Szumy akurat dla mnie wadą nie są, wręcz przeciwnie, bardzo mi odpowiadają - co do samego BW, to kwestia gustu- nie zrobiłem ich jaśniej a przecież mogłem.
Moim zdaniem są wystarczająco kontrastowe.
Szumy akurat dla mnie wadą nie są, wręcz przeciwnie, bardzo mi odpowiadają - co do samego BW, to kwestia gustu- nie zrobiłem ich jaśniej a przecież mogłem.
Moim zdaniem są wystarczająco kontrastowe.
pkt 8 regulaminu
Nie o to chodzi szumy pojawiają się w niektórych miejscach zdjęcia co wygląda niezbyt naturalnie. A zdjęcia BW są po prostu szare, tak jak byś dał desaturację i tyle.
Pewnie piszesz o zdjęciu z 3 facetami na balkonie - zdjęcie robione przez szybę, i niestety odbiło się trochę mojej koszuli , na reszcie szum raczej równomierny.
Co do samej szarości zdjęć, spróbuję popracować jeszcze nad tym.
Zdjęcia BW robię mieszając kanały i później pracuję na warstwach.
Jedno co wiem, to to, że nie chcę przesadzać i zbliżać się do przepaleń, choć czasem się nie da tego uniknąć, ale staram się być daleki od tego.
pkt 8 regulaminu
Kanały ? to tak się da ? :O)
Black & White się zwie. Alt + Shift + Ctrl + B.
jaka suknia omg
23 słabo wyszło , fajna opcja taka perspektywa , ostatnio też tak się bawiłem ale tutaj nie wyszło zbyt dobrze , ani to tlo jakoś ciekawe ani pary widać w miarę
24 motyw rozumiem z odbiciem , samego kadru i ustawienia już , co ma pokazywać bądź sugerować oglądającemu ?
no comment...
Ot siedzi po prostui się przygląda swojemu odbiciu - no wiesz kobieta i kawałek lustra:P
pkt 8 regulaminu
hmm no dobra ok , ale to można było z kadrem powalczyć bo to jakoś kupy mi się nie trzyma ;]
no comment...