Strona 126 z 254 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Bywalec

Domyślnie

hehehie, na stocekspert po moim mailu, że mogliby uszaniwać cudzą pracę i zaaprobować choć kilka zdjęć z serii dziś mi zaakceptowali po kilka z tej reszty, co nie zdoąrzyli odrzucić
    może faktycznie się to nie sprzeda, ale wolę sprawdziś to sobiście;P
    canon 400D+50mm /f1.8

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    od jakiegoś czasu został mi tylko laptop, a w nim szarość z tego zdjęcia było widać dopiero pod bardzo nienaturalnym kątem...

Pozdrawiam,
    Robert
    to kiepski masz ekran w typ lapie ... u mnie widać, co prawda nie na miniaturze, ale widać

Karolwe
    Guest

Domyślnie

Na DREAMSTIME mają chyba jakieś "złe dni" czy coś bo odrzucają mi wszystko.. nawet to co na fotolii cieszy sie zainteresowaniem i było przyjęte od razu. Dziwne mają powody.... czepiają sie byle czego

Domyślnie

Do skalibrowania monitora polecam narzędzia z wątku " Monitor LCD - jaki ?"
    http://canon-board.info/showthread.php?t=15798
    Jest tam wymienionych kilka stron i sposobów na skalibrowanie monitora na "oko".
    Ciekawe posty w tym temacie zaczynają się od nr #860.
    Przy pracy ze stockami kalibracja monitora to sprawa kluczowa i nie chodzi tylko o kolory, ale przede wszystkim o kontrast.
    Popularnością cieszą się zdjęcia mocno nasycone, a bez kalibracji można zmajstrować niezły syf z całkiem dobrego zdjęcia.
    Jeśli macie dojście do kalibratora radzę użyć.

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeżeli człowiek nie chce przeznaczyć ładnych kilku Kpln na monitor LCD lub jeszcze lepiej LED to naprawdę warto postawić sobie jakiś zwykły crt. Teraz taki z wyższej półki można dostać za 300 - 400 pln. Przygotowywanie zdjęć i to zarobkowo na kiepskim LCD to aberracja i to nie koniecznie chromatyczna

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartosz108 Zobacz posta
    Do skalibrowania monitora polecam narzędzia z wątku " Monitor LCD - jaki ?"
    http://canon-board.info/showthread.php?t=15798
    Jest tam wymienionych kilka stron i sposobów na skalibrowanie monitora na "oko".
    Ciekawe posty w tym temacie zaczynają się od nr #860.
    Przy pracy ze stockami kalibracja monitora to sprawa kluczowa i nie chodzi tylko o kolory, ale przede wszystkim o kontrast.
    Popularnością cieszą się zdjęcia mocno nasycone, a bez kalibracji można zmajstrować niezły syf z całkiem dobrego zdjęcia.
    Jeśli macie dojście do kalibratora radzę użyć.
    dzięki za info...

tak się zastanawiam czy złym pomysłem byłoby podpięcie laptopa pod plazme i dobra kalibracja plazmy...

monitor faktycznie moglbym sobie dobry zalatwic, ale nie mam miejsca w którym mógłby bezkonfliktowo egzystować... co myślicie o pomyśle z plazmą?? czy ma to sens?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    Jeżeli człowiek nie chce przeznaczyć ładnych kilku Kpln na monitor LCD lub jeszcze lepiej LED to naprawdę warto postawić sobie jakiś zwykły crt. Teraz taki z wyższej półki można dostać za 300 - 400 pln. Przygotowywanie zdjęć i to zarobkowo na kiepskim LCD to aberracja i to nie koniecznie chromatyczna
    To nie jest takie proste.
    Po pierwsze monitory CTR trzeba kalibrować częściej bo się wypalają.
    Po drugie od mniej więcej 4 lat nie są produkowane i znaleźć nie wypalony graniczy z cudem.
    Szukając dobrego CTR straciłem tylko tydzień czasu i skończyło się na zakupie nowego LCD.
    Ja byłem bardzo zadowolony ze swojego SONY ale jak zakupiłem EIZO S2031W to niestety okazało się że kolory są OK ale czerni i kontrastu już tam nie było.
    Jak mówi stare przysłowie "z braku laku i kit dobry" lecz mówimy tu o zarabianiu na zdjęciach więc warto zainwestować w sprzęt.

Coś już napisał

Domyślnie

Yeah

"Thank you for joining the ShutterStock Submission program.

The ID you uploaded has been approved, and you may now
    begin uploading photos.

Regards,
    ShutterStock Support
    "

No to zaczynamy zabawę

Jak najszybciej wysłać te 10 zdjęć?
    Na stronie głównej mojego profilu kliknąłem Submit Photos [mam nadzieję, że dobrze ]
    Korzystać z ftp czy http?
    Ostatnio edytowane przez Gotman ; 11-10-2007 o 20:03
    "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
    Mikołaj Kopernik

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    od jakiegoś czasu został mi tylko laptop, a w nim szarość z tego zdjęcia było widać dopiero pod bardzo nienaturalnym kątem...

Pozdrawiam,
    Robert
    Np. paleta "Info" w Photoshopie prawdę Ci powie. Warto objechać rogi takich fotek kursorem i sprawdzić wartości składowych.
    30D + szpargały

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bartosz108 a jednak CRT (ang. Cathode-Ray Tube) ale to tak na marginesie. Można upolować jeszcze nówki sztuki z magazynów hurtowni itp. A i tak nawet wypalona bańka lepiej sobie radzi jak przeciętny LCD. No ale to już kwestia gustu.

Strona 126 z 254 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów