane (czyli nie przeszlo, nie spelnilo warunkow selekcji) jesli spelnisz ponizsze warunki mozesz ponownie re-uplodowac zdejcie, uzyj tego samego ID przy wpelnianiu/uplodowaniu zeby utrzymac kolejnosc ( tu im bedzie chodzic o to ze ne bedziesz czekac pelnego cyklu az bed weryfikowac tylko poleci to poza kolejka jakby, kazdy stock ma jakis czas oczekwiania iles tam dni az wezma twoje zdjecia do werfikacji)

powody odrzucenia zdjecia: slabe oswielenie, slaby kontrast albo niewlasciwa ekspozycja..
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    tyle jesli chodzi o powody dlaczego n ie zaakceptowali twojego zdjecia, moze wstaw linka do calego zdjecia i zobaczymy co w trawie piszczy ;-))) moim skromnym zdaniem dreamstime to najgorszy ze stockow, czysta komuna w wydaniu gosci z Rumunii ktorzy to prowadza, sprzedaz moze i tam jest lecz mnie odrzuca falsz jaki tam panuje....pamietaj nigdy ale to nigdy nie pisz na forum ze odrzucili ci zdjecia ;-)) lub nie krytykuj niczego bo usuna twoj post....i dlugo by jeszcze pisac ale szkoda czasu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pointofview Zobacz posta
    Witam fociarzy stokowych ;-)
    Jedno z moich zdjęć na Bigstock foto dostało dopisek od oceniającego Cerbera "wonderful shot", czy to jakoś przekłada się na coś?

na Bigstocku jest tak ze (pewnie na innych tez, lecz moge tylko mowic o Bigstocku) jest III stopniowy ranking, defaultowo jest II, slabe zdjecia dostaja III, jesli dostales taki komentarz do zakceptowanego zdjecia to gratulacje i pewnie w systemi ma ranking I -podczas wyszukiwania (uzycia wyszukiwarki) bedzie w czolowce ....
    Ostatnio edytowane przez persival ; 17-07-2007 o 21:47 Powód: Automerged Doublepost

Agama
    Guest

Domyślnie

Ja najpierw zaczęłam zarabiać na fotografii a później kupiłam sprzęt, ale nie o to chyba w tym wszystkim chodzi ;-) Jak będziesz patrzył na foto jak na potencjalną kasę to nigdy nie zrobisz dobrego zdjęcia, to trzeba po prostu kochać. Moim skromnym zdaniem ;-P

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Sluchajcie, mam pytanie - robie pierwszy raz w zyciu wiekszy reportaz ze studium tanecznego i mam dwa pytania - pierwsze czy zdjecia jakos zmiejszać jaśli chodzi o rozdzielczość jak nagrywam na płyte czy nie ? Po drugie ja robie zdjecia a szef tego studium podchodzi i mowi zebym mu dal plyte bo on potrzebuje zdjecia do archiwum - mam mu o tak o dac plyte czy jakos pobrac oplate za to ze bedzie wykorzystywane gdzies w jakis gablotach
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Sluchajcie, mam pytanie - robie pierwszy raz w zyciu wiekszy reportaz ze studium tanecznego i mam dwa pytania - pierwsze czy zdjecia jakos zmiejszać jaśli chodzi o rozdzielczość jak nagrywam na płyte czy nie ? Po drugie ja robie zdjecia a szef tego studium podchodzi i mowi zebym mu dal plyte bo on potrzebuje zdjecia do archiwum - mam mu o tak o dac plyte czy jakos pobrac oplate za to ze bedzie wykorzystywane gdzies w jakis gablotach

Po pierwsze, to zależy od Ciebie. Jeśli nie chcesz aby ktoś je drukował (a np jedynie zamiescil na stronie klubu) mozesz je pomniejszyć. Ale chyba wtedy to wypada taką płytkę oddać za darmo.

Możesz je oddać za darmo, ale np. dodać sygnaturę z Twoimi danymi (copyright itp), lub adresem Twojej galerii internetowej.
    Nie widzę jednak przeszkód w pobraniu opłaty za zrobione zdjęcia.

Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez Agama Zobacz posta
    Ja najpierw zaczęłam zarabiać na fotografii a później kupiłam sprzęt, ale nie o to chyba w tym wszystkim chodzi ;-) Jak będziesz patrzył na foto jak na potencjalną kasę to nigdy nie zrobisz dobrego zdjęcia, to trzeba po prostu kochać. Moim skromnym zdaniem ;-P
    To czym robilas zdjecia zeby zarabiac na sprzet moze pozowaniem do zdjec? z druga czescia wypowiedzi sie zgadzam bo jak ktos patrzy na zdjecie jak na potencjalne $$$$ to moze miec problem ze zrobieniem dobrej foty no chyba ze siedzi i non stop sie uczy
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Strona 2 z 244 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów