Strona 10 z 31 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 304

Wątek: 70-200 f/4L jakosc optyczna

Bywalec Awatar tomygun

Talking

przebrnąłem przez tą lekturkę i wyglądam mniej więcej tak planuje sprowadzić sobie 70-200 f4 ze stanów, więc raczej testowanie mało możliwe, odsyłanie też nastręcza trudności, ale tu ze świeczką szukać czegoś o BF/FF, w ogóle ciężko przeczytać złą opinię na jego temat, zdecydowanie mi się humor poprawił :grin: i jestem dużo spokojniejszy... a przy obecnym kursie dolara powinenem stać się jego szczęśliwym właścicielem za ok 1600 - 1700 zł
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

to szkło jest b.dobre optycznie , miałem je i byłem zadowolony, co do cropa to bym sie tym za bardzo nie przejmował ponieważ robisz zdjęcie z pewnej odległości jak widać, łapa ci lata, obiekt jest w jakimś ruchu i wszytkie jeszcze inne elementy mogą mieć wpływ na jakość zdjęcia ale jeszcze ci powiem że oglądając zdjęcie w skali 1:1 z bliska to będziesz miał nie ostre a wrzuć na papier A3 powieś na ścianie i rzuć na to okiem z odległości 3 m i będzie zyleta, zabawa w cropy psuje nerwy, a jak chcesz to fotografuj tablice testową i się przekonasz co do jakości szkła , moja e-Lka też ma problemy przy 200mm odnoszę czasem wrażenie że przestrzela, ale to w moim przypadku musi być wina ręki, bo na tablicach testowych było miodzio

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nic ujac, nic dodac same pochwaly. Jesli ktos sie zastanawia nad kupnem tego obiektywu, to teraz jest dobra okazja ze wzgledu na cene. Sporo osob go sprzedaje przesiadajac sie na 70-200 L 4.0 IS. Ta cena to moze byc chwilowy trend, bo te obiektywy maja raczej stale ceny.
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 23-04-2007 o 23:36

oleq
    Guest

Domyślnie

Czy 2500zł to dobra cena za ten obiektyw?

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

raczej normalna a można kupić taniej
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

oleq
    Guest

Domyślnie

A można wiedzieć gdzie?

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

allegro ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oleq Zobacz posta
    Czy 2500zł to dobra cena za ten obiektyw?
    Zwykła cena.
    Fotomedia na Allegro sprzedaje te szkła po 2199 zł (tylko gotówka, nie wiem czy mają od ręki).
    Abfoto.pl - zwykły sklep - sprzedaje po 2729 zł (faktura, raty, gotówka, karta...) - wersja europejska.

Coś już napisał

Domyślnie

spoko, jak ktoś chce złą opinię, to służę. fotki już publikowałem. oczywiście zostały skwitowane stwierdzeniem, że skoro to jest dobry obiektyw (a z definicji jest dobry, bo wszyscy mówią, że dobry), to jest to jakieś złudzenie optyczne (totalna nieostrość lewej strony kadru).

http://airnews.pl/other/blur.jpg (z prawej strony jest trawa. z lewej jakaś bezkształtna masa -- obecnie wydaje mi się, że (d)efekt jest jeszcze bardziej widoczny).

nawet to rozumiem, jak mi koledzy, którzy mają ten obiektyw, mówili, że po paru miesiącach pojawił się taki defekt, to też to lekceważyłem. a potem dołączyłem do grona rozczarowanych.

w następnym tygodniu obiektyw pójdzie do serwisu, z czym nie wiążę większych nadziei.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Myślę, że mimo wszystko masz po prostu walnięty obiektyw, jak dużo ludzi mówi że to super sprzęt to coś w tym musi być.

Strona 10 z 31 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów