Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Zakup aparatu APS-C (m50)

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar dredorc40

Domyślnie Odp: Zakup aparatu APS-C (m50)

Cytat Zamieszczone przez REX Zobacz posta
    @dredorc40 - A dało by radę podesłać mi jakieś fotki i filmy?

@Jacek_Z - Nikon odpada (nie klei mi się w ogóle ta marka), Fuji no już bardziej ale ale ale wolę Canona. Canon mi leży, sprzedałem 600d bo był nie poręczny. Matryca też miała swoje lata. Ale patrząc na jakość zdjęć, no to brakuje mi tego 600d.

@eos m10 - Sony nie jest nie tyle przereklamowane (choć też) co bardziej przecenione. Mam wręcz wrażenie, że obecnie w stosunku ceny do jakości czasem smartphony wychodzą lepiej. Przykładowo Sony a6000 (najlepiej sprzedający się model na rynku Sony) stoi z ceną już z dwa lata, a jest na rynku od 2014 roku Inna sprawa, że to też wiele mówi o rynku foto, który mocno przerzucił się na wiele bardziej rentowny segment FF (mniejsza ilość sprzedanych egzemplarzy ale z większym zyskiem). Mój 600d miał sporo wad - już nawet patrząc na specyfikację i miałem go około 9 lat. Był już jego czas (około 80 tys przebiegu).

Chciałbym jeszcze sensowne 4k ale w tych cenach i segmencie szkoda trochę zawracać sobie tym głowę (Crop mi nie przeszkadza ale Rolling Shutter już tak).
    Wnecie masz pełno fotek nawet w RAW np.dpreview
    Ostatnio edytowane przez dredorc40 ; 25-12-2021 o 12:19
    Canon EOS 77D + C 24-105 f/4L IS USM, C 70-200 f4/L IS, M50 + 11-22MM, 22MM

Uprawnienia umieszczania postów