Strona 212 z 254 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 111 do 2 120 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

Nie wiem czy było, ale jeśli tak to przepraszam.

Chciałem się zapytać, jak wygląda sprawa wypłaty środków z fotolii?
    Kiedyś można chyba było wypłacić każdą kwotę, a teraz pokazuje mi się, że minimum 50$.
    Czy tak jest, czy ja coś pomieszałem?

Pozdr.

kerimp
    Guest

Domyślnie

Witam,
    pytanie do Roberta, widzę ze jako jedyny juz udzielasz sie na tym forum, watek śledzę od samego początku.
    Chciałbym zapytać o Crestock oraz Featurepix, czy warto zawracać sobie nimi głowę?
    jakie masz doświadczenia z tymi stockami?
    jakich można spodziewać sie downloadow?
    poza głównymi stockami jestem jeszcze na Buy-Photo jak i również bylem na LO które wypadło z obiegu, nie wiem co myśleć o Buy-Photo czasami wydaje mi się ze to pomyłka ale chciałbym poznać również Twoje zdanie jak i innych forumowiczów.
    Pozdrawiam wszystkich ktorzy trwają w tym MEGA wątku. ;-)

Domyślnie

Nie warto.
    Sprzedaż śladowa, szkoda czasu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak jeszcze w temacie Alamy. Zaladowalem fotki i ... nie wiem czy dobrze to rozumiem, musze poczekac na akceptacje fotek jesli chodzi o sprawy techniczne, a dopiero pozniej moge opisac zdjecia ??
    Pozdrawiam
    Lukasz

Domyślnie

No i kolejny stock mowi BYE !! Zegnamy Photo Shelter.. z mojej strony na stojaco z honorami bo czy sie sprzedawalo czy nie to mysle ze mieli kilka nielzych pomyslow... niestety nie wszyscy moga wytrzymac nacisk konkurencji...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lengel Zobacz posta
    Tak jeszcze w temacie Alamy. Zaladowalem fotki i ... nie wiem czy dobrze to rozumiem, musze poczekac na akceptacje fotek jesli chodzi o sprawy techniczne, a dopiero pozniej moge opisac zdjecia ??
    Pozdrawiam
    Lukasz
    tak.

odnośnie cre/featurepics na cre i fp miałem kilka sprzedarzy, potem zrezygnowałem z micro i zaczelem wysylac do PSC. Nie wiem jak tam jest teraz.

Dzisiaj wiadomość że PSC umarło, serce ściska... brzmi jak głupi żart. Mieli ShootTheBlog, SchoolOfStock... wszystko fajnie się rozwijało a teraz wiadomość że nie dają rady? Mogliby już zmniejszyć procent jaki dają sprzedającym...

Cóż teraz zacznę wysyłać więcej i więcej do Alamy.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

:macius:
    Guest

Domyślnie

Wcześniej nie zauważyłem tego wątku i wklejam tu treśc posta jakiego napisałem w nowo utworzonym temacie w dziale HYDE PARK...myślę, że tu troche więcej osób ma do czynienia z packshotami.....
    -----------

Jako, że na tym forum znajduje się wielu doświadczonych fotografów chciałbym się poradzić.
    Otóż od kilku miesięcy pracuję dla sklepu interentowego. Zajmuję się wykonywaniem zdjęć produktów, mierzeniem asortymentu np ciuchów, oraz opisywanie ich w sensie materiał, itp....
    Na początku polegało to na wykonywaniu zdjęć kompaktem na tle ściany i obróbce w ps (białe tło), jednak teraz używam już swojego sprzętu ...od aparatu i szkieł, poprzez oświetlenie i kończąc na moim komputerze i oprogramowaniu....
    Praca wygląda tak, że gdy przychodzi dostawa..ja sie zjawiam..otwieram...segreguję, mierzę, opisuję, fotografuję, ps i wysyłam komuś kto wrzuca to na neta...Z reguły są to bluzy, tshirty, spodnie..czyli odzież...ale także plecaki, czapki i inne akcesoria...
    Średnio jest to około 70 zdjęć dziennie...gdyż czasami w ciągu dnia nic nie ma do zrobienia...ale sa np zaległe zdjęcia do obróbki.....gdyż czasami w ciagu dnia może to byc 300 zdjęć...tak więc zostawiam zaniżoną średnią 70 zdjęć dziennie 435x448px...

Do tego dochodzą jakieś dodatkowe prace jak np banner flash, gif....około 4...na miesiąc....i czasami jakiś projekt plakatu....czy coś podobengo...

Pytanie do was....ilę mogę odważnie "wołać" za taka pracę....wiadomo, ze jest do stałe zatrudnienie także nie można liczyć jako pojedyńcze zlecenie....

Może mieliście doświadczenia albo znacie kogoś kto pracuje w podobnych warunkach.....choć ciężko to nazwać warunkami gdy nie mam nawet 5m2 na wykonywanei zdjęć.....

Zdjęcia tego typu (plus jakieś zbliżenia produktu) : http://img74.imageshack.us/img74/9374/packshotyo9.jpg

Jeśli wybrałem zły dział to proszę o przeniesienie......ale naprawdę zależy mi na sensownych wypowiedziach....

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

w sumie temat wybrałeś dobry, czy jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie? Według mnie wszystko zależy od wielkości i możliwości firmy... no i... no i już dla nich pracujesz więc chyba jakiegoś ogromnego skoku w stawkach nie możesz żądać.

Ile bym wziął za zdjęcia? Na pewno przejrzałbym cennik zpaf'u i starał się nie odbiegać więcej jak 20-30% od stawek 'średnich' (pamiętaj że jeśli płacą Ci w tym momencie x zł, a powiesz od jutra chce 4razy tyle to mogą trochę zrzędzić i zrezygnować z Twoich usług).

Pozdrawiam,
    Robert

:macius:
    Guest

Domyślnie

Rozumiem......jednak myślę, że 1,5k miesięcznie....to mało...tymbardziej, że nie chcą podpisać żadnej umowy....dotychczas była to dla mnie ciekawa nauka...i dorobek....(wcześniej zarabiałem jeszcze mniej).....ale teraz chyba już osiągnałem jakiś w miarę sensowny poziom..., który mógłbym wykorzystać może w innym miejscu...a nawet jesli nie to chyba wolałbym pracować w innym fachu ...bo za 1,5k to ciężko dzisiaj.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez :macius: Zobacz posta
    Rozumiem......jednak myślę, że 1,5k miesięcznie....to mało...tymbardziej, że nie chcą podpisać żadnej umowy....dotychczas była to dla mnie ciekawa nauka...i dorobek....(wcześniej zarabiałem jeszcze mniej).....ale teraz chyba już osiągnałem jakiś w miarę sensowny poziom..., który mógłbym wykorzystać może w innym miejscu...a nawet jesli nie to chyba wolałbym pracować w innym fachu ...bo za 1,5k to ciężko dzisiaj.....
    faktycznie to dość mało, a w dodatku na czarno.

Strona 212 z 254 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów