Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: #18 filtr InfraRed za 1.50 zl

Mieszany widok

WSlomo
    Guest

Domyślnie

A czy ktos probowal zrobic zdjecia macro roslin, owadow w IR. Jesli tak to jak wychodza? Bo np. robiac w UV przy niektorych owadach i roslinach widac dodatkowe cechy nie widoczne w swietle dziennym.

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WSlomo
    A czy ktos probowal zrobic zdjecia macro roslin, owadow w IR. Jesli tak to jak wychodza? Bo np. robiac w UV przy niektorych owadach i roslinach widac dodatkowe cechy nie widoczne w swietle dziennym.
    Z tego co przeczytałem wczesniej to zaden owad(prawie) nie wysiedzi 4 sekund bez drgnięcia . (A jk wiadomo Macro ma być ostre i juz )

Pozdrawiam
    Follman
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

[QUOTE=Follman]Z tego co przeczytałem wczesniej to zaden owad(prawie) nie wysiedzi 4 sekund bez drgnięcia . (A jk wiadomo Macro ma być ostre i juz )

zapomniałeś dodać ŻADEN ŻYWY OWAD
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

[QUOTE=kiku1]
    Cytat Zamieszczone przez Follman
    Z tego co przeczytałem wczesniej to zaden owad(prawie) nie wysiedzi 4 sekund bez drgnięcia . (A jk wiadomo Macro ma być ostre i juz )

zapomniałeś dodać ŻADEN ŻYWY OWAD
    Zgadzam sie w zupełności faktycznie ciekawie by wyglądało macro w IR. NA przykład mrówka na białym liściu ale tak jak wspomniałem to raczej nie wykonalne chyba ze ZABIĆ
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Uprawnienia umieszczania postów