Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Zakup aparatu APS-C (m50)

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Zakup aparatu APS-C (m50)

Cytat Zamieszczone przez REX Zobacz posta
    Witajcie!

Sprzedałem swojego Canona 600d i jego szklarnię. Napaliłem się na Sony i wybrałem RX10 m.2! Dyplomatycznie rzecz ujmując - nie wiem czy ponownie bym go zakupił! Jednak teraz chcę wrócić do świata APS-C. Korci mnie na swój sposób M50 m.2! Ale przyszłości tego systemu nie widać. A na aps-c z bagnetem R (w jakiejś sensownej cenie trzeba lata poczekać - o ile w ogóle coś będzie). FF nie potrzebuje, pomijając finanse - fizycznie są to za duże zabawki (lubię duże zakresy ogniskowych). System m4/3 odpada - był fajny ale w roku 2016! I ten M50 korci. Kieszonkowy i patrząc na to co widać z nagrań realnych użytkowników - robiący naprawdę fajne filmy. A jak z waszymi opiniami o m50?
    Ja focę m6 i nie stresuje mnie przyszłość lub jej brak tego systemu. Nie wiem czy Canon z niego zrezygnuje, bo osobiście uważam, ze byłby to błąd. System R nawet w wersji apsc będzie zbyt drogi dla początkujących użytkowników. Będzie też ciężki, a nie wszyscy to lubią. Ja uwielbiam system M i polecam. Trochę faktycznie z obiektywami bywa różne, zwłaszcza jak ktoś nie chce się przekonać do ciężkich szkieł lustrzankowych (czyli jak ja ), ale jak się postarasz i ... masz kasę (bo to warunek bezwzględny) to nie ma mocnych - coś tam zawsze znajdziesz. Jeśli masz szkła od 600d, to nie spiesz się ze sprzedażą. Przemyśl to, bo może niektóre zwłaszcza np. tele lub macro mogą się przydać po adapterze. Canon m50mk2 to odrobine poprawiona wersja m50. Poprawki głównie ograniczają się do opcji video i trochę AF. Myślę, ze warto, choć mnie marzy się bardziej m6mk2... ale póki co zostaje przy mojej starej m6...
    Ostatnio edytowane przez eos m10 ; 24-12-2021 o 20:47

Uprawnienia umieszczania postów