Pokaż wyniki od 1 do 10 z 304

Wątek: 70-200 f/4L jakosc optyczna

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    Mały OT
    meian, 24-70 kupiłem bez oglądania tysiąca fotek oraz testów. Proszę, nie szerz takiego zdania
    EOT

Co do 70-200 to każda wersja jest dobra, dlatego zgodzę się z meian'em w tym miejscu. Jestem natomiast zdania by kupować jasne szkła. Bez stabilizacji obejdzie się jeśli mamy stabilne ręce lub monopod(wiem, że często jest nieporęczny lecz skuteczny).
    Miałem w ręku 70-200/2.8 oraz 100-400/4.5-5.6 IS. Powiem tyle na początku byłem zaskoczony wagą. Po przenoszeniu tych szkieł dłuższą metę nie byłem zmęczony. Nie rozumiem dlaczego ludziska tak strasznie marudzą na wagę szkieł oraz korpusów. Wystarczy pyknąć pare serii ciężarkiem podczas zgrywania fotek(jak pisał VanMurder). Vitez od siebie dodał, że waga mu nie przeszkadza.
    Ludziska! Jeśli nie chcecie sie męczyć to kupćie sobie kompaktową małpkę i będzie po problemie.

Pozwolę sobie być odmiennego zdania, bo jednak waga się liczy.
    Gdybyś ponosił 70-200 f2.8 przez cały dzień w górach, to pewno następnego dnia byś go niezwocznie sprzedał.
    Ja jednego dnia nosiłem w górach 24-105, a drugiego dnia 50 i wierz mi, że róznica była gigantyczna.

Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Brodi Zobacz posta
    Cena to 1059 USD + Sales Tax = 1148 USD + 40 USD za mack'a. Ale i tak znacznie taniej jak u nas Potem można się ubiegać o rabat (-75 USD). Niedawno tam byłem, ale Canon nie był uprzejmy poinformować wcześniej o jesiennym rabacie

A co to jest ten macek ?
    Nie wiadomo, czy będąc w Polsce uda się odzyskać cashback od CANON USA.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 12-11-2007 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów