ale wyjasnijmy teraz nurtujące mnie pytanie: czy z USM jest cena taka sama??? i które modele mają USM (które modele 350d). z tego co sięorientuje usm znacznie lepszy od tego zwykłego, ma cichszy i szybszy napęd. ale w których jest zestawach?
ale wyjasnijmy teraz nurtujące mnie pytanie: czy z USM jest cena taka sama??? i które modele mają USM (które modele 350d). z tego co sięorientuje usm znacznie lepszy od tego zwykłego, ma cichszy i szybszy napęd. ale w których jest zestawach?
Moim zdaniem ten qausi USM jest g***o warty. Mam takiego 28-80. Ciut cichszy, ciut szybszy i tak samo często AF się wywala. Ładniejszy jest (ten złoty pasek i napis ULTRASONIC). Ale jak go kupić to raczej przy okazji.
w moim przypadku cena była taka sama , po prostu miałem wybrać między wersją zwykłą a USMZamieszczone przez xarfax
o ile się orientuję to jest tylko jeden model 350d...i które modele mają USM (które modele 350d).
Tutaj Ci nie odpowiem jestem początkujący i nie mam porównania.z tego co sięorientuje usm znacznie lepszy od tego zwykłego, ma cichszy i szybszy napęd.
bo taj jak zauważył ktoś wczesniej - na allegro są same zwykłe, bez usm.
Ja zauważyłem, ale podkreślam ze swój zestaw kupiłem w Norwegii a jeszcze miesiąc temu w tym sklepie gdzie kupowałem na 100% nie było kitów z USM.Zamieszczone przez xarfax
Najprawdopodobniej takie zestawy pojawiły się w sprzedaży niedawno i może po prostu jeszcze nie dotarły do Polski.
No jasne zrobiłem mu twój teścik i kilka innych (na tym forum jest o wielu różnych testachZamieszczone przez Zakk Wylde
) i wszystko wygląda ok więc, od dziś koniec z testami zajmę raczej robieniem zdjęć:-D . Byle czasu było dość.
w takim wypadku dobrze zrobiłeś biorąc USM, bo zawsze lepszy.Zamieszczone przez McBeth
są dwa: czarny lub srebrny.Zamieszczone przez McBeth
i różne dystrybucje: 350D, Rebel XT, Kiss XT...
USM pierścieniowy tak, ale USM z mikrosilniczkiem (stosowany w kicie) już mniej.z tego co sięorientuje usm znacznie lepszy od tego zwykłego, ma cichszy i szybszy napęd.
generalnie gdy sam szukałem kita (kupowałem osobno) to przetestowałem wszystkie wersje USM i bez USM, I i II - i USM w kicie dawał tylko minimalnie cichszy i szybszy obiektyw - oceniałbym go na 10% w skali pomiędzy kitem bez USM a "prawdziwym" obiektywem z USM (np. 28-105 USM, 17-85 USM itd.). najważniejsze więc było po prostu trafić dobrą, ostrą sztukę (dzięki Cichy ;-))
pozdro.,
m.