jakos tak mi czegos brakuje , dynamiki nieco , swiatla ciekawego , 21 z potencjalem
jakos tak mi czegos brakuje , dynamiki nieco , swiatla ciekawego , 21 z potencjalem
no comment...
plenerek bardzo poztywny! :-) Najbardziej widzi mi się 16,17,19 i 21 chociaż 17wg. trochę za ciasno a 19 za bardzo z dołu ;-)
Co do wcześniejszych - jak na pierwszy ślub to bardzo ok. ale mam kilka swoich uwag.
1. marekb to już pisał i mam takie samo odczucie - widziałbym to w kwadracie dół kosza nic nie wnosi
2. Szkoda tych uciętych kobiet i po co tyle góry?
3. Najlepsze wg. mnie
5. po co ten szeroki kąt? patrząc po zdjęciach było mnóstwo miejsca w kościele, więc po co tak szeroko i zniekształcenia z tym związane? Poza tym za dużo z lewej i z góry ;-) i trochę za ciemno i ten wspomniany balans
6. za ciemno i balans
8. ostrość jest na skrawku sukni w rogu, kadr bez sensu - technicznie do kosza fajny moment ale czy aż tak?
9. serio było tak ciasno, że nie można było złapać więcej z prawej i przesunąć się w prawo żeby pan młody nie był tak rozciągnięty? Poza tym ja bym to widział też bardziej z góry ;-)
10. kadr jest co najmniej średni - 2wystające główki :-P i naprawdę myślisz, że winieta na pół zdjęcia to dobry pomysł?? ;->
11. już było o tym silniku, poza tym znowu winieta na pół zdjęcia
wesele ogólnie ok. Na pierwszy raz - jak najbardziej ok.! Widziałem wiele gorsze foty ludzi którzy niby to mają wieloletnie doświadczenie ;-)
Poza tym - zachłysnąłeś się chyba zbytnio tym super szerokim kątem - robisz nim bez uzasadnienia ale też nie wykorzystujesz jego potencjału tam gdzie byś mógł.
Ale nie widzę go w Twojej stopce więc wnioskuję, że był pożyczony i się z nim oswajałeś ;-)
Tylko proszę nie traktuj mojej wypowiedzi jako jakieś wyszydzanie, po prostu chciałem zwrócić Twoją uwagę na niektóre rzeczy i jeszcze raz powtarzam, że jak na pierwszy ślub to poszło Ci zdecydowanie bardzo dobrze!! :-)
Co do tego poprawianego balansu - to ok. suknia wyszła dobrze ale na twarze wyskoczył i mega burak - ahh ten tint w 40D :-P trochę ze skrajności w skrajność dla mnie ani jedno ani drugie nie jest dobre, raczej wywołałbym tak po środku.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Z tym "wyszydzaniem" to bez obawPo to zamieszczam tutaj zdjęcia aby usłyszeć Wasze opinie i móc poprawić coś przy następnej okazji.
W pierwszej serii widzę sporo rzeczy do poprawy, drugą sesję (plener ślubny) uznaję ca całkiem udaną (jak na razie, bo mam nadzieję, że w przyszłości będę mógł powiedzieć, że potrafię lepiej)
Dzięki za komentarz.
pkt 8 regulaminu
@Pierwsze zdjęcia (1 post):
- ogólnie BW nie ciekawie uzyskane, ale to już wina czego innego;
- za mało ekspresji;
bez fajerwerków..
aa to przepraszam (zwracam honory :-)... Mój pierwszy był robiony na analogu wieć nie ma co porównywać drogi Marku.. ( ps. inne czasy inny sprzęt , po za tym na dzień dzisiejszy jak masz kase to i masz sprzęt, masz sprzęt to nawet amator sobie poradzi)
Ale możesz ty pokazać :-)..
Ostatnio edytowane przez jasnezetak ; 23-09-2009 o 23:43
Dziękuję, za obronę
Natomiast bardziej ciekawią mnie Wasze opinie na temat pleneru z drugiej serii.
A tak w ogóle, to istnieje jakiś sposób, aby dostać się do grona użytkowników forum fotografów ślubnych? - to raczej pytanie do markab, bo z tego co się orientuję to jesteś jego członkiem? (oczywiście wiadomo wymogi formalne, ale wypełniłem formularz i jestem w kolejce oczekujących, ale widzę że ta kolejka oczekujących nie skraca się od czerwca![]()
pkt 8 regulaminu
Piękne zdjęcia. Gratuluję!
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Dzięki
Teraz i ja coś wrzucę z warsztatów w których miałem przyjemność uczestniczyć
Oto jeden sampel
23.
pkt 8 regulaminu