panoramiczne ?? czyli jakie ?? czyzbym o czyms nie wiedzial.....
panoramiczne ?? czyli jakie ?? czyzbym o czyms nie wiedzial.....
rypson nie chodzi mi o typowe panoramiczne.Wytłumaczę to na chłopski rozumZ kompaktu wychodzą zdjęcia jakby bardziej kwadratowe, a z tego canona góra i dół jest obcięta/ty.Mam dopiero drugi dzień tego canona i mało jeszcze o nim wiem
![]()
chodzi chyba o to że kompakt robi zdjęcia w stosunku boków 4:3 a lustrzanka 3:2 - to na stokach nie przeszkada - możesz wrzucać dowolnie obcięte
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
ufff udalo sie przebrnąć przez cały wątek
dzięki temu troche rozjaśniło mi sie w glowie jezeli chodzi o stocki
dzięki wszystkim za informacje, porady itp
myslicie ze takie fotki maja szanse na stockach? http://www.dreamstime.com/galantnie_portfolio_pg1
na razie wrzucam fotki z szuflady, jeszcze z kompakta zobaczę co sie z nimi uda zdzialac
74 pliki jeszcze czeka na weryfikacje, czeka i czeka i czeka....
pozdrav
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Moim zdaniem niezle fotki... napewno niektore z nich sie sprzedadza... mysle ze nawet calkiem niezle jak na poczatkujacego... zcze jak najwiecej downloadow![]()
plagiat a inspiracja ..... / czytałem na Forum różne opinie/, podzielcie się Waszą wiedzą n/t zdjęć martwej natury , krajobrazów, makro.
plagiat?? ale ocb? odnośnie czego to? wiem że 'plagiat' w typowym tego słowa znaczeniu to niezbyt dobry pomysł... kilka miesięcy temu getty chyba wygrało sprawę właśnie o plagiat... ktoś zrobił baaaardzo podobną fotkę...
bardzo fajne zdjęcia. Według mnie będą się sprzedawać.
Pozdrawiam
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
plagiat?? ale ocb? odnośnie czego to? wiem że 'plagiat' w typowym tego słowa znaczeniu to niezbyt dobry pomysł... kilka miesięcy temu getty chyba wygrało sprawę właśnie o plagiat... ktoś zrobił baaaardzo podobną fotkę...
Gdzie jest granica pomiędzy jednym a drugim. W tego rodzaju fotografii bardzo często powtarzają się tematy , kompozycje,sceny i bardzo podobne zdjecia są wręcz nieuniknione. Przeglądając stocki można odnieść wrażenie ze wszystko juz było.
Gdzieś w tym wątku było pytanie o uregulowania dotyczace przepisów U.S....żeby spać spokojnie... zapytałem w podobnym kontekście.