Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 151

Wątek: [ODI] zdjęcia - reportaż ślubny i nie tylko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

jakos tak mi czegos brakuje , dynamiki nieco , swiatla ciekawego , 21 z potencjalem
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

plenerek bardzo poztywny! :-) Najbardziej widzi mi się 16,17,19 i 21 chociaż 17wg. trochę za ciasno a 19 za bardzo z dołu ;-)

Co do wcześniejszych - jak na pierwszy ślub to bardzo ok. ale mam kilka swoich uwag.
    1. marekb to już pisał i mam takie samo odczucie - widziałbym to w kwadracie dół kosza nic nie wnosi
    2. Szkoda tych uciętych kobiet i po co tyle góry?
    3. Najlepsze wg. mnie
    5. po co ten szeroki kąt? patrząc po zdjęciach było mnóstwo miejsca w kościele, więc po co tak szeroko i zniekształcenia z tym związane? Poza tym za dużo z lewej i z góry ;-) i trochę za ciemno i ten wspomniany balans
    6. za ciemno i balans
    8. ostrość jest na skrawku sukni w rogu, kadr bez sensu - technicznie do kosza fajny moment ale czy aż tak?
    9. serio było tak ciasno, że nie można było złapać więcej z prawej i przesunąć się w prawo żeby pan młody nie był tak rozciągnięty? Poza tym ja bym to widział też bardziej z góry ;-)
    10. kadr jest co najmniej średni - 2wystające główki :-P i naprawdę myślisz, że winieta na pół zdjęcia to dobry pomysł?? ;->
    11. już było o tym silniku, poza tym znowu winieta na pół zdjęcia

wesele ogólnie ok. Na pierwszy raz - jak najbardziej ok.! Widziałem wiele gorsze foty ludzi którzy niby to mają wieloletnie doświadczenie ;-)
    Poza tym - zachłysnąłeś się chyba zbytnio tym super szerokim kątem - robisz nim bez uzasadnienia ale też nie wykorzystujesz jego potencjału tam gdzie byś mógł.
    Ale nie widzę go w Twojej stopce więc wnioskuję, że był pożyczony i się z nim oswajałeś ;-)
    Tylko proszę nie traktuj mojej wypowiedzi jako jakieś wyszydzanie, po prostu chciałem zwrócić Twoją uwagę na niektóre rzeczy i jeszcze raz powtarzam, że jak na pierwszy ślub to poszło Ci zdecydowanie bardzo dobrze!! :-)

Co do tego poprawianego balansu - to ok. suknia wyszła dobrze ale na twarze wyskoczył i mega burak - ahh ten tint w 40D :-P trochę ze skrajności w skrajność dla mnie ani jedno ani drugie nie jest dobre, raczej wywołałbym tak po środku.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    plenerek bardzo poztywny! :-) Najbardziej widzi mi się 16,17,19 i 21 chociaż 17wg. trochę za ciasno a 19 za bardzo z dołu ;-)

Co do wcześniejszych - jak na pierwszy ślub to bardzo ok. ale mam kilka swoich uwag.
    1. marekb to już pisał i mam takie samo odczucie - widziałbym to w kwadracie dół kosza nic nie wnosi
    2. Szkoda tych uciętych kobiet i po co tyle góry?
    3. Najlepsze wg. mnie
    5. po co ten szeroki kąt? patrząc po zdjęciach było mnóstwo miejsca w kościele, więc po co tak szeroko i zniekształcenia z tym związane? Poza tym za dużo z lewej i z góry ;-) i trochę za ciemno i ten wspomniany balans
    6. za ciemno i balans
    8. ostrość jest na skrawku sukni w rogu, kadr bez sensu - technicznie do kosza fajny moment ale czy aż tak?
    9. serio było tak ciasno, że nie można było złapać więcej z prawej i przesunąć się w prawo żeby pan młody nie był tak rozciągnięty? Poza tym ja bym to widział też bardziej z góry ;-)
    10. kadr jest co najmniej średni - 2wystające główki :-P i naprawdę myślisz, że winieta na pół zdjęcia to dobry pomysł?? ;->
    11. już było o tym silniku, poza tym znowu winieta na pół zdjęcia

wesele ogólnie ok. Na pierwszy raz - jak najbardziej ok.! Widziałem wiele gorsze foty ludzi którzy niby to mają wieloletnie doświadczenie ;-)
    Poza tym - zachłysnąłeś się chyba zbytnio tym super szerokim kątem - robisz nim bez uzasadnienia ale też nie wykorzystujesz jego potencjału tam gdzie byś mógł.
    Ale nie widzę go w Twojej stopce więc wnioskuję, że był pożyczony i się z nim oswajałeś ;-)
    Tylko proszę nie traktuj mojej wypowiedzi jako jakieś wyszydzanie, po prostu chciałem zwrócić Twoją uwagę na niektóre rzeczy i jeszcze raz powtarzam, że jak na pierwszy ślub to poszło Ci zdecydowanie bardzo dobrze!! :-)

Co do tego poprawianego balansu - to ok. suknia wyszła dobrze ale na twarze wyskoczył i mega burak - ahh ten tint w 40D :-P trochę ze skrajności w skrajność dla mnie ani jedno ani drugie nie jest dobre, raczej wywołałbym tak po środku.
    Z tym "wyszydzaniem" to bez obaw Po to zamieszczam tutaj zdjęcia aby usłyszeć Wasze opinie i móc poprawić coś przy następnej okazji.
    W pierwszej serii widzę sporo rzeczy do poprawy, drugą sesję (plener ślubny) uznaję ca całkiem udaną (jak na razie, bo mam nadzieję, że w przyszłości będę mógł powiedzieć, że potrafię lepiej)
    Dzięki za komentarz.
    pkt 8 regulaminu

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

@Pierwsze zdjęcia (1 post):
    - ogólnie BW nie ciekawie uzyskane, ale to już wina czego innego;
    - za mało ekspresji;

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

bez fajerwerków..

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasnezetak Zobacz posta
    bez fajerwerków..
    gosciu zrobił pierwszy ślub, pokaż ze swojego pierwszego.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

aa to przepraszam (zwracam honory :-)... Mój pierwszy był robiony na analogu wieć nie ma co porównywać drogi Marku.. ( ps. inne czasy inny sprzęt , po za tym na dzień dzisiejszy jak masz kase to i masz sprzęt, masz sprzęt to nawet amator sobie poradzi)

Ale możesz ty pokazać :-)..
    Ostatnio edytowane przez jasnezetak ; 23-09-2009 o 23:43

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    gosciu zrobił pierwszy ślub, pokaż ze swojego pierwszego.
    Dziękuję, za obronę

Natomiast bardziej ciekawią mnie Wasze opinie na temat pleneru z drugiej serii.
    A tak w ogóle, to istnieje jakiś sposób, aby dostać się do grona użytkowników forum fotografów ślubnych? - to raczej pytanie do markab, bo z tego co się orientuję to jesteś jego członkiem? (oczywiście wiadomo wymogi formalne, ale wypełniłem formularz i jestem w kolejce oczekujących, ale widzę że ta kolejka oczekujących nie skraca się od czerwca
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Piękne zdjęcia. Gratuluję!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Piękne zdjęcia. Gratuluję!
    Dzięki
    Teraz i ja coś wrzucę z warsztatów w których miałem przyjemność uczestniczyć
    Oto jeden sampel
    23.
    pkt 8 regulaminu

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów