dla mnie osłona przy kicie mija się z celem skuteczna właściewie tylko przy szerokich kadrach - których prawie nei używam - Wtedy staram się uważać na flary.
dla mnie osłona przy kicie mija się z celem skuteczna właściewie tylko przy szerokich kadrach - których prawie nei używam - Wtedy staram się uważać na flary.
Też racjaTylko że teraz często będę robił zachody słońca i mogłaby się okaać przydatna. Ale może rzeczywiście w przypadku tej osłony do tego obiektywu warto byłoby zainwestować w lampę błyskową lub grip
![]()
Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d
ta oslona milalaby moze z 2 cm dlugosci a jak ja pomalujesz na czarnoZamieszczone przez Baal
![]()
ehh, zreszta to nie musi byc papier - moze byc jakas sztywna folia, guma - inwencja nalezy do Ciebie
![]()
po prostu pisze Ci jakie sam mialem doswiadczenia z ta oslona.. a pomysl ktory zaproponowalej jest juz o wiele lepszy i na pewno trafniejszy :-DZamieszczone przez Baal
Zamieszczone przez Kubak82
Wiem o tymJeszcze myśle nad gripem bo 350D w moich "malutkich" dłoniach leży niczym kompakt, a po drugie wygodnie będzie mi chyba używac drugiego spustu do pionowych zdjęć
![]()
I teraz drugi mankament - czy za wygodę 2 spustu i tego, iż lepiej lezy w dłoniach warto placić 300zł za zamiennik lub 350zł za oryginal.
Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d
i to jest pytanie ktore zadaje sobie wieeele osob ;-) .. ja mialem latwiej bo kupilem oryginal na 199zl ale gdybym teraz mial kupowac raz jeszcze - zacisnalbym zeby i kupilbym za te 350.. aparat jest ciezszy wiec i mniej drga w rekach a wygoda bez porownania.. wystarczylo mi pojsc do sklepu i wziasc gripa do reki - od tego mementu nie byl zdejmowany z body
![]()
odnośnie gripa podłącze się do tematu...
bez gripa w 350d to troche jak bez ręki nie wiadomo jak go złapać i za co, dla mnie ten drugi spust migawki jest drugożędną opcją.![]()
Bardziej ciesze się, że mam za co w końcu złapać :-D kolejny aspekt za aparacik zyskuje na wadze i stabilności. Odnośnie rozwżań orginalny czy zamiennik, uważam że różnica w cenie nie jest powalająca i brał bym orginalny. Kwestia teraz czy znajdziesz gdzieś go jeszcze, na allegro trafiają się co jakiś czas lecz są jak rodzynki i ceny windują się oooo w góre :rolleyes:
Ostatnio edytowane przez Zaku ; 11-06-2006 o 10:21
40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX
sa, sa :-) .. w www.fotoit.pl mozna je kupic za 349 - sklep sprawdzony i godny zaufania.. dowiedzione empirycznie ;-)Zamieszczone przez Zaku
Kubak82 mają niby na stronie ale swego czasu jak szukałem, to obdzwoniłem wszystkich prawie każdy niby miał, ale jak porzychodziło do zakupu to jednak na magazynie nie było
Trzeba szukać jednym słowem i "morze" się trafi :-D
40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX
No właśnie też był brał oryginał bo 50zł to w sumie żadne pieniądze a lepiej mieć coś oryginalnego niż zamiennikCo do fotoit to wiem bo kupowałem u nich aparat
Fenomenalna obsługa
![]()
Zaku - a jak go trzymasz z gripem?Mi sie wydaje że tak samo, kwestia tylko że lepiej lezy w dłoniach
![]()
no wlasnie pytalem sie z ciekawosci trzy tygodnie temu, gdy kupowalem u nich swoja sigme.. wiem jakie klocki byly z dostepnoscia gripow ale w fotoit byly wiec przekazuje info na CB.. mam nadzieje, ze sa nadal
![]()